Πατραϊκό Ημερολόγιο

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

* 8 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

-10.00 – 16.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-10.00 Χώρος του Abelos Events&more : Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, το Stratego έχει την τιμητική του σε μία εκδήλωση που θα περιλαμβάνει 3 κορυφαία τουρνουά. Το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά για τους μικρούς, Junior Christmas 2022, το Φοιτητικό Πρωτάθλημα και κυρίως το Πρωτάθλημα Πάτρας – Patras Championship 2022. Όλες οι κατηγορίες θα ακολουθήσουν τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Stratego (ISF) με 5 αγωνιστικούς γύρους για όλους τους συμμετέχοντες. Όποιος ενδαφέρεται να συμμετέχει, μπορεί να δηλώσει  στα social media της Patras Stratego Team και στο 6982221639.

-Ξενοδοχείο My Way -Η Ιατρική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Ογκολογικό Τμήμα της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών διοργανώνουν Θεματική Διημερίδα «Καρκίνος του Μαστού. Η Διημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του link:  https://www.livemed.gr  Η εγγραφή στη Διημερίδα είναι δωρεάν και απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας καθώς και σε προπτυχιακούς – μεταπτυχιακούς φοιτητές.

-10.00-20.00 Promitheas Park : Το  Σαββατοκύριακο, ο Προμηθέας  διοργανώνει διήμερο Μπαζάρ με την συμμετοχή των συνεργατών του στο «Good Athlete, Better Person», το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, στο εορταστικό διήμερο θα συμμετάσχουν ο Σύλλογος ΑμεΑ ΑΛΚΥΟΝΗ, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Πάτρας – Παιδικά Χωριά SOS, ο Σύλλογος ΜΑΧΗΤΕΣ Πάτρας, το Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων «Φροντίζω», το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πάτρας Aτόμων με Νοητική Υστέρηση η «ΜΕΡΙΜΝΑ» και το 18ο Γυμνάσιο Κωφών & Βαρήκοων.

-10.00 - 14.00 ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ (ΠΡΩΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ)  ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/12 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για τα παιδιά σε συνεργασία με το  Εργατικό Κέντρο  από το Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου. 18.00 Προβολή της ταινίας «Τραγούδα» (Sing

 

-11:30 – 14:30 Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου  : Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών προσκαλεί όλα τα μέλη του, εν ενεργεία και μη, τους φοιτητές του, τους αποφοίτους του και τους φίλους του, στην εκδήλωση εορτασμού των 50 χρόνων λειτουργίας του. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης (και ο σύνδεσμος για δήλωση συμμετοχής) δίνονται στον σύνδεσμο: https://www.civil.upatras.gr/index.php/event/ekdhlwsh_eortasmou50xronwn/

-Χριστουγεννιάτικο Φοιτητικό Τουρνουά Beach Volley για Φοιτητές και Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών, στα γήπεδα Beach Volley του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου (2η ημέρα)

-18.00- 21.00 Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ 2ου Συστήματος Προσκόπων,  Καρόλου & τζουρτζ 9

-18.30 Αίθουσα Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πλατεία Ελευθερίας :  "Ο Άγιος Βασίλης των Πάγων" της Μάρθας Βασκαντήρα σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ - ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΑΤΡΑΣ. Η παράσταση θα δοθεί και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  11.30π.μ και 6.30μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Δραματοποίηση - Διασκευή - Σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη - ΓεωργιτσοπούλουΣυμμετέχει η Προπαιδική Χορωδία της Πολυφωνικής (Διεύθυνση: Μαριαλένα Μπόκαρη)

-20.00 Αίθουσα  της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7 : για τα 130 χρόνια της  Φιλαρμονικής Ρεσιτάλ Πιάνου της Ηλιάννας Κωνσταντοπούλου

- Μουντιάλ 2022  Μικρός τελικός :  17:00 ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ  (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) Κροατία - Μαρόκο

 







ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

-Διεθνής Ημέρα για τους Μετανάστες (O.H.E)

-Ημέρα Αραβικής Γλώσσας στα Ηνωμένα Έθνη (O.H.E)  

* 7 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

-11.00 – 17.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ (ΠΡΩΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ)  Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για τα παιδιά σε συνεργασία με το  Εργατικό Κέντρο 18.00 Προβολή της ταινίας «Οι Κρουντς 2  (Νέα εποχή)»

 

-11.00  Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των δημοσιογράφων  στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (Μαιζώνος 200). Θα μοιραστούν δώρα  στα παιδιά  ενώ οι εργαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στην γιορτή είναι καλεσμένοι όλοι οι δημοσιογράφοι των Μέσων Ενημέρωσης της Πάτρας, ανεξάρτητα  αν  είναι  ή όχι μέλη της Ένωσης.

-12.00 “Χριστούγεννα είναι…”  PATRASSANTABIKE 2022   σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας, Αφετηρία Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, και τερματισμός στην Πλατεία Γεωργίου. Ποδηλάτες ντυμένοι Άγιο-Βασίληδες θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης δίνοντας ένα χαρμόσυνο τόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Στην αφετηρία θα βρίσκεται και η Δημοτική Μουσική Δήμου Πατρέων

-11.30 και 18.30 Αίθουσα Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πλατεία Ελευθερίας :  "Ο Άγιος Βασίλης των Πάγων" της Μάρθας Βασκαντήρα σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ - ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΑΤΡΑΣ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Δραματοποίηση - Διασκευή - Σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη - ΓεωργιτσοπούλουΣυμμετέχει η Προπαιδική Χορωδία της Πολυφωνικής (Διεύθυνση: Μαριαλένα Μπόκαρη)

- Μουντιάλ 2022  Μεγάλος Τελικός : 17:00  (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1: Γαλλία - Αργεντινή

-18.00 Πολύεδρο :  Οσυγραφέας Ευάγγελος Μπορονικολός  θα παρουσιάσει  στο το βιβλίο του «το Διάλειμμα»,  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «΄Εσοπτρον» και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

-20.00 Αίθουσα  της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7 : για τα 130 χρόνια της  Φιλαρμονικής «Χριστουγεννιάτικη Γιρλάντα», ομιλία από τον Άκη Μπελεζίνη.

-20.00 Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου  Christmas Concert από την Cantelena: Holy Night και το δέντρο των ευχών :  Η Cantelena μαζί με την διεθνούς φήμης σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου ζωντανεύουν ξανά την μαγεία των Χριστουγέννων. Μια συναυλία – μουσική παράσταση με έναν μοναδικό συνδυασμό: την παγκοσμίου φήμης σοπράνο και την ορχήστρα της να συμπράττει και να τραγουδά με τη χορωδία Cantelena.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

* 6 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

 

-08.00 Εναρξη του νεου ραδιοφωνικού σταθμού PELOPONNISOSfm_104.1

 

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

 

-12.00 Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32) Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα τη χορήγηση σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ», στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Δράσεις Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαου Κοροβέση.

 

-15:00 Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής). Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος Μεταξύ άλλων  θεμάτων είναι και η έγκριση του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της ΠΔΕ.

 -17:00  24ηειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

 

-ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ (ΠΡΩΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ) Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για τα παιδιά σε συνεργασία με το  Εργατικό Κέντρο:  20.00 Συναυλία με την Παιδική Χορωδία, το σύνολο «Κρούσις» και την Χορωδία Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου.

 

-18.00 Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου (Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών 38 – 40) : Εκδήλωση αφιέρωμα στη μαρτυρική Κύπρο, που αποτελεί σπονδή στους ήρωες του αγώνα κατά της τουρκικής εισβολής το 1974. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκου Κενεβέζου, ο οποίος και θα απευθύνει χαιρετισμό. Την εκδήλωση τιμής και μνήμης, συνδιοργανώνουν η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), ο Σύνδεσμος Αχαΐας – Κύπρου «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ» και ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών. Ενεργό συμμετοχή θα έχει ο Σύλλογος Αγωνιστών Κύπρου 1974 Νομού Αχαΐας η «Ενότητα».

 

-20.00 Καθολική Εκκλησία Αγίου Ανδρέα Μαιζώνος 81 : Συναυλία Χριστουγέννων, με την μικτή Χορωδία του Ναού και την ανδρική του «Ορφέα».

 

-19.00 και 21.30 Αίθουσα 3 της Grouper Cinemas (πρώην Odeon VesoMare). Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας. "Η Μεγάλη Ρήξη" μια γαλλική ταινία με χιούμορ και σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό προβληματισμό. Η ταινία θα προβληθεί σε δύο προβολές, ώρες Με το κλείσιμο των προβολών του έτους 2022 θα υπάρξει ένα μικρό κέρασμα για ανταλλαγή ευχών..

 

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου