Πατραϊκό Ημερολόγιο

 *Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

ΔΕΥΤΕΡΑ  27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η ταυτότητα της ημέρας / εορτολόγιο

Καθαρά Δευτέρα, Οσίου Ασκληπιού, Αγίου Νήσιου του Μάρτυρος

Ανατολή ήλιου: 06:59 - Δύση ήλιου: 18:15

Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπιάδα Νήσιος, Νήσης


11:00
Κούλουμα Η Καθαρή Δευτέρα και φέτος θα έχει την «υπογραφή» του Πολιτιστικού Οργανισμού. Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η πλαζ του δήμου Πατρέων, το Νότιο Πάρκο και ο «Κόκκινος Μύλος» στην Παραλία Πατρών.Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί με τη μουσική, το χορό, τα σαρακοστιανά και το πέταγμα του χαρταετού να βρίσκονται επί ώρες στην «ημερήσια διάταξη».Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

1. 11.00 – 15.00 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΛΑΖ (ΧΩΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ)

Μουσικό πρόγραμμα με σύγχρονο αλλά και παλαιό λαϊκό τραγούδι από 6μελές μουσικό σχήμα «Τα λαϊκά παιδιά»

2. 11.00 – 15.00 ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ

Το συγκρότημα «Μινόρε Παράπονο» θα παρουσιάσει παλιά κλασικά λαϊκά τραγούδια

3. 11.00 – 15.00 ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ (ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ)

Το συγκρότημα «Οι Μεν & Δε(Ν) θα παρουσιάσουν έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα

Θα μοιραστούν σαρακοστιανά εδέσματα στο κοινό

 

19:00 Απονομή βραβείων πληρωμάτων και νικητών αφισών  Π.Κ. 2023 στην αίθουσα Καραγκιόζη (Κ7) στα  Παλαιά Σφαγεία

Η αυλαία της φετινής διοργάνωσης θα πέσει με την απονομή των βραβείων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, στην κεντρική αίθουσα του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων που είναι αφιερωμένη στο Καρναβάλι.

Παρουσία των πληρωμάτων θα απονεμηθούν τα βραβεία Παρέλασης, τα βραβεία του 58ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, τα βραβεία του 12ου Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού καθώς και τα βραβεία των τριών πανελλήνιων διαγωνισμών των αφισών του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.Στην βραδιά της απονομής θα τιμηθούν η εικαστικός Έλενα Κατωπόδη για την μικρή έκθεση, τεσσάρων μικρών καρναβαλικών στοιχείων της με τίτλο "In maschera" που φιλοξενείται στην κεντρική αίθουσα των Παλαιών Σφαγείων, η εικαστικός Άννα Καρατζά για τα σχέδιά της πάνω στα οποία έγιναν οι φιγούρες και τα στοιχεία από το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων που διακόσμησαν καρναβαλικά την πλατεία Τριών Συμμάχων και ο Δημήτριος Βάρδας ο οποίος είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση της έκθεσης «Futura» που φιλοξενείται στην αίθουσα εκθέσεων των Παλαιών Σφαγείων.

-Το μουσικό Άρμα στις περιοδείες

-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ -ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Options Veso Mare (Πρώην Odeon Ακτή Δυμαίων 17 Τηλ. 2106786653) : 

TAR Σκηνοθεσία: Τοντ Φιλντ Ηθοποιοί: Κέιτ Μπλάνσετ, Νίνα Χος, Νοεμί Μερλαντ Διάρκεια: 158 λεπτά Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑ Από το σεναριογράφο, παραγωγό και σκηνοθέτη Τοντ Φιλντ, έρχεται το TAR, με τη βραβευμένη με Όσκαρ, Κέιτ Μπλάνσετ στον ρόλο της Λύδια Ταρ, μιας πρωτοποριακής μαέστρου που διευθύνει μια μεγάλη γερμανική ορχήστρα. Η Ταρ βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της, καθώς προετοιμάζει τόσο την παρουσίαση ενός βιβλίου όσο και την πολυαναμενόμενη ζωντανή εκτέλεση της Πέμπτης Συμφωνίας του Μάλερ. Η ζωή της θα αρχίσει να παίρνει μια απρόσμενα δραματική τροπή. Πρόκειται για μια σπουδή πάνω στη μεταβαλλόμενη φύση της εξουσίας, στον αντίκτυπό της στην κοινωνία και στην ανθεκτικότητα της απέναντι στο σύγχρονο κόσμοΔευτέρα 27 Φεβρουαρίου, αίθουσα 2 / 21:30, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, αίθουσα 3 / 21:30 Τετάρτη 1 Μαρτίου, αίθουσα 3 / 21:30

AVATAR: Σκηνοθεσία: James Cameron Διάρκεια: 190 λεπτά ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ Μια δεκαετία σχεδόν μετά από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, η νέα ταινία “Avatar: The Way of Water” ξεκινά να μας αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Sully (του Jake, της Neytiri και των παιδιών τους),τα προβλήματά τους, τους αγώνες που κάνουν να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που βιώνουν. Ο Jake Sully (Sam Worthington) και η Neytiri (Zoe Saldaña) κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την οικογένειά τους ενωμένη. Όταν αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, ταξιδεύουν μέχρι τα πέρατα του πλανήτη Πανδώρα για να βρουν καταφύγιο στα μέρη της φυλής των Metkayina, που ζει αρμονικά με τον ωκεανό. Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, αίθουσα 1 / 18:30

-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ : Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας ανακοινώνονται οι παρακάτω αποφάσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Καθαρά Δευτέρα στην Πάτρα

Την προσωρινή μονοδρόμηση της παραλιακής οδού που οδηγεί στην Πλαζ, με κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων από την οδό Κανελλοπούλου προς την πλαζ, την 27/02/2023 από την11:00 ώρα έως πέρατος.

Την προσωρινή μονοδρόμηση της νεοδιαμορφωμένης ανώνυμης οδού που συνδέει την Πλαζ με την οδό Αθηνών και την οδό Κανελλοπούλου, με κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων από την πλαζ προς την οδό Αθηνών, την 27/3/2023 από την 11:00 ώρα έως πέρατος.

Από τις ανωτέρω ρυθμίσεις θα εξαιρούνται τα αστικά λεωφορεία, τα οχήματα ΤΑΞΙ, τα δίκυκλα και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης. Τα αστικά λεωφορεία της γραμμής Νο 1 θα φτάνουν μέχρι το χώρο της πλαζ και θα επιστρέφουν.

Την απαγόρευση εισόδου και στάθμευσης φορτηγών οχημάτων καθώς και την απαγόρευση εισόδου, διέλευσης και στάθμευσης εκπαιδευτικών οχημάτων Σχολών Οδηγών, την27/02/2023 από την 11:00 ώρα έως πέρατος.

Η στάθμευση των οχημάτων Ι.Χ., οχημάτων ΑΜΕΑ, δικύκλων θα γίνεται μόνο στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στάθμευσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου