ΠΑΤΡΑ : Τη μνήμη των πεσόντων

 ...του Ολοκαυτώματος των Σελλών την 1η Ιανουαρίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τίμησαν ο Δήμος Πατρέων και η Τοπική Κοινότητα Σελλών, με εκδήλωση – μνημόσυνο που έγινε σήμερα (Κυριακή 15 Ιανουαρίου) στον  Ι.Ν. Αγίου Νικολάου  Σελλών και με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που βρίσκεται στην πλατεία της κοινότητας.

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Ευάγγελος Κατσακούλης, που εκπροσώπησε τη Δημοτική Αρχή, σε σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι ο Δήμος Πατρέων και η Κοινότητα Σελλών κάθε χρόνο διοργανώνουν την εκδήλωση, για να τιμήσουν τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν.

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Σελλών ως απόδοση τιμής στους εκτελεσθέντες, που ήταν οι:

Γεώργιος Δ. Γιαχός από τα Σελλά, Ιωάννης Μ. Κωστόπουλος από τα Σελλά, Νικόλαος Χαρ. Χριστοδουλόπουλος από τα Σελλά, Θεοφάνης Κ. Γκοτσόπουλος από τον Μεγάλο Ποντιά, Σωτήρης Λεων. Σωτηρίου από τη Ζάχολη Κορινθίας, Βαγγέλης Β. Πανόπουλος από τον Άγιο Νικόλαο Αχαΐας, Ηλίας Δ. Γκολφινόπουλος από την Ζάχολη Κορινθίας, Σπύρος Γ. Μαλεβής από το Λουτράκι Κορινθίας, Βασίλης Ροδόπουλος από τη Ζαχλωρού και Κωνσταντίνος Ν. Μπαστουνάς, από το Αίγιο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου