Νίκος Νικολόπουλος: Να αφήσουμε τα λόγια και την ΛΑΪΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και να στηρίξουμε την ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.

 Την «Κιβωτό της Αγάπης» επισκέφθηκε το πρωί της  Τετάρτης ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» κ. Νίκος Νικολόπουλος, συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. ΚΟΔΗΠ Θ. Κανελλόπουλος και μέλη της παράταξης, όπου συναντήθηκαν με την πρόεδρο του Ιδρύματος κα. Κατερίνα Νικολάου, καθώς και με εργαζόμενους.

            Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας έγινε αναφορά στα τελευταία γεγονότα του Σαββάτου σχετικά με  την οφειλή προς την ΔΕΗ, καθώς επίσης και στα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα για την ορθή λειτουργία του.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Νίκος Νικολόπουλος και τα στελέχη της παράταξης ανέφεραν ότι στόχος τους είναι να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα του Διοικητικού Συμβουλίου και στην εξεύρεση άμεσων λύσεων, όπως άλλωστε συνέβη καθ’όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας στο παρελθόν. Ο Νίκος Νικολόπουλος μετά την συνάντηση προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» τονίσαμε, ότι η πολιτεία οφείλει άμεσα να παρέμβει με έκτακτη χρηματοδότηση καθώς επίσης και να συμβάλει, τόσο ο Δήμος Πατρέων όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και η 6η ΥΠΕ, στην στήριξη του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, εκτός των ανέξοδων  ανακοινώσεων που εκδίδει, οφείλει να φέρει άμεσα το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την παροχή χρηματικής επιχορήγησης 15.000€, σύμφωνα με το άρθρο 202 παρ. 1 του Ν. 3463/8.6.2006, για την εξόφληση της οφειλής του ιδρύματος προς την ΔΕΗ.

Παράλληλα να αναλάβει την σίτιση για κάποιες μέρες των τροφίμων από το Δημοτικό Εστιατόριο της πλάζ, καθώς επίσης και να αγοράζει και να προμηθεύει τρόφιμα ο ΚΟΔΗΠ, από τα ποσά που έχουν εγγραφεί στον κωδικό του προϋπολογισμό και που δυστυχώς ο Δήμος Πατρέων δεν αξιοποιεί. 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση Ενεργειακής Κοινότητας με την δημιουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου, όπου θα συμπεριλαμβάνει τις παροχές όλων των αντίστοιχων ιδρυμάτων, για την μείωση του ενεργειακού κόστους.

Η 6η ΥΠΕ να ζητήσει από τις Διοικήσεις των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της Πάτρας, να συμβάλουν στην έμμεση μείωση του ενεργειακού κόστους στην Κιβωτό της Αγάπης, με το να αναλάβουν το πλύσιμο και σιδέρωμα του ιματισμού του ιδρύματος από τα νοσοκομεία καθώς επίσης οι μερίδες φαγητού που περισσεύουν καθημερινά να προσφέρονται στις 70 αθώες παιδικές ψυχές του ιδρύματος! 

Τα αρμόδια Υπουργεία να παρέμβουν και να χρηματοδοτήσουν το ίδρυμα με τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους, για ομαλή λειτουργία του.

Να θέσουν σε άμεση προτεραιότητα ώστε να εξεταστεί η πιστοποίηση της «Κιβωτού της Αγάπης»  από τον αρμόδιο κρατικό  φορέα, ώστε να ενταχθεί και στο Ειδικό τιμολόγιο Αλληλεγγύης για την ηλεκτρική ενέργεια.

Τέλος, να προχωρήσει ο ΕΟΠΠΥ σε νέα σύμβαση με το ίδρυμα της «Κιβωτού της Αγάπης», χαρακτηρίζοντας ως Κέντρο Α-Α κλειστής Νοσηλείας σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. Α του προεδρικού διατάγματος 395/1993, ώστε το ημερήσιο νοσήλιο να αυξηθεί στα 60 €, από 33 € που λαμβάνει σήμερα, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 383/2022 άρθρο 1 παρ. 1., για να μην υπάρχει κανένα λειτουργικό πρόβλημα στο ίδρυμα και βρεθούν στο δρόμο 70 ψυχές.

Και ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε: Οφείλουμε όλοι, χωρίς λόγια ΛΑΪΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ, να συμβάλουμε ουσιαστικά και να στηρίξουμε την συγκεκριμένη Δομή, που χρόνια ταλανίζεται από τα οικονομικά προβλήματα και την αδιαφορία του Υπουργείου και του Δημάρχου Πελετίδη –Αναθετίδη.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου