Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Διφορούμενη Λαϊκή Συσπείρωση

Αποτελεί σύνηθες να υπάρχει δελτίο τύπου με τις απολύσεις των εργαζομένων της κοινωφελούς, κάθε εβδομάδα από τη δημοτική αρχή Πελετίδη. Άλλες 110 οικογένειες της κοινωφελούς του 2019, είδαν την πόρτα εξόδου και βρίσκονται αγκαλιά με την ανεργία από τις 16/1/23. Στις 9/2/23 εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων της κοινωφελούς του 2020.

Επαληθευτήκαμε πλήρως σε όσα τονίσαμε σε δημοτικό συμβούλιο πριν ένα μήνα, ότι η Δημοτική αρχή Πελετίδη είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Βορίδη. Στέλνουν τους εργαζόμενους στην ανεργία. Έναντι αυτού ο κ. Πελετίδης συνεχίζει παράνομα να συγκαλεί την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής με την παράνομη σύνθεση Βορίδη παρά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ως αντισυνταγματική.

Ας διαβάσουμε όμως με προσοχή τα παρακάτω αποσπάσματα: «παρακολουθώντας τις τελευταίες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής ίσως κάποιος ειδικός επιστήμονας ψυχικής υγείας θα θεωρούσε ότι η διοίκηση του δήμου πάσχει από διπολική διαταραχή αφού άλλα κάνει τη μία εβδομάδα και άλλα την άλλη. Τι άλλαξε μέσα σε δύο μήνες; Τι μεσολάβησε και η διοίκηση του δήμου αποφάσισε ότι τελικά οι εργαζόμενοι αυτοί περισσεύουν και ότι δεν πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους; Τι άλλαξε και οι τόσο άξιοι εργαζόμενοι όπως έλεγε ο κ. Δήμαρχος τον Οκτώβρη τώρα πλέον δεν είναι και τόσο άξιοι για να έχουν τη στοιχειώδη στήριξη από πλευράς Δήμου; Και έτσι ενώ την πρώτη φορά η απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο, ήταν παράνομη αλλά ήταν μία ουσιαστικά πολιτική απόφαση, κόντρα στο πάγωμα των προσλήψεων των δήμων εδώ και πολλά χρόνια, η διοίκηση του δήμου αφού ο υπουργός τους τράβηξε το αυτί επανέρχονται στην τάξη και ευθυγραμμίζονται πλήρως με την «νομιμότητα» της κυβέρνησης. Ας βγάλει ο λαός τα συμπεράσματά του όπως και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για τις πολιτικές που θα στηρίξουν, αλλά και ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, μακριά από επίδοξους σωτήρες που υλοποιούν κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική σαν το μακρύ χέρι του κράτους, σε τοπικό επίπεδο».

Τα παραπάνω αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης για τον Δήμαρχο και τη δημοτική του ομάδα. (ολόκληρη η ανακοίνωση: https://amarysia.gr/likovrisipeuki/%ce%bb%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%cf%83%cf%80%ce%b5%ce%af%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b7-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1).

Αυτά επισημαίνουμε και εμείς στον κ. Πελετίδη. Συμφωνούμε με το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Λυκόβρυσης-Πεύκης, διαφωνούμε με τις αποφάσεις της Λαϊκής συσπείρωσης Πελετίδη. Το θέμα είναι ότι έχουμε χάσμα μεταξύ της Λαϊκής Συσπείρωσης ανά την Ελλάδα και της Λαϊκής Συσπείρωσης της Πάτρας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του γ. γ. του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα στην Πάτρα θα είχε ενδιαφέρον, η απάντηση του, σε ερώτηση δημοσιογράφου ή εργαζόμενου της κοινωφελούς με ποια από τις δύο απόψεις της Λαϊκής Συσπείρωσης συμφωνεί; Μάλλον οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς στην Πάτρα είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου