Πατραϊκό Ημερολόγιο

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Στην Πάτρα βρίσκεται  ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του 
Το σημερινό πρόγραμμα: 09:30 Συνάντηση με Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη στο Δημαρχείο, 13:45 Επίσκεψη στα γραφεία του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου , 14:30 Συνάντηση στα γραφεία της ΟΕΒΕΣΝΑ, με τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού  Αχαΐας (Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α),του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας (ΟΕΒΕΣΝΑ) και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

-9.00 έως 14.00 Παλαιά Σφαγεία Πατρών Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), θα πραγματοποιηθεί  το 1ο Περιφερειακό Φεστιβάλ Ειδικής Αγωγής με σύνθημα «Αποδοχή-Ισότιμη Συμμετοχή-Συμπερίληψη».


-15.15 ΕΡΤ 3 : Ηλιούπολη – Παναχαϊκή για την 5η αγωνιστική του Β' ομίλου της Super League 2.

-19.00  Αίθουσα Διαλέξεων Δικηγορικού Συλλόγου ( Φιλοποίμενος 24) Εκδήλωση με θέμα : Η «Δίκη» της Δίκης των έξι»

-19:00 Αίθουσα  Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου, Πλατεία Γεωργίου Α 25 :Η Οργάνωση Μελών Εκπαιδευτικών

της Νομαρχιακής Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει ανοικτή πολιτική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Για το Δημόσιο Δημοκρατικό Σχολείο της Ισότητας και της Ποιότητας: Η Επόμενη Μέρα»Ομιλητής:Νίκος Φίλης, Βουλευτής Α' Αθήνας, Τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ–, πρώην Υπουργός Παιδείας.

-Πολυχώρος 5Ε (Hρώων Πολυτεχνείου & Αιγύπτου 1Εως τις 7 Ιανουαρίου, ο  ) μεταμορφώνεται σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο χωριό και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους.

-Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου , εως 4 Δεκεμβρίου: 72o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας &-         Μοριακής Βιολογίας (EEBMB)  

-19:30 Αγορά Αργύρη :  Το νέο του βιβλίο με τίτλο: “Τα ΜΜΕ και η Δημοσιογραφία σε Μετάβαση” παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου.Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:Βασίλης Τριαναφύλλου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Γιώτα Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Δημοσιογράφος,Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών. Χαιρετισμό θα απευθύνουν: ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης και ο Πρόεδρος του ΤΕΑΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ Θανάσης Μπαμπανέβας. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Βασιλάκης.

-Royal :  Ο ερμηνευτής Χρήστος Θηβαίος συγκεντρώνει και παρουσιάζει τις καλύτερες στιγμές του και τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, από τους «Συνήθεις Υπόπτους» και τον «Αμλετ της Σελήνης» έως το «Σιδερένιο νησί» και το «Εμπάργκο».

- 21.15 Θέατρο Επίκεντρο+ : Με τρείς τελευταίες παραστάσεις την Παρασκευή 2/12,ώρα  21.15, το Σάββατο 3/12 21.15 και την Κυριακή 4/12, 20.00, ολοκληρώνει τον κύκλο του το ξεκαρδιστικό έργο «Ναι σε όλα».  Πληροφορίες - κρατήσεις στο 2610 46 10 50

-21.30 Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Την «Προδοσία» επέλεξε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας για την Κεντρική του Σκηνή , σε νέα μετάφραση του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και σκηνοθεσία Γιώργου Ζαμπουλάκη, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 150 χρόνια του θεάτρου Απόλλων. Την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου καταγράφει ο Χάρολντ Πίντερ στην Προδοσία, ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, στήνοντας για τους ήρωές του ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο. Ουσιαστικά ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με το  παιχνίδι των σχέσεων, με τις κρυφές επιδιώξεις, τις σκόπιμες αποκρύψεις, τα μυστικά και τα ψέματα αλλά κυρίως με τις αντιφάσεις της ζωής .

- Μουντιάλ 2022  : ΑΝΤ1 17:00 Γκάνα – Ουρουγουάη (8ος όμιλος), (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah)  17:00 Νότια Κορέα – Πορτογαλία (8ος όμιλος), (Στάδιο Education City, Ντόχα)  21:00 Σερβία – Ελβετία (7ος όμιλος), (974 Stadium, Ντόχα)  21:00 Καμερούν – Βραζιλία (7ος όμιλος), (Στάδιο Lusail, Lusail)

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου : Παρουσίαση του Βιβλίου των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου με τίτλο: Εκπαίδευση και Οικονομική Ανάπτυξη για την Αειφορία

-«Το Δέντρο των Ξωτικών», ένα παραμυθένιο, υψηλών προδιαγραφών Χριστουγεννιάτικο Χωριό, ανοίγει τις πύλες τουστις 3 Δεκεμβρίου στον ιστορικό πολυχώρο «5ΕΨΙΛΟΝ».Γύρω από το υπεραιωνόβιο και εμβληματικό δέντρο Ban Yan στήνεται ένα ονειρικό χριστουγεννιάτικο τοπίο για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.Πρόκειται για μία πρωτοβουλία Πατρινών επιχειρηματιών, οι οποίοι με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του ΣΚΕΑΝΑ, επιδιώκουν να μετατραπεί η Πάτρα σε Χριστουγεννιάτικο τουριστικό προορισμό.

-17.00 Γήπεδο Περιβόλας 8η αγωνιστική Basket League : Απόλλων – Κολοσσός Ρόδου

19:30 BIBLIOTHECA - DUE PIANI (Αγ. Νικολάου 47) Παρουσίαση του βιβλίου της Κωνσταντίνας Γιαχαλή, «Ποτέ δεν ξέρεις». Διοργάνωση βιβλιοπωλείο “Γωνιά του Βιβλίου” και Εκδόσεις Αρμός.

 

- Μουντιάλ 2022  Φάση των 16 : 17:00 (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα)  21:00 (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan)

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

18.30 Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (ΜΕΤ) και ο Σύλλογος Φίλων ΜΕΤ, διοργανώνουν στον χώρο του εκδήλωση «Εθελοντισμός και Περιβάλλον, το ΜΕΤ τιμά τους εθελοντές και τους χορηγούς του».
Την εκδήλωση θα ανοίξει η Χορωδία του 50ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και θα κλείσει η Χορωδία του ΓΕΛ Βραχνεϊκων.
 Μετά το πέρας της εκδηλώσεως το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του ΜΕΤ και να παρακολουθήσει τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του, ενώ θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

 

- Μουντιάλ 2022  Φάση των 16 : 17:00 (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) -21:00  (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor)

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

19.00 Το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού διοργανώνει στο κτήριο του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού (Μ. Αλεξάνδρου, Κουκούλι) τα Εγκαίνια της Μόνιμης Συλλογής Οδίτης του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστημίου Πατρών. Στόχος της έκθεσης είναι η εμπλοκή των φοιτητών/τριών σε μια δράση που από τη μια εμπεριείχε την έννοια της ανακύκλωσης -και κατά συνέπεια μιας αρχικής αναφοράς στην αειφορία και τη συμβολή του τουρισμού σε αυτή- και από την άλλη τους φέρνει σε επαφή με δημιουργούς πολιτιστικών αναπαραστάσεων αλλά και με τις ίδιες τις πολιτιστικές αναπαραστάσεις. Επίσης την ίδια ημέρα διοργανώνεται, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών, ημερίδα με θέμα: «Το ταξίδι στην Λογοτεχνία».

- Μουντιάλ 2022  Φάση των 16 : 17:00, (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah)  21:00, (974 Stadium, Ντόχα)

 

ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

- Μουντιάλ 2022  Φάση των 16 : 17:00, (Στάδιο Education City, Ντόχα)  21:00, (Στάδιο Lusail, Lusail)

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών: Ολοκληρώνεται η έκθεση με θέμα: Ταξιδιώτες στον χρόνο – Νοσταλγικές διαδρομές στα αλφαβητάρια του παρελθόντος, από τις συλλογές του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, που συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου, η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης συνδιοργανώνουν, , έκθεση αλφαβηταρίων Στην Έκθεση παρουσιάζονται σταθμοί στην ιστορία της εκπαίδευσης μέσα από την ιστορία των Αλφαβηταρίων. Από τα Αλφαβητάρια με τα «ία και τα ωά» στο Αλφαβητάρι, καρπό της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης του 1917, το «Αλφαβητάρι με τον Ήλιο» (Δ. Ανδρεάδης, Α. Δελμούζος, Π. Νιρβάνας, Ζ. Παπαντωνίου, Μ. Τριανταφυλλίδης και εικονογράφηση Κ. Μαλέα).

20.00 Ξενοδοχείο Αστήρ: Χριστουγιεννιάτικη βραδυά από τον  Σοροπτιμιστικό  Όμιλο Πάτρας "Δανιηλίς"  34 χρόνια προσφοράς. Δείπνο και μουσική. Τα έσοδα θα διατεθούν στον σύλλογο «Μαχητές».

-Αγορά Αργύρη. Παρουσιάζεται το νέο μυθιστόρημα του Μάκη Σέργιου με τίτλο «ΘαλασσοΛύκοι».Ο γνωστός πατρινός «εφημεριδάς» και συγγραφέας  θα συστήσει στους συμπατριώτες του το δεύτερο βιβλίο του. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό αστυνομικό και πολιτικό θρίλερ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο. με το οποίο αναμένεται να ταράξει τα νερά της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

 

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-18.30 Αγορά Αργύρη, Αγ. Ανδρέου 82 Παρουσιάζεται το πολύκροτο βιβλίο του Γιώργου Μόσχου Η ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σε 4η έκδοση επαυξημένη και ντοκουμενταρισμένη από τονπατραϊκο εκδοτικο οίκο Gotsis

Παρουσιάζουν:Σία Αναγνωστοπούλου, τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Αχαΐας,Παντελής Κυπριανός, καθηγητής Ιστορίας

Καθηγητής Ιστορίας της Εκπαίδευσης και των Πολιτικών Ιδεών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Συντονίζει: ο Δημήτρης Χωρίτος

Δημοσιογράφος

20.30 πολυχώρος  Κοινο_Τοπίας, Καραϊσκάκη 153 ισόγειο, μεταξύ Πατρέως και Γεροκωστοπούλου Παρουσίαση Οι αφανείς Φιλέλληνες στην επανάσταση του 1821 – Ο λόρδος Φραγκίσκος Άστιγξ και το πολεμικό του πλοίο ‘‘ΚΑΡΤΕΡΙΑ’’ από τον ιατρό χειρουργό Ω.Ρ.Λ. Κωνσταντίνο Κηπουργό.Θα παρουσιαστούν ιστορικά στοιχεία για τον φιλέλληνα Άστιγξ, την κορβέτα Καρτερία, αλλά και ομοίωμα της κορβέτας  . Ελεύθερη είσοδος αλλά με κράτηση θέσης η οποία εξασφαλίζεται στο 2610.622250 ωράριο γραμματείας Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11πμ-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ, για δε τις άλλες ώρες στο 2610.277171 καθώς και στο info@koinotopia.gr. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

20.00 BIBLIOTHECA - DUE PIANI (Αγ. Νικολάου 47) Το Βιβλιοπωλείο ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥ και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ συνδιοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Μένιου Σακελλαρόπουλου ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ Ένας απαγορευμένος έρωτας που απογειώθηκε για να συντριβεί και να φέρει καταστροφή. Ένας άντρας διαλυμένος από το βάρος της απιστίας. Ένας γάμος σε εμπόλεμη ζώνη. Δυο παιδιά ρημαγμένα από τις καταστάσεις. Μια γυναίκα πεταμένη σε έναν θάλαμο ψυχιατρείου. Οργή, απόγνωση, πόνος, μίσος, εκδίκηση, σκοτεινά μονοπάτια. Μια δυνατή ιστορία με πολλούς αποδέκτες. Ένα θρίλερ συζυγικής απιστίας της διπλανής πόρτας, που συγκλονίζει και δίνει τροφή για σκέψη. Η άλλη όψη μιας επώδυνης συζυγικής σχέσης με απίστευτες παρενέργειες, ένας σταυρός πίσω από κλειστές πόρτες.Ενός λεπτού σιγή σε θύματα και θύτες, λίγο πριν νυχτώσει. Στην ψυχή και στο μυαλό…

- Μουντιάλ 2022  Προημιτελικοί : 17:00, (Στάδιο Education City, Ντόχα)  21:00, (Στάδιο Lusail, Lusail)

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου