Αυτή η ημέρα έφτασε. Σήμερα, Αργεντινή και Γαλλία (17:00) ρίχνονται στη μεγάλη μάχη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από τη μία η «Αλμπισελέστε» του Λιονέλ Μέσι που κάνει τη διοργάνωση της ζωής του στα 35 του χρόνια και από την άλλη οι «τρικολόρ» που έχουν για μπροστάρη τον Κίλιαν Εμπαπέ.

Ο φετινός τελικός του Μουντιάλ δεν είναι ίδιος με τους προηγούμενους. Όλα τα φώτα έχουν πέσει αναμενόμενα, στον Λιονέλ Μέσι. Η τελευταία ευκαιρία του Αργεντινού να φτάσει στην κορυφή του κόσμου με την πατρίδα του.

Ο pulga θα έχει μπροστά του την δεύτερη ευκαιρία να σηκώσει στα χέρια του τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική κούπα. Μετά τον χαμένο τελικό του 2014, ο Μέσι θα προσπαθήσει να κάνει επιτέλους πραγματικότητα αυτό που ονειρευόταν πάντα και να ανεβάσει την Αργεντινή στο Έβερεστ του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει καταφέρει τα πάντα. Σχεδόν… Το Μουντιάλ είναι η μοναδική διοργάνωση την οποία δεν έχει κατακτήσει ποτέ και στο last dance του θα έχει την ευκαιρία να το κάνει και αυτό και να τερματίσει ουσιαστικά το άθλημα οριστικά.

Ένας αγώνας repeat του τελευταίου που είχαν στο Μουντιάλ της Ρωσίας για τη φάση των «16».

Ήταν ουσιαστικά το πρώτο τεράστιο παιχνίδι του τότε 19χρονου σταρ με την εθνική του ομάδα. Ένα κερδισμένο πέναλτι και δύο γκολ ήταν ο απολογισμός του Εμπαπέ σε εκείνο το «τρελό» 4-3 των Γάλλων οι οποίοι έφτασαν μέχρι την πηγή, πριν τελικά πιούν και νερό, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ποδοσφαιριστή της Παρί Σεν Ζερμέν.

Απόψε ο Εμπαπέ θέλει να επαναλάβει εκείνη τη «μυθική» εμφάνιση, κόντρα στην ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι ο οποίος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με κάποιον ποδοσφαιριστή του, σε αντίθεση με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ ο οποίος ακόμα περιμένει να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Κονατέ, Βαράν και Κομάν.

Μάλιστα, για τη Γαλλία προέκυψε ακόμα ένα θέμα, καθώς ο Ολιβιέ Ζιρού ένιωσε πόνους στο γόνατο στην τελευταία προπόνηση και η συμμετοχή του στον τελικό θα κριθεί την τελευταία στιγμή.