Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συμμετέχει και στηρίζει το Πατρινό Καρναβάλι

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στηρίζει ενεργά το καρναβάλι της Πάτρας, συνεργαζόμενη με τη δημοτική Αρχή, προκειμένου αυτός ο κορυφαίος πολιτιστικός και αναπτυξιακός θεσμός, που παράλληλα αποτελεί ισχυρό πυλώνα εξωστρέφειας για την Πάτρα αλλά και για το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, να αναδειχθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Στο πλαίσιο αυτό, , ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη στο γραφείο του, όπου και συζητήθηκαν οι παράμετροι της συνεργασίας των δύο φορέων για το Πατρινό Καρναβάλι.Ειδικότερα, μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας,θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση η οποία εισάγεται προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην προσεχή συνεδρίαση (Τετάρτη, 01/02/23 και ώρα 15.00).  Μέσα από αυτή τη προγραμματική σύμβαση, η Περιφέρεια καθίσταται θεσμικός συνδιοργανωτής στη βάση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του θεσμού, καθώς όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σύμβαση «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εκ του νόμου αρμοδιότητες που άπτονται της αναπτυξιακής πορείας της περιοχής και ενισχύει κάθε δράση που κινητοποιεί τονπαραγωγικό της ιστό». Παράλληλα,σημειώνεται πως η Περιφέρεια ενδιαφέρεται να προωθήσει την πρόταση ένταξης του Πατρινού Καρναβαλιού στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, γεγονός που θα δώσει μια δυναμική ώθηση και αναγνωρισιμότητα στο θεσμό, στην πόλη της Πάτρας και στη Δυτική Ελλάδα».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  πρόκειται να χρηματοδοτήσει τη διοργανώτρια Αρχή του
Πατρινού Καρναβαλιού με το ποσό των 50.000 ευρώ για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων που συμβάλλουν στην εξωστρέφειατου θεσμού, αλλά και στην ανάδειξη της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας εν γένει ως τουριστικούπροορισμού, γεγονός που ικανοποιεί τους αναπτυξιακούς της στόχους.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει σε έναν κορυφαίο θεσμό και συνεργάζεται με τον Δήμο Πατρέων, γιατί το καρναβάλι της Πάτρας είναι και το καρναβάλι της Δυτικής Ελλάδας. Αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, με κοινό στόχο να δυναμώσουμε το Πατρινό Καρναβάλι, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος, το έχει ανάγκη όλη η Δυτική Ελλάδα» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Σημειώνεται ότι μετά το τέλος της συνάντησης εργασίας, πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις από τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Πατρέων ( Η δήλωση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/Yam5Qtp-rks. Η δήλωση του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/ULI4YMCbuww

ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, συναντήθηκε στο Δημαρχείο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με θέμα το Πατρινό Καρναβάλι και την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου, στην οποία θα προβλέπεται η συνεργασία, θεσμική και οικονομική

Αμέσως μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Με την προγραμματική σύμβαση, πάμε το Καρναβάλι μας ένα βήμα πιο πέρα. Το Καρναβάλι της πόλης μας, είναι Καρναβάλι της Ελλάδας και σίγουρα είναι και Καρναβάλι της Περιφέρειάς μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν, προχωράμε σε μια συνεργασία, που έχει και οικονομικό αντικείμενο, για να ενισχυθούν οι δράσεις που αναπτύσσει ο Δήμος και ο Καρναβαλικός του Οργανισμός. Σ’ αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε και πιστεύω ότι στο μέλλον θα δημιουργηθούν ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις, για ακόμα καλύτερη συνεργασία, προκειμένου να ευχαριστηθούν το Καρναβάλι μας περισσότερο, η Πάτρα και όλη η Ελλάδα»

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Με τον Δήμαρχο Πατρέων, είχαμε μια πολλή καλή συνάντηση και χρήσιμη συνεργασία για ένα από τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα και αυτό είναι το Καρναβάλι της Πάτρας, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι».

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου