Πατραϊκό Ημερολόγιο

 ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών :  22ο  Διήμερο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα: "Εξελίξεις στην Ογκολογία". Διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Μοριακής Ιατρικής και Βιοϊατρικής Έρευνας σε συνεργασία με το Ογκολογικό Τμήμα του Ολύμπιου Θεραπευτήριου-Γενικής Κλινικής Πατρών και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΣΝΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

09.00 – 21.30 Εθνικό Κολυμβητήριο της Πάτρας «Α. Πεπανός» : Η Ναυταθλητική Ένωση Πατρών (ΝΕΠ) διοργανώνει το «29ο Κύπελλο Χριστουγέννων 2022», στηρίζοντας τις προσπάθειες αθλητών και παραγόντων της κολυμβητικής οικογένειας. Στους συγκεκριμένους αγώνες λαμβάνουν μέρος κολυμβητές – κολυμβήτριες από όλη την Ελλάδα. Οι αγώνες διεξάγονται στο από χθές Παρασκευή, σήμερα Σάββατο (09.00 – 21.30) και αύριο  Κυριακή (08.00 – 17.00).

-Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τον Χρήστο Ξυραφάκη στο ART EVOLUTION Ενα μάθημα χορού που απευθύνεται σε όλους. Επαγγελματίες, ερασιτέχνες, άτομα που θέλουν απλά να δοκιμάσουν και να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με το Σύγχρονο Χορό.Οσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα μπορέσουν να εξοικειωθούν με μηχανισμούς για το πως μετακινούμαστε στο χώρο καθώς και πώς ενδυναμώνουμε σωστά το σώμα. ( επανάληψη  11 Δεκεμβρίου ) .

-10.00-15.00 Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Συνέδρίο με θέμα «Το ενεργειακό πρόβλημα: οι επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μέτρα αντιμετώπισης». Η ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας σε βασικά αγαθά, κατάσταση η οποία έχει ξεκινήσει από το β’ εξάμηνο του 2021 και εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια, δοκιμάζει τις  ήδη λαβωμένες από τα μνημόνια και την πανδημία Covid-19 επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά. Επαγγελματικοί και επιστημονικοί  φορείς, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  και γενικότερα στην κοινωνία από την υπέρμετρη αύξηση του ενεργειακού κόστους και της ακρίβειας, πήραν την πρωτοβουλία συνδιοργάνωσης του  συνεδρίου που  στοχεύει στην εξαγωγή ρεαλιστικών συμπερασμάτων και τη διαμόρφωση ουσιαστικών προτάσεων. Στις εργασίες του θα συμμετάσχουν κυβερνητικοί παράγοντες, υπηρεσιακά στελέχη, εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των θεσμικών φορέων,.

12.00 :  Εκδόσεις «Το Δόντι». Ο συγγραφέας Λευτέρης Τσιρώνης θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων (Καραϊσκάκη 147) για να συζητήσει με φίλους του για τη συλλογή διηγημάτων «Τρίτη Ανάσταση» και να υπογράψει αντίτυπα.

 - 17.00  Παιδική Σκηνή του Επικέντρου+  παρουσιάζει το έργο του Volke rLudwig «Μια γιορτή στου Νουριάν» σε σκηνοθεσία Δήμητρα Λαρεντζάκη. Το έργο είναι μια ανατρεπτική κωμωδία που απευθύνεται  τόσο σε μικρούς θεατές όσο και στο ενήλικο κοινό.  Πληροφορίες - κρατήσεις 2610 46 10 50. Παραστάσεις: Από 10 Δεκεμβρίουέως22 Ιανουαρίου 2023(εκτός Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς)

κάθε Σάββατο στις 17.00 & Κυριακή στις 12.00

 

-18.00 Θέατρο «όροφως» , Όθωνος Αμαλίας 112. Οι Ακροβάτες του Κώστα Θεοχάρη σε σκηνοθεσία Ελένης Καραμούζη & Νίκης Καρακώστα. Πρεμιέρα: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022. Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 18:00 & κάθε Κυριακή στις 12:00. Ο Κώστας Θεοχάρης περιγράφει ένα ταξίδι στο χώρο της κίνησης των συναισθημάτων και των αξιών. Με άξονα τους ακροβάτες και τη δράση τους, περιγράφεται το νόημα της ζωής και η επιμονή του ανθρώπου (που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ακροβάτης) στις αξίες αυτής. Το έργο περιλαμβάνει πολλές διδαχές, μας προβληματίζει και στο τέλος μας κάνει όλους σοφότερους. Μας οδηγεί στην συνειδητοποίηση πως η ζωή είναι στην κάθε της στιγμή μια διαδρομή με εμπόδια, δυσκολίες, πόνο και κόπο, αλλά ταυτόχρονα έχει μουσική χορό, ικανοποίηση, επίτευξη στόχων και συναισθηματική ολοκλήρωση. Είναι μια διαδρομή γεμάτη χρώματα και αρώματα. Ένα έργο για παιδιά που γίνονται μεγάλοι και για μεγάλους που σκέφτονται πάντα σαν παιδιά.

19:00 Κολυμβητήριο  Ακτής Δυμαίων: Ο ΝΟΠ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει αθλητική ημερίδα ενημέρωσης που απευθύνεται σε γονείς, αθλητές, προπονητές, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, με θέμα την «Ασφαλή χρήση του διαδικτύου από αθλητές».

-19.15  Κλειστο «Δ. Τόφαλος»  ΕΡΤ 3 : 9η αγωνιστική Basket League : Προμηθέας – ΑπόλλωνΠ.

 

20.00 Εκδόσεις «Το Δόντι». Στη Φιλαρμονική ΕταιρίαΩδείο Πατρών (Ρ. Φεραίου 7) παρουσιάζεται το βιβλίο της Αναστασίας Ντόντη «Το μυστικό των αστεριών».Η συγγραφέας θα συζητήσει με τη δημοσιογράφο Κρίστυ Κουνινιώτη. Αποσπάσματα του βιβλίου έχουν μελοποιηθεί από τη Βασιλική Φιλιππαίου και θα αποδοθούν από τη σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά,τη φλαουτίστα Ράνια Καββαδία και την πιανίστα Μαρία Τρακαδά.

- Μουντιάλ 2022  Προημιτελικοί : 17:00 Μαρόκο - Πορτογαλία (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα),   21:00 Αγγλία - Γαλλία (Στάδιο Lusail, Lusail)

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-11.00- 17.00 : Εναρξη εφαρμογής του Εορταστικού ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

-11:30 Πολυχώρος «Μηχανουργείο».Μετά την ενθουσιώδη παρουσία και την παρότρυνση των αγαπημένων, μικρών και μεγάλων φίλων, ο «Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής» θα συνεχίσει να παίζεται στην σκηνή του και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται το έργο του Γιάννη Ταϊπλιάδη, μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους.Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής: Κυριακές 11/12 και 18/12 στις 11:30 π.μ. Ημέρες Χριστουγέννων: 24/12, 26/12, 28/12, 30/12, στις 6 μ.μ., ενώ τον Ιανουάριο 2023 στις 6/1 ,7/1 στις 6 μ.μ. και Κυριακή 8/1 στις 11:30.

-Χώρος τέχνης «Παλίσσανδρος»  Ερμού  8  και  Αγίου  Ανδρέου : Ομαδική  έκθεση  ζωγραφικής δέκα   Πατρινών  καλλιτεχνών  με  ποικίλη  θεματολογία  και  τεχνικές.

-14.45 Γήπεδο Αγυιάς : Παναχαϊκή - Αιγάλεω, στο πλαίσιο της 6ης Αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League 2.

17.30  Τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη, πηγαίνουν ΠΟΛΥΕΔΡΟ (Κανακάρη 147, Πάτρα) για να υποδεχθούν τους μικρούς μας φίλους και να περάσουν μαζί, μια ώρα γεμάτη Χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, τραγούδια και κάλαντα! Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι αυτό πρέπει να καλέσετε άμεσα στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ (τηλ: 2610.277342) -5 ευρώ το άτομο 

19.00  Ι.Ν. Παντοκράτορος Την πρώτη συναυλία της μετά την 2ετία της πανδημίας, θα πραγματοποιήσει η  Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς», με τίτλο «Χριστός γεννάται δοξάσατε».

-20:00 Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου : Η Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής πραγματοποιεί συναυλία με τίτλο «Ο Μπετόβεν στην Αυτοκρατορική Βιέννη». Συμμετέχει  ένα από τα πιο ιστορικά και δραστήρια σύνολα μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών.

-18.30  Γήπεδο Προσφυγικών 5η Αγωνιστική Γ΄ Κατηγορίας : ΑΠΣ Πάτραι- Πανγυθεατικός

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.30 Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

20:00 “Χριστούγεννα είναι…” ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ «Κάλαντα» από την τάξη Φλάουτου

-15.30  κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Συνεδριάζει, δια ζώσης (και μέσω τηλεδιάσκεψης για  όσους για λόγους υγείας δεν μπορούν να προσέλθουν) το Δημοτικό Συμβούλιο

17.30  Τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη, πηγαίνουν ΠΟΛΥΕΔΡΟ (Κανακάρη 147, Πάτρα) για να υποδεχθούν τους μικρούς μας φίλους και να περάσουν μαζί, μια ώρα γεμάτη Χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, τραγούδια και κάλαντα! Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι αυτό πρέπει να καλέσετε άμεσα στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ (τηλ: 2610.277342) -5 ευρώ το άτομο 

-18.30  Ξενοδοχείο My Way Hotel Μια ιδιαίτερη εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Παναθηναϊκή Παράρτημα Πάτρας, που τα έσοδα της θα πάνε στα τέκνα αποβιώσαντος αστυνομικού. Οι προσκλήσεις κοστίζουν 15 ευρώ και είναι περιορισμένες.

19.30.   Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου (αμφιθέατρο Ι4) : Μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο από το Σύλλογο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου. Πρόκειται για μια παράσταση που εντάσσεται στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών 2022» που διοργανώνει η Επιτροπή Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο: «Ρεμπέτικο: Ρίζες, Άνθηση, Απόηχος. Μουσικοχορευτική περιήγηση στην ελληνική αστική λαϊκή μουσική» και σχεδιάστηκε με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

- 20.00  Roof Garden του ξενοδοχείου ''My Way Hotel & Events'' : Ο Όμιλος Inner Wheel Patra Europea σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο υποδέχεται τον διακεκριμένο επιστήμονα, συγγραφέα και Διευθυντή Εξετάσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος Dr. NicolasChristo, ο οποίος θα παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο «Τα παιδιά του λα(γ)ού», των εκδόσεων «LelivreΟuvert». Τον συγγραφέα θα προλογίσει η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών κα Γεωργία Πετροπούλου ενώ την γαλλική βραδιά θα συντονίσει η Πρόεδρος του ομίλου κα Άννυ Ρούλια. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για να ενισχυθούν υποσιτισμένα παιδιά της πόλης μας καθώς και οι οικογένειές τους.

- 19.00 και 21.30 VesoMare, Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας Η «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» είναι μια "ταινία για την αγάπη, την κίνηση, τη ροή (και την έλλειψη αυτών)".   Μια ταινία με την υπέροχη Σοφία Κόκκαλη.

-20.00 Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών (Ρ. Φεραίου 7) Η Μικτή Χορωδία «Ορφεύς» θα δώσει Συναυλία. Στο πιάνο συνοδεύει η Μαρία Τρακαδά.

20.00  Roof Garden του ξενοδοχείου ”My Way Hotel & Events” : Η Πάτρα και ο Όμιλος Inner Wheel Patra Europea σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας υποδέχεται τον διακεκριμένο επιστήμονα, συγγραφέα και Διευθυντή Εξετάσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος Dr. Nicolas Christo, ο οποίος θα παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο «Τα παιδιά του λα(γ)ού», των εκδόσεων «Le livre Οuvert». Τον συγγραφέα θα προλογίσει η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών κα Γεωργία Πετροπούλου ενώ την γαλλική βραδιά θα συντονίσει η Πρόεδρος του ομίλου κα Άννυ Ρούλια.  Ο Nicolas Christo (Νικόλαος Χριστοδούλου), είναι διδάκτωρ Λογοτεχνίας, Επιμορφωτής Καθηγητών του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και του Γαλλικού Υπουργείου Παιδείας και συγγραφέας 20 βιβλίων σχετικών με την έκθεση ιδεών, ανάλυση λογοτεχνικών κειμένων, μετάφραση κλπ. Στην εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο των Χριστουγέννων, οι παρευρισκόμενοι μετά την παρουσίαση του βιβλίου θα απολαύσουν εκλεκτές γεύσεις γαλλικής έμπνευσης συνοδεία οίνου γαλλικής ετικέτας καθώς και αγαπημένες μελωδίες από το Trio Band . Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για να ενισχυθούν υποσιτισμένα παιδιά της πόλης καθώς και οι οικογένειές τους.

-21:00 Θέατρο «όροφως» Όθωνος Αμαλίας 112 Το βραβευμένο έργο του Juan Carlos Rubio («Tres», «Πληγές του ανέμου»), που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, θα παρουσιαστεί για δύο μόνο παραστάσεις.

 

ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-18.00 “Χριστούγεννα είναι…”Θ’ ανάψει, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Γεωργίου και θ’ ακολουθήσει γιορτή, με τη συμμετοχή χορωδιακών συνόλων και φιλαρμονικών

-19.00 Αίθουσα  ΕΣΗΕΠΗΝ  (Μαιζώνος 200, 2ος όροφος Ο πατρινός δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, κάνει το ντεμπούτο του και ως συγγραφέας, με την παρουσίαση του βιβλίου του, “Το πράσινο φτερό” σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, το βιβλιοπωλείο “Η Γωνιά του βιβλίου” και τις Εκδόσεις Αρμός.

 

-19.00 Αίθουσα διαλέξεων του ΔΣΠ "Κωστής Στεφανόπουλος", Φιλοποίμενος 24, Γ΄όροφος. Το Τμήμα Φιλοσοφίας, συνδιοργανώνει με τον Δικηγορικό Σύλλογο εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κορνήλιου Καστοριάδη, στην Θέμα: "ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ"

-21:00 Θέατρο «όροφως» Όθωνος Αμαλίας 112 Το βραβευμένο έργο του Juan Carlos Rubio («Tres», «Πληγές του ανέμου»), που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Μουντιάλ 2022  Ημιτελικοί (Στάδιο Lusail) - ΑΝΤ1 : 21.00 Αργεντινή – Κροατία

 

ΤΕΤΑΡΤΗ  14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.30 Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-Η Δημοτική Μουσική θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικες παρελάσεις σε πρώην καλλικρατικούς Δήμους, γειτονιές της πόλης και στο κέντρο.

15.30 Αίθουσα του κτιρίου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων συνεδριάζει, δια ζώσης (και μέσω τηλεδιάσκεψης για τους συμβούλους που για λόγους υγείας δεν μπορούν να προσέλθουν).

-Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας  Νέας Δημοκρατίας( Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ.):Τελευταία συνεδρίαση για τον χρόνο που φεύγει με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

19.00 Επιμελητήριο Αχαϊας. Παρουσίαση του βιβλίου του Συλλόγου Εργοληπτών Αχαϊας «1932-2022 εννέα δεκαετίες χτίζοντας το μέλλον». Το βιβλίο, που συνέγραψε ο δημοσιογράφος Τάσος Σταθόπουλος, περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο και για την ΒΙΠΕ Πατρών και τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ. Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις πρώην προέρδρων του Συλλόγου.

- Μουντιάλ 2022  Ημιτελικοί :   (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1 : 21.00

 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

-09.00 – 14.00 και  17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

- 18.30 Café Μώλος : Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) Ν. Αχαΐας, διοργανώνει  σε Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Gala με τίτλο :" Δώσε πάσα στην αγάπη"  Θα μιλήσει η Πρόεδρος Μάχη Σαλαμαλίκη, Η εκδήλωση θα διανθιστεί με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την 25μελη Χορωδία της Αμαλίας Αντωνοπούλου, Καθηγήτριας του Ωδείου Μότσαρτ. Ποίηση θα απαγγείλουν:

 Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Παν/μίου, Ήρα Κουρή, φιλόλογος, Λάκης Βανταράκης,

Μουσικό Πρόγραμμα  Νίκος Λέκκας Παρουσίαση:  Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών 

 

-20.00 Αίθουσα  της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7 : για τα 130 χρόνια της  Φιλαρμονικής    Συναυλία της Σχολής Κιθάρας.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.00 και  17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο  διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Φοιτητικό Τουρνουά Beach Volley για Φοιτητές και Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών, στα γήπεδα Beach Volley του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, Δήλωση συμμετοχής γίνεται στο e-mail του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου usport@upatras.gr. Απαραίτητη και μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή δωρεάν κάρτας μέλους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου 2022-2023.

 

19.00 “Χριστούγεννα είναι…”  ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Σύντομο ορχηστρικό πρόγραμμα από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ»

 

19:00  Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» Πανεπιστημίου Πατρών (Κτίριο Διοίκησης). Εκδήλωση για την παρουσίαση του Λευκώματος για την Ιστορία του Πανεπιστημίου Πατρών «1964-2021 | 50+7 Χρόνια μετά | Προϊστορία – Ίδρυση – Ανάπτυξη – Προοπτική | Β΄ΕΚΔΟΣΗ».

-20.00 Αίθουσα  της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7 : για τα 130 χρόνια της  Φιλαρμονικής  Συναυλία της Σχολής Πιάνου.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-10.00 – 16.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

10.00 Χώρος του Abelos Events&more : Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, το Stratego έχει την τιμητική του σε μία εκδήλωση που θα περιλαμβάνει 3 κορυφαία τουρνουά. Το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά για τους μικρούς, Junior Christmas 2022, το Φοιτητικό Πρωτάθλημα και κυρίως το Πρωτάθλημα Πάτρας – Patras Championship 2022. Όλες οι κατηγορίες θα ακολουθήσουν τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Stratego (ISF) με 5 αγωνιστικούς γύρους για όλους τους συμμετέχοντες. Όποιος ενδαφέρεται να συμμετέχει, μπορεί να δηλώσει  στα social media της Patras Stratego Team και στο 6982221639.

-11:30 – 14:30 Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου  : Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών προσκαλεί όλα τα μέλη του, εν ενεργεία και μη, τους φοιτητές του, τους αποφοίτους του και τους φίλους του, στην εκδήλωση εορτασμού των 50 χρόνων λειτουργίας του. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης (και ο σύνδεσμος για δήλωση συμμετοχής) δίνονται στον σύνδεσμο: https://www.civil.upatras.gr/index.php/event/ekdhlwsh_eortasmou50xronwn/

-Χριστουγεννιάτικο Φοιτητικό Τουρνουά Beach Volley για Φοιτητές και Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών, στα γήπεδα Beach Volley του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου (2η ημέρα)

-18.00- 21.00 Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ 2ου Συστήματος Προσκόπων,  Καρόλου & τζουρτζ 9

18.30 Αίθουσα Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πλατεία Ελευθερίας :  "Ο Άγιος Βασίλης των Πάγων" της Μάρθας Βασκαντήρα σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ - ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΑΤΡΑΣ. Η παράσταση θα δοθεί και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  11.30π.μ και 6.30μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Δραματοποίηση - Διασκευή - Σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη - ΓεωργιτσοπούλουΣυμμετέχει η Προπαιδική Χορωδία της Πολυφωνικής (Διεύθυνση: Μαριαλένα Μπόκαρη)

-20.00 Αίθουσα  της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7 : για τα 130 χρόνια της  Φιλαρμονικής Ρεσιτάλ Πιάνου της Ηλιάννας Κωνσταντοπούλου

- Μουντιάλ 2022  Μικρός τελικός :  17:00 ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ - (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-11.00 – 17.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-11.00  Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των δημοσιογράφων  στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (Μαιζώνος 200). Θα μοιραστούν δώρα  στα παιδιά  ενώ οι εργαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στην γιορτή είναι καλεσμένοι όλοι οι δημοσιογράφοι των Μέσων Ενημέρωσης της Πάτρας, ανεξάρτητα  αν  είναι  ή όχι μέλη της Ένωσης.

12.00 “Χριστούγεννα είναι…”  PATRASSANTABIKE 2022   σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας, Αφετηρία Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, και τερματισμός στην Πλατεία Γεωργίου. Ποδηλάτες ντυμένοι Άγιο-Βασίληδες θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης δίνοντας ένα χαρμόσυνο τόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Στην αφετηρία θα βρίσκεται και η Δημοτική Μουσική Δήμου Πατρέων

-11.30 και 18.30 Αίθουσα Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πλατεία Ελευθερίας :  "Ο Άγιος Βασίλης των Πάγων" της Μάρθας Βασκαντήρα σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ - ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΑΤΡΑΣ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Δραματοποίηση - Διασκευή - Σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη - ΓεωργιτσοπούλουΣυμμετέχει η Προπαιδική Χορωδία της Πολυφωνικής (Διεύθυνση: Μαριαλένα Μπόκαρη)

- Μουντιάλ 2022  Μεγάλος Τελικός : 17:00  (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1

-20.00 Αίθουσα  της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7 : για τα 130 χρόνια της  Φιλαρμονικής «Χριστουγεννιάτικη Γιρλάντα», ομιλία από τον Άκη Μπελεζίνη.

 

-2η Αγωνιστική Α2 Εθνικής Πόλο : ΝΕ Πατρών ΠΑΚΕΒ, ΝΟ Πατρών –ΟΦΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

08.00 Εναρξη του νεου ραδιοφωνικού σταθμού PELOPONNISOSfm_104.1

 

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

12.00 Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32) Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα τη χορήγηση σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ», στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Δράσεις Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαου Κοροβέση.

 

-18.00 Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου (Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών 38 – 40) : Εκδήλωση αφιέρωμα στη μαρτυρική Κύπρο, που αποτελεί σπονδή στους ήρωες του αγώνα κατά της τουρκικής εισβολής το 1974. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκου Κενεβέζου, ο οποίος και θα απευθύνει χαιρετισμό. Την εκδήλωση τιμής και μνήμης, συνδιοργανώνουν η ΕΣΗΕΠΗΝ, ο Σύνδεσμος Αχαΐας – Κύπρου «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ» και ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών. Ενεργό συμμετοχή θα έχει ο Σύλλογος Αγωνιστών Κύπρου 1974 Νομού Αχαΐας η «Ενότητα».

 

20.00 Καθολική Εκκλησία Αγίου Ανδρέα Μαιζώνος 81 : Συναυλία Χριστουγέννων, με την μικτή Χορωδία του Ναού και την ανδρική του «Ορφέα».

 

 

ΤΡΙΤΗ  20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

-20.00 Αίθουσα  της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7 : για τα 130 χρόνια της  Φιλαρμονικής Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των μικρών μαθητών της.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

-09.00 : Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων : Διεξαγωγή της, εξ αναβολής, δίκης της Αχαϊκής Τράπεζας

 

-19.00 “Χριστούγεννα είναι…”  ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΑΡΑΜΠΟΥΡΑ, Χριστουγεννιάτικες γιορτές Ταραμπούρα 2022, από το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού.

 

19.30 “Χριστούγεννα είναι…”  ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ  Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από την τάξη βιολιού.

 

-20.00 Αίθουσα  της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7 : για τα 130 χρόνια της  Φιλαρμονικής Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των μικρών μαθητών της.

 

-20.30 Θέατρο Royal – παλαιό Πτωχοκομείο 1η Συναυλία με γενικό τίτλο: «Χριστούγεννα με την Πολυφωνική»

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

--Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου. O Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής με τα γιορτινά τους και με την πιο λαμπερή τους διάθεση, σας υποδέχονται σε ένα πρόγραμμα που έφτιαξαν ειδικά για τα φετινά Χριστούγεννα με αγαπημένες μελωδίες που τραγουδούν για πρώτη φορά. Μαζί με τον Μάριο και τον Γιώργο μία 10μελής ορχήστρα δεξιοτεχνών σολίστ, θα ερμηνεύσει όλες τις μελωδίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.

 

-9:30-13:30 και 17:30-21:00 Γραφεία ΔΕΕΠ ΝΔ ΑΧΑΪΑΣ Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΠΓΝ Ρίου

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-9.00-21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

-20.00 “Χριστούγεννα είναι…”  ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ (Γούναρη 34), Συναυλία με τον Τάσο Πάππα και την Ορχήστρα Δωματίου από το Δημοτικό Ωδείο Πάτρας «Christmassurprise…»

 

-20.30 Θέατρο Royal – παλαιό Πτωχοκομείο 2η Συναυλία με γενικό τίτλο: «Χριστούγεννα με την Πολυφωνική»

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-10.00- 19.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

- Κάλαντα από τους Συλλόγους την πόλης στην Πλατεία Γεωργίου

 

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου