Μαρίνος Σκανδάμης : Κανένας έλεγχος για «το καλάθι του Γεωργιάδη»

Με ανακοίνωσή του, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ, Μαρίνος Σκανδάμης, καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να μην ελέγξει την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας για το καλάθι του νοικοκυριού.

Όλη η ανακοίνωση :

«Η υπουργική απόφαση του Άδωνη Γεωργιάδη με την οποία καθορίζει τις κατηγορίες προϊόντων που εντάσσονται στο “καλάθι του νοικοκυριού”, επιβεβαιώνει την θέση του ΠΑΣΟΚ πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα κυβερνητικό ενδιαφέρον για την μείωση των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετς.

Αντίθετα υπάρχει μόνο ένα ουσιαστικό ενδιαφέρον.


Να μην θιγούν οι υπεραγορές τροφίμων που κάνουν τζίρο πάνω από 90.000.000 ευρώ το χρόνο.

Αυτό καταδεικνύει το γεγονός ότι με το άρθρο 4 της σχετικής υπουργικής απόφασης, ως αρμόδια αρχή για τον έλεγχο εφαρμογής του καλαθιού του καταναλωτή ορίζεται η Διεύθυνση Διαχείρισης Δεδομένων Στατιστικής και Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου της Διυπηρεσιακης Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς ( ΔΙ.Μ.Ε.Α ) του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Δηλαδή αφαιρείται η αρμοδιότητα από  τις υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας μας που κάνουν τους ελέγχους της αγοράς και μεταφέρεται στην πιο πάνω υπηρεσία, που διαθέτει μόνο 20 ελεγκτές για όλη την επικράτεια, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών Ελλάδας σε σχετική ανακοίνωσή του, στην οποία ο Υπουργός δεν έχει απαντήσει μέχρι τώρα.

Έτσι, η κυβέρνηση ουσιαστικά κλείνει το μάτι στις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων να διαμορφώσουν όπως θέλουν τις τιμές και να κρυφθούν πίσω από την αριθμητική ανεπάρκεια του ελεγκτικού προσωπικού.

Πρέπει τώρα να δοθεί η δυνατότητα για εκτεταμένους ελέγχους παντού. Αλλιώς η απόσταση από το καλάθι του νοικοκυριού έως το καλάθι της εξαπάτησης των Ελλήνων πολιτών, θα έχει εκμηδενιστεί».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου