Πατραϊκό Ημερολόγιο

 



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

* 9 Hμέρες για τα Χριστούγεννα

-09.00 – 14.00 και  17.30 – 21.00 : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

-Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο  διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Φοιτητικό Τουρνουά Beach Volley για Φοιτητές και Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών, στα γήπεδα Beach Volley του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, Δήλωση συμμετοχής γίνεται στο e-mail του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου usport@upatras.gr. Απαραίτητη και μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή δωρεάν κάρτας μέλους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου 2022-2023.

 

-19.00 “Χριστούγεννα είναι…”  ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Σύντομο ορχηστρικό πρόγραμμα από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ»

 

-19:00  Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» Πανεπιστημίου Πατρών (Κτίριο Διοίκησης). Εκδήλωση για την παρουσίαση του Λευκώματος για την Ιστορία του Πανεπιστημίου Πατρών «1964-2021 | 50+7 Χρόνια μετά | Προϊστορία – Ίδρυση – Ανάπτυξη – Προοπτική | Β΄ΕΚΔΟΣΗ».

-19.00 Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων (Φωκαίας 26) στα Προσφυγικά. Η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ και η  «Σύγχρονη Εποχή» συνδιοργανώνουν βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «1922: Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή» Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας.Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση αφιερωμένη στη Μικρά Ασία, επισκέψιμη πριν ή μετά από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

-19:00  DuePiani (Αγίου Νικολάου 47) Οι Εκδόσεις Κύφαντα συνδιοργανώνουν με το Κέντρο Διαχείρισης Έμφυλων Ανισοτήτων ΕΡΙΦΥΛΗ την παρουσίαση του νέου βιβλίου της ΝίναςΚουλετάκη «Φόνισσες» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κύφαντα.

-20.00 Αίθουσα  της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7 : για τα 130 χρόνια της  Φιλαρμονικής  Συναυλία της Σχολής Πιάνου.

-20:00  Πολύεδρο Ξεκινά η ομαδική έκθεση Χριστουγέννων «εικαστικές προσεγγίσεις»  Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ανδρουτσάκης Στάθης, Διονάς Βαγγέλης, Ελευθεριάδη Νίκη, Ζαβιτσάνου Σπυριδούλα, Καλαφάτης Νίκος, Καμπάνης Μάρκος,  Καραχάλιου  Γεωργία,   Κολοκυθάς Βασίλης,  Κόντογλη Τίνα, Μακρή Κλειώ, Μελά Εύα, Νικολάου Νίκος, Νικολοπούλου Όλγα, Παπανικολάου Ηλίας, Σιαμπακούλης Γιώργος,  Σιαφάκας Κώστας, Σόρογκας Σωτήρης, Χατζηγιάννης Γιώργος,Το Ωδείο Paganini και οΓιώργος Ντούρης (βιολί), θα συνοδεύσει μουσικά την εκδήλωση. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2023.

-21.00 Θέατρο Λιθογραφείον  : Πρεμιέρα της παράστασης "Το Νούμερο 31328" του Ηλία Βενέζη.  Η παράσταση  σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου παρουσιάζει όλη την πορεία του Βενέζη και των συντρόφων του στις απάνθρωπες συνθήκες της  αιχμαλωσίας, το θάρρος και την απελπισία τους, την αλληλεγγύη τους  τόσο μεταξύ τους αλλά και με τους φρουρούς τους,  την μεγάλη προσπάθεια του ανθρώπου να παραμείνει άνθρωπος μέσα στις φρικαλεότητες και τις δοκιμασίες των στρατοπέδων συγκέντρωσης που πρώτη φορά δοκιμάστηκαν με τα τάγματα εργασίας από τους Τούρκους. 

*Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου