Πατραϊκό Ημερολόγιο

 ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-20.30 Πολύεδρο:    Παρουσίαση του βιβλίου «Πανδημία Λήθης», με ποιήματα, στίχους και στοχασμούς του Γιάννη Τόλια.

21:00.Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Τον σκηνικό μονόλογο του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Στο ρόλο της Γυναίκας με τα Μαύρα, η ηθοποιός, Όλια Λαζαρίδου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

11.00 Δημαρχείο  : «Καμιά ανοχή! Το παραλιακό μέτωπο ανήκει στον Πατραϊκό λαό και όχι στα οικονομικά συμφέροντα!» Με αυτό το θέμα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα παραχωρήσει Συνέντευξη

19.00 Πρωτοκλήτεια 2022 : Συναυλία ἀπό τήν Πολυφωνική Χορωδία Πατρῶν, μέ θέμα «Ὁ πόνος τοῦ Ξεριζωμοῦ μέσα ἀπό τό Σμυρναίικο τραγούδιἩ Συναυλία πραγματοποιεῖται στό πλαίσιο τῶν Ἱερῶν Πρωτοκλητείων καί μέ τήν εὐκαιρία τῆς συμπληρώσεως 100 ἐτῶν ἀπό τήν Μικρασιατική καταστροφή.

20.30 MosaicHub (Ερμού 112, Μαρκάτο): Το βιβλίο του Κώστα Βογιατζή «Νοέμβρης '73… Πάτρα» παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Το Δόντι»

21.00 Παλαιά Σφαγεία Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων με το Χορευτικό του Τμήμα τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου,  με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα γεγονότα των ημερών.

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει και φέτος στην Πάτρα εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.Το πρόγραμμα: ΩΡΑ 11.00 : Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων (Ηρώων Πολυτεχνείου & Δημοκρατίας, Τερψιθέα), από τον εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.  11.30 : Κατάθεση στεφάνων στην παλαιά Ασφάλεια (οδός Κανακάρη)  13.30: Στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας , θα γίνουν ομιλίες με την φροντίδα των Διευθυντών Στα σχολεία θα γίνουν επίκαιρες ομιλίες και εκδηλώσεις σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας τους.

10.00 Η Δημοτική Αρχή, μαζί με τους εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων και συνδικάτων, θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Παραρτήματος και στο κτίριο που στεγαζόταν τότε η Ασφάλεια.

17.30 Η Δημοτική Αρχή θα δώσει, «παρών» στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ( Βασσιλίσης Ολγας )και στην πορεία που θα ακολουθήσει.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας αναμένεται να βρεθούν στην Αχαΐα για επαφές με τοπικούς παράγοντες και κομματική εκδήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, η Υπουργός Παιδείας θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη  Χρυσόστομο και δύο σχολεία της πόλης.

09.00 Royal Patras Green Transport Conference Συνέδριο με πεδίο συζήτησης την ανάγκη για στροφή στην «πράσινη» μετακίνηση με μηδενικούς ρύπους και στην εξοικείωση του κοινού με την ηλεκτροκίνηση, αλλά και την κίνηση με αέριο. Διοργανωση ΦΙΛΜΠΑ,  εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και  pelop.gr

15.15 EΡΤ 3 : Μετάδοση της αναμέτρησης  Καλαμάτα – Παναχαϊκή για την 3η Αγωνιστική της SL 2.

18.45 Πολυχώρος Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία Καραϊσκάκη 153 ισόγειο, μεταξύ Πατρέως και Γεροκωστοπούλου : Με αφορμή τη μέρα φιλοσοφίας προβάλει την ταινία Jordano Bruno του Τζουλιάνο Μοντάλντο H προβολή θα γίνει στον της Κοινο_Τοπίας, με δωρεάν είσοδο αλλά με κράτηση θέσης κατά σειρά προτεραιότητας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-09:30.-12:30 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑΠΑΤΡΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑΟΜΙΛΗΤΕΣ:  Κωνσταντῖνος Χολέβας, ΠολιτικόςἘπιστήμων, μέ θέμα: «Γιά τήν Πίστη καί τό Γένος: Ὁ Ἃγιος Χρυσόστομος Σμύρνης»,Δημήτριος Σταθακόπουλος, Δικηγόρος παρ’ ἈρείῳΠάγῳ, Τουρκολόγος, μέ θέμα: «Νεότουρκοι: Γενοκτονίαχριστιανικῶν πληθυσμῶν. Τουρκικός ἐμφύλιος 1919-1922», Ἀρχιμ. Πολύκαρπος Τσιμιτσός, μέ θέμα: «Οἱ πρόσφυγες στήν Πάτρα καί ὁ Ναός τῆς Ἁγίας Φωτεινῆς» και

 19:30 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΣ: « ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»

-Πολυχώρος Αγορά Αργύρη Ημερίδα «Η Ρευματολογία στην Ιατρική Κοινότητα: Δέρμα και Ρευματικά Νοσήματα» από το Ρευματολογικό Τμήμα τουΓενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας»

- 19,00 Πολυχώρος ROYAL : Η Χορωδία <ΑΠΟΛΛΩΝ> Πατρών διοργανώνει το 10 Φεστιβάλ Χορωδιών  <ΠΑΤΡΑ 2022 > στο θέατρο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-07:00-10:30 Πρωτοκλήτεια 2022 : ΝΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΣΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

19.00 Ξενοδοχείο My Way Hotel & Events : Εκδήλωση με τίτλο   « Δώσε δύναμη στο φόβο σου» με αφορμή την Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών.Διοργάνωση Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών και Σοροπτιμιστικός Ομιλος Δανηιλίς

 

ΤΡΙΤΗ22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Διήμερη «κάθοδος» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.Το πρόγραμμά του σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες:
Την Τρίτη το βράδυ, θα παραστεί σε εκδήλωση της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ στο Royal, στην και την Τετάρτη, πιθανότατα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-20.00 Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών :Το Ίδρυμα Ιωάννου και Ευτέρπης Τοπάλη από κοινού με το Πανεπιστήμιο Πατρών, τιμούν τον Θάνο Μικρούτσικο σε μια εκδήλωση-συναυλία με τρία έργα του μουσικής δωματίου, τα δύο μάλιστα σε πρώτη εκτέλεση.

 

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

20.00 Αίθουσα Φιλαρμονικής :Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη «Εμμανουήλ και Αικατερίνη – Τα παραμύθια που δεν είναι παραμύθια». Εκδόσεις Καστανιώτη- Γωνιά του Βιβλίου.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Black Friday

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Αγώνας Ανάβαση Πιτίτσας και 27/11. Διοργάνωση Αυτοκινητιστικός Ο.Π.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-Εμπορικά καταστήματα ανοικτά.

-«Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε  ότι τα εμπορικά καταστήματα (θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ) αλλά θα είναι ανοικτά την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00».

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-10:00-15:00 : To Tμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Παν/μίου Πατρών, οργανώνει την «4η ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ»,), προς τιμή της εορτής του Αγ. Ανδρέα, «Aλιέα» στο επάγγελμα και «Ιεραπόστολο», σύμβολο-λογότυπο του Παν/μίου Πατρών και πολιούχο. Η διοργάνωση υποστηρίζεται έμπρακτα από τον τοπικό Σύνδεσμο Ιχθυοκαλλιεργειών Δυτικής Ελλάδος και από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Συμμετέχουν με παρουσιάσεις εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης, το Παν/μιο Κρήτης, το Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, την Γεωπονική Σχολή Αθηνών. η εκδήλωση θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Μεσολόγγι και είναι ανοικτή στο κοινό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Πολυχώρος 5Ε (Hρώων Πολυτεχνείου & Αιγύπτου 1Εως τις 7 Ιανουαρίου, ο  ) μεταμορφώνεται σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο χωριό και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους.

- Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 150 χρόνια του θεάτρου Απόλλων. Την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου καταγράφει ο Χάρολντ Πίντερ στην Προδοσία-αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας-στήνοντας για τους ήρωές του ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-2η Αγωνιστική Α2 Εθνικής Πόλο : ΝΕ Πατρών ΠΑΚΕΒ, ΝΟ Πατρών –ΟΦΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 : Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών : Διεξαγωγή της εξ αναβολής δίκης της Αχαϊκής Τράπεζας

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου