Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας: Ισχυρή δυναμική της Ελληνικής Οικονομίας

Η ακολουθούμενη μέχρι σήμερα επιτυχής κυβερνητική πολιτική αλλά και αυτή που θα υλοποιηθεί - από την ίδια κυβέρνηση - την επόμενη τετραετία ήταν το αντικείμενο ανακοίνωσης της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας και του Τομέα Οικονομίας στην οποία επισημαίνεται :

«Διερχόμαστε μια παρατεταμένη περίοδο διεθνών αναταράξεων, με τη μεγαλύτερη ενεργειακή και πληθωριστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Κρίση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, διαβρώνοντας τα εισοδήματα των πολιτών και αφήνοντας ευκρινές αποτύπωμα στην αναπτυξιακή δυναμική όλων των χωρών, πλέον και της Ελλάδας.

Σ’ αυτή τη δυσμενή διεθνή συγκυρία, η ελληνική οικονομία προβάλλει σθεναρές αντιστάσεις, επιδεικνύει μεγάλες αντοχές, διαθέτει ισχυρή δυναμική και διακρίνεται από θετικές προοπτικές.Συγκεκριμένα: 

 

·       Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ισχυρά και σταθερά.

·       Οι επενδύσεις και οι εξαγωγές ενισχύονται σημαντικά.

·       Η ανεργία συρρικνώνεται.

·       Τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια των πιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώνονται σε μονοψήφιο ποσοστό του συνόλου των δανείων, ενώ οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν αυξηθεί σημαντικά, κατά 35% την τελευταία τριετία.

·       Τα δημόσια οικονομικά σταθεροποιούνται.

·       Το κύρος και η αξιοπιστία της χώρας ενισχύονται.

 

Συμπερασματικά, η ακολουθούμενη μέχρι σήμερα κυβερνητική πολιτική, αλλά και αυτή που θα υλοποιηθεί – από την ίδια Κυβέρνηση – την επόμενη τετραετία, επιτυγχάνει συγκεκριμένους, σημαντικούς στόχους:

·Διασφαλίζει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και την απρόσκοπτη στήριξη της κοινωνίας, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.

·Προσελκύει επενδύσεις, σημαντικές, μειώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, στηρίζει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

·Αναβαθμίζει το κύρος, τη θέση και την εικόνα της χώρας στην παγκόσμια σκηνή.

·Θωρακίζει την άμυνα της χώρας μας, χτίζει ισχυρές, διεθνείς συμμαχίες, αναβαθμίζει το γεωπολιτικό αποτύπωμα της πατρίδας μας.

·Οδηγεί, με ασφάλεια, το «καράβι» της οικονομίας σε δύσκολους καιρούς, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη γεωγραφικά περιοχή».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ            

  ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου