ΠΑΤΡΑ : Έκθεση καρναβαλικής φωτογραφίας του Χρήστου Σταματόπουλου

στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών

 

Έκθεση καρναβαλικής φωτογραφίας του καταξιωμένου εικαστικού δημιουργού Χρήστου Σταματόπουλου, θα φιλοξενήσει από την Τρίτη 21 και έως την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις αίθουσές του, ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών (πλ. Γεωργίου Α΄ 25).Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 19:30, παράλληλα με την έναρξη  της εκδήλωση παρουσίασης του δίτομουλευκώματος «Καρναβαλική Πάτρα – Φωτογραφικό και Ιστορικό λεύκωμα της Πατρινής Αποκριάς», που εξέδωσαν τα «24 Γράμματα», με την υπογραφή του δημοσιογράφου Παναγιώτη Ρηγόπουλου.

Η συλλογή που θα εκθέσει ο φωτογράφος Χρήστος Σταματόπουλος, αναδεικνύει αντιπροσωπευτικές στιγμές από διάφορες εκδηλώσεις και παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, οι οποίες καλύπτουν διαφορετικές περιόδους του θεσμού και που οι περισσότερες περιλαμβάνονται στο υπό παρουσίαση λεύκωμα του Παναγιώτη Ρηγόπουλου.

Συνολικά οι δύο σκληρόδετοι τόμοι του λευκώματος, περικλείουν 900ιλουστρασιόν σελίδες και περισσότερες από 1.500 φωτογραφίες, οι οποίες πρέπει να σημειωθεί, ότι κατά το 70%βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.


 
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ

Το λεύκωμα θα παρουσιαστεί την ίδια μέρα, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου (ώρα 19:30) στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών και με την υποστήριξη της ΕΣΗΕΠΗΝ, του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών, του Π.Α.Σ.Γ. Καλλιπάτειρα, του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κ. Παλαμάς», του Κέντρου Πολιτισμού - Ολυμπισμού και της Πολιτιστικής Ανάπτυξης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών και το πανελλαδικό περιοδικό «πατρινόραμα».

Την βραδιά θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Χριστίνα Λαμπίρη, ενώ στο μουσικό μέρος θα τραγουδήσουν τραγούδια τους, που έχουν συνδεθεί με το καρναβάλι της Πάτρας, η Μπέσσυ Αργυράκη και ο Γιώργος Σαλαμπάσης.

Τη μουσική επιμέλεια, θα έχει ο Μο της Ιόνιας Ορχήστρας, ΧρήστοςΠαναγιωτόπουλος.

Την εκδήλωση θα καλωσορίσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών και Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς»,Δρ. Θεόδωρος Μαλλιάς, ενώ θαμιλήσουν οι:Χαράλαμπος Μπονάνος- Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χρήστος Μπούρας- Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Κώστας Ζαφειρόπουλος– Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Παπασπήλιος- Συγγραφέας, Δημήτρης Πεφάνης-πρ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα τιμηθεί ο Πατρινός τραγουδοποιός Τάσος Μαραγκός, από τον Αντιπεριφρερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, για την προσφορά του στον Πολιτισμό, την Πάτρα και το Καρναβάλι της 

Η έκθεση καρναβαλικής φωτογραφίας του Χρήστου Σταματόπουλου, θα λειτουργεί κατά τις ώρες: Τρίτη 21/2 19:30 έως 21:00, Πέμπτη – Παρασκευή 23-24/2: 09:00 έως 13:00. Η είσοδος τόσο στην παρουσίαση του λευκώματος, όσο και στην έκθεση,είναι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου