ΠΑΤΡΑ : Πέτρος Ψωμάς: Χαιρετίζουμε τα έργα στο Έλος της Αγυιά, απομένουν πολλά ακόμα

Το σπιράλ ξεναγήθηκε, ενημερώθηκε και θυμίζει όλους όσοι συνέβαλαν ως τώρα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ΠατρέωνΠέτρος Ψωμάς και πολυπληθής ομάδα του σπιράλ επισκέφτηκαν το Έλος της Αγυιάς και περιηγήθηκαν στο χώρο και στα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή. Σύσσωμη η Πολιτική Γραμματεία της δημοτικής παράταξης και πλήθος μελών και φίλων ξεναγήθηκαν από τον Γιώργο Σιγαλό, Επίτιμο Γραμματέα του σπιράλ και πρώην Αντιδήμαρχο του Δήμου Πατρών (κατά την επίσπευση καιοριστικοποίηση των μελετών του έργου). Στην επίσκεψη είχαν κληθεί και ενημέρωσαν επίσης τους ξεναγούμενους οι Γιώργος Κανέλλης και Γιώργος Χείρας, οικολόγοι με βαθιά γνώση του οικοσυστήματος της περιοχής και των ιδιαιτεροτήτων του έργου. Επίσης ο Ανδρέας Σπηλιώτης, μέλος του σπιράλ και εκπρόσωπος της Κοινοτοπίας, ενημέρωσε για όλες τις φάσεις της διαβούλευσης από τις οποίες πέρασε το σπουδαίο αυτό έργο.



Το σπιράλ χαιρετίζει την υλοποίηση του έργου και ανυπομονεί για την οριστική παράδοση στην Πάτρα και τους δημότες της. Είναι πασιφανές ότι ο ευρύτερος χώρος του έλους της Αγυιάς μπορεί να αποτελέσει έναν μοναδικό χώρο αναψυχής και οικολογικής ευαισθητοποίησης των πολιτών. Το όλο έργο έχει ακόμα δρόμο μέχρι την οριστική του ολοκλήρωση, καθώς εκκρεμεί η υλοποίηση δύο ακόμα μελετών(μία του παραλιακού μετώπου της περιοχής και μία του χώρου του πρώην κάμπινγκ) πουβρίσκονται δυστυχώς ακόμα σε εκκρεμότητα και αναζήτηση χρηματοδοτήσεων.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το έργο αυτό δεν θα είχε υλοποιηθεί αν δεν είχαν δουλέψει σκληρά προηγούμενες δημοτικές αρχές (ειδικότερα η δημοτική αρχήΦούρα που εξασφάλισε με τις παρεμβάσεις της τον δημόσιο χαρακτήρα του χώρου και η δημοτική αρχή Δημαρά που "έτρεξε" όλες τις απαραίτητες μελέτες), έτσι ώστε η σημερινή δημοτική αρχή να μπορεί να παραδίδει μόλις το 1/3 του συνολικού project στους Πατρινούς. Αξίζει εξάλλου να υπενθυμιστεί πως ηΛαϊκή Συσπείρωση, που είναι σήμερα δημοτική αρχή, είχε αποχωρήσει από τις σχετικές ψηφοφορίες που ενέκριναντην υλοποίηση του έργου.

Θα ήταν σοβαρή παράλειψη, τέλος, να μην αναφερθούνκαι οιδιαχρονικές προσπάθειες της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, έτσι ώστε οι όποιες παρεμβάσεις να διαφυλάξουν την ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής,καθώς καιτο όραμα του Φάνη Τσιμιγκάτου για τη δημιουργία μιας περιοχής για την άσκηση των αθλητών και πολιτών στη βόρεια πλευρά της Πάτρας.Η δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να αποδώσει τα εύσημα στους προκατόχους της και όχι απλώς να σφετεριστεί (για δεύτερη φορά, μετά την περίπτωση του Νότιου Πάρκου) ένα έργο για το οποίο έχουν δουλέψει πολλοί, πολλά χρόνια πριν.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, να απολαύσουμε το δημόσιο αυτό πάρκο και παράλληλα να το διαφυλάξουμε,έτσι ώστε να είναι πάντα καθαρό χωρίς καταστροφές και ζημιές. Το σπιράλ φρονεί πως πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για την ασφάλεια του χώρου (π.χ. φύλαξη, κάμερες, άλλα μέσα), πριν βανδαλιστεί, φθαρεί και απαξιωθεί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου