Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού...

 για την ανακούφιση όσων πλήττονται από τις αυξήσεις στα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, ζητά με επιστολή του προς τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί και στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, ο Δήμαρχος αναφέρει:


«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων και το σύνολο των φορέων της πόλης μας, σας καλεί να παρέμβετε, ώστε να υπάρξει σοβαρή ανακούφιση των εργαζομένων, καθώς και συνολικά του λαού, που πλήττονται απ’ τις αυξήσεις στα διόδια, που ανακοίνωσε η Γέφυρα Α.Ε. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:

«Με αφορμή τις νέες αυξήσεις που ανακοίνωσε η Γέφυρα Α.Ε. για τη διέλευση απ’ τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, των εργαζομένων που μετακινούνται καθημερινά από και προς τους γειτονικούς Δήμους, επανήλθε στο προσκήνιο συνολικά το θέμα των διοδίων της Γέφυρας.

Οδικοί άξονες, που κατασκευάστηκαν κατά βάση με κρατικά κονδύλια, θα έπρεπε να αποδίδονται δωρεάν στο λαό. Αντί γι’ αυτό, δίνονται για δεκάδες χρόνια, με ληστρικούς όρους, στους επιχειρηματικούς ομίλους, με τις περιβόητες συμβάσεις παραχώρησης και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Γέφυρα Α.Ε., χρηματοδοτήθηκε απ’ το ελληνικό κράτος το 2020, με 11.050.000 ευρώ, για απώλεια εσόδων λόγω πανδημίας, με αποτέλεσμα τα καθαρά της κέρδη για τη συγκεκριμένη χρονιά να παρουσιάσουν αύξηση κατά 3.250.000 ευρώ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την οικονομική κατάσταση του λαού μας, την ανάγκη διασφάλισης του δικαιώματος χρήσης της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου από όλους, υιοθετεί τα αιτήματα που έχουν σταλεί στην Κυβέρνηση από τους εργαζόμενους που πλήττονται απ’ τις αυξήσεις, ζητά από την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για συνολική μείωση της τιμής των διοδίων, καθώς και ειδικά μέτρα για όσους αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τη γέφυρα πολύ συχνά (π.χ. εργαζόμενοι (εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί και άλλοι), άτομα με αναπηρία και ασθενείς που έρχονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας κ.τ.λ.). Η χρέωση γι’ αυτούς, καθώς και για τους ανέργους, να διαμορφωθεί στα τρία (3) ευρώ ανά διέλευση.

Το διαχρονικό αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, του πατραϊκού, καθώς και όλου του ελληνικού λαού, για κατάργηση όλων των διοδίων, είναι επίκαιρο όσο ποτέ».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου