Πατραϊκό Ημερολόγιο


ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

* 12 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

-09.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00 Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων


-18.00
“Χριστούγεννα είναι…” Θ’ ανάψει, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Γεωργίου και θ’ ακολουθήσει γιορτή, με τη συμμετοχή χορωδιακών συνόλων και φιλαρμονικών. Μουσικά σχήματα, ξυλοπόδαροι, σαλτιμπάγκοι, χορωδιακά σύνολα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια θα συνοδεύσουν στις το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και θα σημάνουν την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων που διοργανώνει για τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου.

-19.00
Αίθουσα  ΕΣΗΕΠΗΝ  (Μαιζώνος 200).  Ο πατρινός δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, το βιβλιοπωλείο “Η Γωνιά του βιβλίου” και τις Εκδόσεις Αρμός  κάνει το ντεμπούτο του και ως συγγραφέας, με την παρουσίαση του βιβλίου του, “Το πράσινο φτερό”.

 

-19.00 Αίθουσα διαλέξεων του ΔΣΠ "Κωστής Στεφανόπουλος", Φιλοποίμενος 24. Το Τμήμα Φιλοσοφίας, συνδιοργανώνει με τον Δικηγορικό Σύλλογο εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κορνήλιου Καστοριάδη, στην Θέμα: "ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ"


-21:00
Θέατρο «όροφως  Όθωνος Αμαλίας 112 Το βραβευμένο έργο του Juan Carlos Rubio («Tres», «Πληγές του ανέμου»), που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

-21.00 Μουντιάλ 2022  Ημιτελικοί (Στάδιο Lusail) - ΑΝΤ1 : Αργεντινή – Κροατία



ΤΕΤΑΡΤΗ  14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης * 11 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

-09.00 – 14.30 Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-Η Δημοτική Μουσική θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικες παρελάσεις σε πρώην καλλικρατικούς Δήμους, γειτονιές της πόλης και στο κέντρο.

15.30 Αίθουσα του κτιρίου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων συνεδριάζει, δια ζώσης (και μέσω τηλεδιάσκεψης για τους συμβούλους που για λόγους υγείας δεν μπορούν να προσέλθουν).

-Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας  Νέας Δημοκρατίας( Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ.):Τελευταία συνεδρίαση για τον χρόνο που φεύγει με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

18.00  αίθουσα Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βασιλείου Πατρών (απέναντι από τον Ιερό Ναό της Αγ. Κυριακής)  Λέσχη Ανάγνωσης «Η Ομάδα», βιβλιοπωλείο «Γωνιά του Βιβλίου-Παπαχρίστου» και  Εκδόσεις Κάκτος : Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αναστασίας Ευσταθίου με τίτλο «Οχτώ Ήχοι για τη Μαργαρίτα»

19.00 Επιμελητήριο Αχαϊας. Παρουσίαση του βιβλίου του Συλλόγου Εργοληπτών Αχαϊας «1932-2022 εννέα δεκαετίες χτίζοντας το μέλλον». Το βιβλίο, που συνέγραψε ο δημοσιογράφος Τάσος Σταθόπουλος, περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο και για την ΒΙΠΕ Πατρών και τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ. Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις πρώην προέρδρων του Συλλόγου.

-19.00  Πολυχώρος της Κοινο_Τοπίας, Καραϊσκάκη 153 ισόγειο, μεταξύ Πατρέως και Γεροκωστοπούλου Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_, με αφορμή την ευαισθητοποίηση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τα εφηβικά και νεανικά βιώματα των έντονων συναισθημάτων, προβάλει την Κοινωνική ταινία «Γλυκά δεκάξι» του Κεν Λόουτς.H προβολή θα γίνει με δωρεάν είσοδο αλλά με κράτηση θέσης η οποία εξασφαλίζεται στο info@koinotopia.gr ή με κλήση στο 2610.622250 ωράριο γραμματείας Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11πμ-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ, για δε τις άλλες ώρες στο 2610.277171. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. Συντονίζει ο Κώστας Νταλιάνης.

- 21.00 Μουντιάλ 2022  Ημιτελικοί :   (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1 : Γαλλία – Μαρόκο

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου