Πατραϊκό Ημερολόγιο


ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  • Διεθνής Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης (O.H.E)
  • Παγκόσμια Ημέρα Ουδετερότητας | International Day of Neutrality (O.H.E)
  • * 13 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

-09.00 – 14.30 Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

20:00 “Χριστούγεννα είναι…” ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ «Κάλαντα» από την τάξη Φλάουτου

-15.30  κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Συνεδριάζει, δια ζώσης (και μέσω τηλεδιάσκεψης για  όσους για λόγους υγείας δεν μπορούν να προσέλθουν) το Δημοτικό Συμβούλιο


17.30 
Τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη, πηγαίνουν ΠΟΛΥΕΔΡΟ (Κανακάρη 147, Πάτρα) για να υποδεχθούν τους μικρούς μας φίλους και να περάσουν μαζί, μια ώρα γεμάτη Χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, τραγούδια και κάλαντα! Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι αυτό πρέπει να καλέσετε άμεσα στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ (τηλ: 2610.277342) -5 ευρώ το άτομο 

-18.30  Ξενοδοχείο My Way Hotel Μια ιδιαίτερη εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Παναθηναϊκή Παράρτημα Πάτρας, που τα έσοδα της θα πάνε στα τέκνα αποβιώσαντος αστυνομικού. Οι προσκλήσεις κοστίζουν 15 ευρώ και είναι περιορισμένες.

19.30.   Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου (αμφιθέατρο Ι4) : Μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο από το Σύλλογο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου. Πρόκειται για μια παράσταση που εντάσσεται στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών 2022» που διοργανώνει η Επιτροπή Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο: «Ρεμπέτικο: Ρίζες, Άνθηση, Απόηχος. Μουσικοχορευτική περιήγηση στην ελληνική αστική λαϊκή μουσική» και σχεδιάστηκε με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

- 19.00 και 21.30 Veso Mare, Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας Η «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» είναι μια "ταινία για την αγάπη, την κίνηση, τη ροή (και την έλλειψη αυτών)".   Μια ταινία με την υπέροχη Σοφία Κόκκαλη.

-20.00 Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών (Ρ. Φεραίου 7) Η Μικτή Χορωδία «Ορφεύς» θα δώσει Συναυλία. Στο πιάνο συνοδεύει η Μαρία Τρακαδά.

20.00  Roof Garden του ξενοδοχείου ”My Way Hotel & Events” : Η Πάτρα και ο Όμιλος Inner Wheel Patra Europea σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας υποδέχεται τον διακεκριμένο επιστήμονα, συγγραφέα και Διευθυντή Εξετάσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος Dr. Nicolas Christo, ο οποίος θα παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο «Τα παιδιά του λα(γ)ού», των εκδόσεων «Le livre Οuvert». Τον συγγραφέα θα προλογίσει η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών Γεωργία Πετροπούλου ενώ την γαλλική βραδιά θα συντονίσει η Πρόεδρος του ομίλου  Άννυ Ρούλια.  Ο Nicolas Christo (Νικόλαος Χριστοδούλου), είναι διδάκτωρ Λογοτεχνίας, Επιμορφωτής Καθηγητών του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και του Γαλλικού Υπουργείου Παιδείας και συγγραφέας 20 βιβλίων σχετικών με την έκθεση ιδεών, ανάλυση λογοτεχνικών κειμένων, μετάφραση κλπ. Στην εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, , οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν και εκλεκτές γεύσεις γαλλικής έμπνευσης συνοδεία οίνου γαλλικής ετικέτας καθώς και αγαπημένες μελωδίες από το Trio Band . Τα έσοδα της  θα διατεθούν για να ενισχυθούν υποσιτισμένα παιδιά της πόλης καθώς και οι οικογένειές τους.

-21:00 Θέατρο «όροφως» Όθωνος Αμαλίας 112 Το βραβευμένο έργο του Juan Carlos Rubio («Tres», «Πληγές του ανέμου»), που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, θα παρουσιαστεί για δύο μόνο παραστάσεις.

 ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

* 12 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-18.00 “Χριστούγεννα είναι…”Θ’ ανάψει, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Γεωργίου και θ’ ακολουθήσει γιορτή, με τη συμμετοχή χορωδιακών συνόλων και φιλαρμονικών.

-19.00 Αίθουσα  ΕΣΗΕΠΗΝ  (Μαιζώνος 200, 2ος όροφος Ο πατρινός δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, κάνει το ντεμπούτο του και ως συγγραφέας, με την παρουσίαση του βιβλίου του, “Το πράσινο φτερό” σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, το βιβλιοπωλείο “Η Γωνιά του βιβλίου” και τις Εκδόσεις Αρμός.

 

-19.00 Αίθουσα διαλέξεων του ΔΣΠ "Κωστής Στεφανόπουλος", Φιλοποίμενος 24, Γ΄όροφος. Το Τμήμα Φιλοσοφίας, συνδιοργανώνει με τον Δικηγορικό Σύλλογο εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κορνήλιου Καστοριάδη, στην Θέμα: "ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ"

-21:00 Θέατρο «όροφως» Όθωνος Αμαλίας 112 Το βραβευμένο έργο του Juan Carlos Rubio («Tres», «Πληγές του ανέμου»), που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Μουντιάλ 2022  Ημιτελικοί (Στάδιο Lusail) - ΑΝΤ1 : 21.00 Αργεντινή – Κροατία

 

ΤΕΤΑΡΤΗ  14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης * 11 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

-09.00 – 14.30 Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-Η Δημοτική Μουσική θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικες παρελάσεις σε πρώην καλλικρατικούς Δήμους, γειτονιές της πόλης και στο κέντρο.

15.30 Αίθουσα του κτιρίου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων συνεδριάζει, δια ζώσης (και μέσω τηλεδιάσκεψης για τους συμβούλους που για λόγους υγείας δεν μπορούν να προσέλθουν).

-Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας  Νέας Δημοκρατίας( Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ.):Τελευταία συνεδρίαση για τον χρόνο που φεύγει με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

18.00  αίθουσα Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βασιλείου Πατρών (απέναντι από τον Ιερό Ναό της Αγ. Κυριακής)  Λέσχη Ανάγνωσης «Η Ομάδα», βιβλιοπωλείο «Γωνιά του Βιβλίου-Παπαχρίστου» και  Εκδόσεις Κάκτος : Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αναστασίας Ευσταθίου με τίτλο «Οχτώ Ήχοι για τη Μαργαρίτα»

19.00 Επιμελητήριο Αχαϊας. Παρουσίαση του βιβλίου του Συλλόγου Εργοληπτών Αχαϊας «1932-2022 εννέα δεκαετίες χτίζοντας το μέλλον». Το βιβλίο, που συνέγραψε ο δημοσιογράφος Τάσος Σταθόπουλος, περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο και για την ΒΙΠΕ Πατρών και τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ. Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις πρώην προέρδρων του Συλλόγου.

-19.00  Πολυχώρος της Κοινο_Τοπίας, Καραϊσκάκη 153 ισόγειο, μεταξύ Πατρέως και Γεροκωστοπούλου Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_, με αφορμή την ευαισθητοποίηση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τα εφηβικά και νεανικά βιώματα των έντονων συναισθημάτων, προβάλει την Κοινωνική ταινία «Γλυκά δεκάξι» του Κεν Λόουτς.H προβολή θα γίνει με δωρεάν είσοδο αλλά με κράτηση θέσης η οποία εξασφαλίζεται στο info@koinotopia.gr ή με κλήση στο 2610.622250 ωράριο γραμματείας Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11πμ-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ, για δε τις άλλες ώρες στο 2610.277171. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. Συντονίζει ο Κώστας Νταλιάνης.

- Μουντιάλ 2022  Ημιτελικοί :   (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1 : 21.00  Γαλλία – Μαρόκο

 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

* 10 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

-09.00 – 14.00 και  17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

- 18.30 Café Μώλος : Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) Ν. Αχαΐας, διοργανώνει  σε Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Gala με τίτλο :" Δώσε πάσα στην αγάπη"  Θα μιλήσει η Πρόεδρος Μάχη Σαλαμαλίκη, Η εκδήλωση θα διανθιστεί με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την 25μελη Χορωδία της Αμαλίας Αντωνοπούλου, Καθηγήτριας του Ωδείου Μότσαρτ. Ποίηση θα απαγγείλουν:

 Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Παν/μίου, Ήρα Κουρή, φιλόλογος, Λάκης Βανταράκης,

Μουσικό Πρόγραμμα  Νίκος Λέκκας Παρουσίαση:  Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών 

 

-20.00 Αίθουσα  της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7 : για τα 130 χρόνια της  Φιλαρμονικής    Συναυλία της Σχολής Κιθάρας.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

* 9 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

-09.00 – 14.00 και  17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο  διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Φοιτητικό Τουρνουά Beach Volley για Φοιτητές και Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών, στα γήπεδα Beach Volley του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, Δήλωση συμμετοχής γίνεται στο e-mail του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου usport@upatras.gr. Απαραίτητη και μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή δωρεάν κάρτας μέλους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου 2022-2023.

 

19.00 “Χριστούγεννα είναι…”  ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Σύντομο ορχηστρικό πρόγραμμα από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ»

 

19:00  Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» Πανεπιστημίου Πατρών (Κτίριο Διοίκησης). Εκδήλωση για την παρουσίαση του Λευκώματος για την Ιστορία του Πανεπιστημίου Πατρών «1964-2021 | 50+7 Χρόνια μετά | Προϊστορία – Ίδρυση – Ανάπτυξη – Προοπτική | Β΄ΕΚΔΟΣΗ».

-20.00 Αίθουσα  της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7 : για τα 130 χρόνια της  Φιλαρμονικής  Συναυλία της Σχολής Πιάνου.

-21.00 Θέατρο Λιθογραφείον  : Πρεμιέρα της παράστασης "Το Νούμερο 31328" του Ηλία Βενέζη.  Η παράσταση  σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου παρουσιάζει όλη την πορεία του Βενέζη και των συντρόφων του στις απάνθρωπες συνθήκες της  αιχμαλωσίας, το θάρρος και την απελπισία τους, την αλληλεγγύη τους  τόσο μεταξύ τους αλλά και με τους φρουρούς τους,  την μεγάλη προσπάθεια του ανθρώπου να παραμείνει άνθρωπος μέσα στις φρικαλεότητες και τις δοκιμασίες των στρατοπέδων συγκέντρωσης που πρώτη φορά δοκιμάστηκαν με τα τάγματα εργασίας από τους Τούρκους.  

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

* 8 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

-10.00 – 16.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

10.00 Χώρος του Abelos Events&more : Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, το Stratego έχει την τιμητική του σε μία εκδήλωση που θα περιλαμβάνει 3 κορυφαία τουρνουά. Το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά για τους μικρούς, Junior Christmas 2022, το Φοιτητικό Πρωτάθλημα και κυρίως το Πρωτάθλημα Πάτρας – Patras Championship 2022. Όλες οι κατηγορίες θα ακολουθήσουν τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Stratego (ISF) με 5 αγωνιστικούς γύρους για όλους τους συμμετέχοντες. Όποιος ενδαφέρεται να συμμετέχει, μπορεί να δηλώσει  στα social media της Patras Stratego Team και στο 6982221639.

-10.00 - 14.00 ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ (ΠΡΩΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ)  ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/12 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες τα παιδιά σε συνεργασία με το  Εργατικό Κέντρο  από το Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου. 18.00 Προβολή της ταινίας «Τραγούδα» (Sing

 

-11:30 – 14:30 Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου  : Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών προσκαλεί όλα τα μέλη του, εν ενεργεία και μη, τους φοιτητές του, τους αποφοίτους του και τους φίλους του, στην εκδήλωση εορτασμού των 50 χρόνων λειτουργίας του. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης (και ο σύνδεσμος για δήλωση συμμετοχής) δίνονται στον σύνδεσμο: https://www.civil.upatras.gr/index.php/event/ekdhlwsh_eortasmou50xronwn/

-Χριστουγεννιάτικο Φοιτητικό Τουρνουά Beach Volley για Φοιτητές και Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών, στα γήπεδα Beach Volley του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου (2η ημέρα)

-18.00- 21.00 Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ 2ου Συστήματος Προσκόπων,  Καρόλου & τζουρτζ 9

18.30 Αίθουσα Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πλατεία Ελευθερίας :  "Ο Άγιος Βασίλης των Πάγων" της Μάρθας Βασκαντήρα σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ - ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΑΤΡΑΣ. Η παράσταση θα δοθεί και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  11.30π.μ και 6.30μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Δραματοποίηση - Διασκευή - Σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη - ΓεωργιτσοπούλουΣυμμετέχει η Προπαιδική Χορωδία της Πολυφωνικής (Διεύθυνση: Μαριαλένα Μπόκαρη)

-20.00 Αίθουσα  της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7 : για τα 130 χρόνια της  Φιλαρμονικής Ρεσιτάλ Πιάνου της Ηλιάννας Κωνσταντοπούλου

- Μουντιάλ 2022  Μικρός τελικός :  17:00 ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ - (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

  • Διεθνής Ημέρα για τους Μετανάστες (O.H.E)

Ημέρα Αραβικής Γλώσσας στα Ηνωμένα Έθνη (O.H.E)  

* 7 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

-11.00 – 17.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ (ΠΡΩΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ)  Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες τα παιδιά σε συνεργασία με το  Εργατικό Κέντρο 18.00 Προβολή της ταινίας «Οι Κρουντς 2  (Νέα εποχή)»

 

-11.00  Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των δημοσιογράφων  στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (Μαιζώνος 200). Θα μοιραστούν δώρα  στα παιδιά  ενώ οι εργαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στην γιορτή είναι καλεσμένοι όλοι οι δημοσιογράφοι των Μέσων Ενημέρωσης της Πάτρας, ανεξάρτητα  αν  είναι  ή όχι μέλη της Ένωσης.

12.00 “Χριστούγεννα είναι…”  PATRASSANTABIKE 2022   σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας, Αφετηρία Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, και τερματισμός στην Πλατεία Γεωργίου. Ποδηλάτες ντυμένοι Άγιο-Βασίληδες θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης δίνοντας ένα χαρμόσυνο τόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Στην αφετηρία θα βρίσκεται και η Δημοτική Μουσική Δήμου Πατρέων

-11.30 και 18.30 Αίθουσα Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πλατεία Ελευθερίας :  "Ο Άγιος Βασίλης των Πάγων" της Μάρθας Βασκαντήρα σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ - ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΑΤΡΑΣ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Δραματοποίηση - Διασκευή - Σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη - ΓεωργιτσοπούλουΣυμμετέχει η Προπαιδική Χορωδία της Πολυφωνικής (Διεύθυνση: Μαριαλένα Μπόκαρη)

- Μουντιάλ 2022  Μεγάλος Τελικός : 17:00  (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1

-20.00 Αίθουσα  της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7 : για τα 130 χρόνια της  Φιλαρμονικής «Χριστουγεννιάτικη Γιρλάντα», ομιλία από τον Άκη Μπελεζίνη.

 

-2η Αγωνιστική Α2 Εθνικής Πόλο : ΝΕ Πατρών ΠΑΚΕΒ, ΝΟ Πατρών –ΟΦΗ

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου