130 χρόνια Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου “130 χρόνια Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών”.

Η Φιλαρμονική  το προηγούμενο έτος 2022, συμπλήρωσε 130 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας και προσφοράς στη μουσική και πολιτισμική ζωή της πόλης της Πάτρας. Συναυλίες, σπουδές μουσικής, διαλέξεις, σεμινάρια, συνέδρια, φεστιβάλ, εκθέσεις και γενικά ότι εμπεριέχει τέχνη και πολιτισμό έχει φιλοξενηθεί στους εμβληματικούς χώρους της.Με τον ανάλογο σεβασμό απέναντι σε μια τόσο μακρά ιστορία και παράδοση, το Διοικητικό Συμβούλιο και η διεύθυνση της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών πήραν την απόφαση να προβούν στην έκδοση ενός μικρού τόμου – αφιέρωμα στα 130 χρόνια της και την ιστορία της. Ένας μικρός τόμος που δεν είναι καθόλου μικρός όταν μέσα σ’ αυτόν γράφουν τριάντα ένα (31) άτομα από τον χώρο των γραμμάτων και τεχνών. Τριάντα ένα άτομα προσφέρουν γραπτώς τις αναμνήσεις τους, τις σκέψεις τους, τα βιώματα τους και την αγάπη τους για τη «Φιλαρμονική», όπως συνήθως προφέρεται από τους Πατρινούς.Το όλο εγχείρημα είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς που βασίζεται στην προσφορά και την ανιδιοτέλεια και ολοκληρώθηκε με την επιμέλεια των Σεραφείμ Κυριαζάκου και Ζέττας Ζάχου. Αξιοσημείωτο ότι το εξώφυλλο του λευκώματος είναι δημιούργημα και εθελοντική προσφορά της Ευγενίας Γατοπούλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΔΣ Χρήστος Μούλιας, ενώ παρουσίασε η καλλιτεχνική διευθύντρια Βάσω Φιλιππαίου.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι: Ανδρόνικος Καραμπέρης – κιθάρα, Χρήστος Τσαρούχης – κιθάρα και Πάνος Θωΐδης – κρουστά. Το παρόν εδωσαν  ο αντιπεριφερειάρχες  Ανδρέας Φίλιας και Φωκίων Ζαϊμης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, πολλά γνωστά πρόσωπα από τον χώρο του Πολιτισμού και φίλοι  της Φιλαρμονικής Εταιρίας (φωτογραφίες).

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞ. ΒΡΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου