ΠΑΤΡΑ : Ενας θαυμαστός μικρόκοσμος με πρωταγωνιστές τραίνα / Το ζηλευτό διόραμα του Στέφανου Πεννιά

Το διαμορφώνει κομμάτι – κομμάτι 19 χρόνια

Το δημιούργημά του θέλει αφιέρωση χρόνου, υπομονή, μεράκι και φυσικά έμπνευση. Ο 53χρονος Πατρινός ηλεκτρολόγος μηχανικός Στέφανος Πεννιάς  κατασκευάζει ένα  πολύ μεγάλης διάστασης  διόραμα,( σπάνιο στο είδος του και ίσως μοναδικό στην Πάτρα) κομμάτι – κομμάτι  από το 2004, με άκρως ρεαλιστική υπό κλίμακα απεικόνιση και σημασία στην λεπτομέρεια που είναι το κυρίαρχο στοιχείο της προστιθέμενης αξίας του. Μέχρι και τον δικό τους  φωτισμό έχουν οι κατασκευές (αντικείμενο του επαγγέλματός του άλλωστε οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις παντός τύπου ) ενώ για την απόλυτα ρεαλιστική παλαίωση ορισμένων βαγονιών βοήθησε εξειδικευμένος τεχνίτης.










Το τεράστιο διόραμα είναι εγκατεστημένο σε ένα χώρο εμβαδού 30τ. μ. και είναι καθαρής διάστασης  σε δύο  μέρη 5.5 Χ  1.80 μέτρων και 8 Χ 0.50.

Το κόστος προμήθειας  των υλικών, των στοιχείων  και των αντικειμένων που έχουν χρησιμοποιηθεί (τραίνα, οχήματα, κτίρια, αγροκτήματα, ζώα, γέφυρες, δένδρα, δρόμοι, φιγούρες, εξαρτήματα κλπ μινιατούρες σε κλίμακα 1/87 ή  ΗΟ όπως την γνωρίζουν οι ασχολούμενοι με το συναρπαστικό αυτό χόμπυ) ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ αλλά όπως προαναφέραμε αυτό που αξίζει περισσότερο είναι ο δημιουργικός συνδυασμός και η όλη εμπνευσμένη σύνθεση αποτέλεσμα επίπονης και επίμονης προσπάθειας χρόνων.















Για τον  Στέφανο Πεννιά  ( που είναι και από τα ιδρυτικά μέλη της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος Πατρών ) το πρώτο ερέθισμα ήλθε το 1975 όταν απέκτησε το πρώτο σετ τραίνου , δώρο του αείμνηστου θείου του Βασίλη Γιαννακούλια.

Στη συνέχεια  σ΄ ένα  ταξίδι στα Ιωάννινα το 2004 απέκτησε το δεύτερο σετ τραίνου που εντόπισε σε κατάστημα παιχνιδιών ενώ αναζητούσε  κάτι για τα παιδιά του. Αυτό ήταν και το έναυσμα. Ετσι μπήκε στο θαυμαστό κόσμο των διοραμάτων. Από τότε, το  τι ακολούθησε το βλέπετε στις φωτογραφίες…

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞ. ΒΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου