ΠΑΤΡΑ : Σχετικά με βίντεο

 

....που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και στο οποίο απεικονίζεται άτομο να πυρπολείται, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

·        Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Πάτρα Αχαΐας το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.

·        Το άτομο ταυτοποιήθηκε και προσήλθε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία χειρίστηκε προανακριτικά την υπόθεση.

·        Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αναπαράγεται στα μέσα ενημέρωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σχόλιο του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη


Τα ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος 35χρονου ρομά, που έλαβε χώρα στην πόλη μας, δείχνει ότι ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή, γεννά τους δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων.

Η πολιτική που υπαγορεύει πως πρέπει να υπάρχουν ομάδες πληθυσμού στο περιθώριο, ώστε αφενός να στοχοποιούνται και αφετέρου να αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως, τους καθιστά ευάλωτους σε κάθε είδους εκμετάλλευση.

Χρειάζεται ριζική ανατροπή του συστήματος και των σάπιων αξιών του. Το 2023 να κάνουμε την αρχή!

ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ για φωτιά σε Ρομά : Δικαιοσύνη και Αστυνομία να κινηθούν άμεσα

Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλει τον αποτρόπαιο εμπρησμό εις βάρος του Ρομά με νοητικές διαταραχές και ζητά τις άμεσες ενέργειες των αρχών.

Όλη η δήλωση :

“Οι πραγματικά αποτρόπαιες σκηνές βίντεο που αποτυπώνουν Ρομά,με φερόμενα νοητικά προβλήματα, να υποβάλλεται στο μαρτύριο της καύσης στην Πάτρα, αποδεικνύουν ότι ο ρατσισμός υφέρπει παντού, βρίσκοντας χώρο να εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε χώρο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο αγώνας του καθενός μας για να αντιμετωπίζει και καταδικάζει τον ρατσιστικό λόγο και τη βία όπου εκδηλώνονται έχει τη σημασία του.

Εξίσου όμως μεγάλη σημασία έχει να δίδεται το στίγμα από την Ελληνική Πολιτεία ότι οι ρατσιστικές συμπεριφορές δεν είναι με οποιοδήποτε τρόπο ανεκτές και θα εντοπίζονται και καταδικάζονται άμεσα και αποτελεσματικά.

Γι’ αυτό και  η Δικαιοσύνη και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλουν να κάνουν τώρα όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να αποδοθεί δικαιοσύνη στην ειδεχθή αυτή περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη που έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου