ΠΑΤΡΑ : Mετακομίζει –προσωρινά-λόγω αναβάθμισης το Επιμελητήριο Αχαϊας

Θα δημιουργηθούν  σύγχρονο  συνεδριακό κέντρο και πολυλειτουργικοί  χώροι διασύνδεσης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

Φωτορεπορτάζ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞ. ΒΡΗΣ

Εκ  βάθρων…εκτεταμένες εργασίες  αναβάθμισης  ξεκινούν άμεσα στο ιστορικό κτίριο του  Επιμελητηρίου  Αχαϊας που βρίσκεται στην οδό Ρήγα Φεραίου.

Για το λόγο αυτό όλες οι Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου πρόκειται να μετακομίσουν άμεσα σε άλλο κεντρικό κτίριο όπου θα παραμείνουν προσωρινά για δύο περίπου χρόνια μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθούν οι εργασίες.




Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη  η αναζήτηση του κατάλληλου κτιρίου, εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης, για την προσωρινή μεταστέγαση.

Σε πρώτη φάση έχουν επιλεγεί τρία – τέσσερα κτίρια για το σκοπό αυτό ενώ το θέμα κρίνεται επείγον και αναμένεται να λήξει άμεσα  το αργότερο εντός του Φεβρουαρίου.

Σε ότι αφορά τις εργασίες που θα γίνουν στο υπάρχον κτίριο καιν σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ειδικό ενημερωτικό πλαίσιο που έχει τοποθετηθεί στην είσοδό του προβλέπονται τα εξής :

 -Αναβάθμιση  όλων των υποδομών και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

-Σύγχρονο συνεδριακό κέντρο (θα γίνει υπογείως 141 θέσεων).

-Πολυλειτουργικοί  χώροι διασύνδεσης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

-Σημείο Διεπαφής Πανεπιστημίου Πατρών και Patras IQ 

Πιό αναλυτικά οι εργασίες θα αφορούν :

Υποέργο Α  . Ενεργειακή αναβάθμιση προϋπολογισμός  981. 999,91 ευρώ  Χρηματοδότηση Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτ. Ελλάδος 2014-2020.

Υποέργο Β . Αναβάθμιση  υποδομών  καινοτομικής διασύνδεσης γνώσης και επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο ανάπτυξης του Patras IQ  με δημιουργία σύγχρονου υβριδικού συνεδριακού κέντρου με εξασφάλιση  πλήρους ψηφιακής και φυσικής προσβασιμότητας στο κτίριο του Επιμελητηρίου Αχαϊας . Προϋπολογισμός 1.373.266,63  ευρώ   Χρηματοδότηση Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης  ΤΠΑ  Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων  - Δ. Στήριξη του Εμορίου και προστασία καταναλωτή.

 

 

 

Την Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου του ’22 κατά την διάρκεια συνάντησης εργασίας
μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα και του
Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας , Νεκτάριου Φαρμάκη είχε υπογραφεί  η σύμβαση 

-To  επί του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου 58 κτίριο του Επιμελητηρίου Αχαϊας θεμελιώθηκε και κατασκευάσθηκε επί δημαρχίας Νικολάου Βέτσου,  ενώ τέθηκε σε χρήση το 1964 ως Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο τότε.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου