Πατραϊκό Ημερολόγιο

 *Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η ταυτότητα  της ημέρας / εορτολόγιο

Προφήτου Ζαχαρία εκ της Παλαιάς Διαθήκης, Άγιων Μάρθας Μαρίας και Λυκαρίωνος, Αγίου Θεοδωρου του Στρατηλάτη

Ανατολή ήλιου: 07:23 - Δύση ήλιου: 17:55

Ζαχαρίας, Ζάχαρης, Ζάχαρος, Ζάκι, Ζάκης, Ζαχαρένια, Ζαχάρω, Ζαχαρούλα, Ζαχαρίτσα Μάρθα

-ΑΠΕΡΓΙΑ : Εναρξη Σαρανταοκτάωρςη πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που έχει αποφασίσει  η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 06.01 το πρωί της Τετάρτης 08/02 και θα διαρκέσει μέχρι τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 10/02.

- ΉΧΗΣΗ Σειρήνων Συναγερμού 08:30 – 14:00 Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος ενημερώνει ότι κατά τις ώρες 08:30 – 14:00, στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη δοκιμαστική ήχηση των σειρήνων συναγερμού της πόλης, στο πλαίσιο εξαμηνιαίας επιθεώρησης και συντήρησης των κυκλωμάτων τους.

-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 11:30 Δια ζώσης (και μέσω τηλεδιάσκεψης για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής τουΔήμου που για λόγους υγείας δεν μπορούν να προσέλθουν) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπήςστο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

-ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 10.00 – 13.00 Πλατεία Γεωργίου : Πενθήμερη αιμοδοσία που διοργανώνουν για τέταρτη κατά σειρά χρονιά στη μνήμη του μεγάλου πατρινού συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και η αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας, σε συνεργασία με την οικογένεια του, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείο Ρίου.Η αιμοδοσία θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου. την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι. Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου θα γίνεται αιμοληψία από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ. Από το Εικαστικό Εργαστήρι έχουν κατασκευαστεί πήλινα αναμνηστικά τα οποία μαζί με ένα ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Οργανισμού θα δίνονται σε όσους προσφέρουν αίμα.

-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 14.00 O απολογισμός πεπραγμένων του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2022, θα πραγματοποιηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής)

-ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 17:30 25ο Δημοτικό Σχολείο Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών στο πλαίσιο των δράσεων κατά τη επικείμενης Ατομικής Αξιολόγησης καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση .

-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 19.00 αίθουσα διαλέξεων  του  Δικηγορικού  Συλλόγου  Πατρών   (Φιλοποίμενος  24,  3ος  όροφος),  Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων του δικηγόρου - ποιητή Σπύρου Λ. Βρεττού, «Η ψίχα και άλλες ασπρόμαυρες ιστορίες», που κυκλοφορεί  από τις εκδόσεις Μελάνι. Διοργάνωση  Πολύεδρο.

-ΜΠΑΣΚΕΤ 19:30 Εντός έδρας συνεχίζεται το «ταξίδι» του Προμηθέα στο EuroCup, καθώς η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου υποδέχεται στην Πάτρα την ουραγό Σλασκ Βρότσλαβ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής για τον Β΄ όμιλο.

-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 20.30 Το βιβλίο της Βασιλικής Φιλιππαίου«Πραγματεία στην αρμονία της τονικής μουσικής» παρουσιάζεται από τις εκδόσεις «Το Δόντι» και τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας (Ρ. Φεραίου 7) Μαζί με τη συγγραφέα για το βιβλίο θα μιλήσει ο Σπύρος Δελέγκος, μουσικός, εθνομουσικολόγος, υποψήφιος διδάκτοραςτης Ακαδημίας Sibelius του Πανεπιστημίου Τεχνών του Ελσίνκι. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικάο Σταύρος Πήττας (φλάουτο).

-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 23.00  έως τή 01.00 μεταμεσονύκτια καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή στο κανάλι του PRONEWS «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;» με τον Νίκο Νοκολόπουλο. Καλεσμένοι οι Λεωνίδας Στάμος, Σπύρος Τρίψας και επιπλέον έκτακτες συμμετοχές με τηλεφωνικές παρεμβάσεις.

-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ -ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Options Veso Mare (Πρώην Odeon Ακτή Δυμαίων 17 Τηλ. 2106786653) : 

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ Σκηνοθεσία: Σαμ Μέντες Ηθοποιοί: Ολίβια Κόλμαν, Κόλιν Φερθ, Μάικλ ΓουόρντΔιάρκεια: 115 λεπτά Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑ Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ Με φόντο μία παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας στις αρχές των ‘80s, η Hilary (Olivia Colman),που εργάζεται σε έναν παλιό κινηματογράφο και ταλαιπωρείται με θέματα ψυχικής υγείας, συναντά τον νεαρό Stephen (Micheal Ward),που έχει μόλις πιάσει δουλειά στο σινεμά. Οι δύο πρωταγωνιστές μοιράζονται την ίδια ανάγκη για ανθρώπινη επαφή και μέσα από την παράξενη και τρυφερή τους σχέση θα βιώσουν τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής, του κινηματογράφου και της κοινότηταςΤετάρτη 8 Φεβρουαρίου, αίθουσα 6 / 22:20

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Σκηνοθεσία: Jean-Francois Richet  Ηθοποιοί: Mike Colter, Yoson An, Paul Ben-Victor Είδος ταινίας: ΔΡΑΣΗ, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙ Ένας πιλότος θα βρεθεί στη δίνη μιας εμπόλεμης ζώνης όταν εξαιτίας μιας καταιγίδας θα κάνει αναγκαστική προσγείωση στο επιβατηγό αεροσκάφος του. Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, αίθουσα 1 / 21:30, αίθουσα 2 / 22:30

ΒΑΒΥΛΩΝΑ Σκηνοθεσία: Ντάμιεν Σαζέλ Ηθοποιοί: Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι, Ντιέγκο Κάλβα Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ Όσο Μεγαλύτερο το Όνειρο, τόσο Μεγαλύτερος ο Αγώνας. Μια ιστορία υπέρμετρης φιλοδοξίας και εξωφρενικής υπερβολής, η ταινία ακολουθεί την άνοδο και την πτώση πολλαπλών χαρακτήρων στη διάρκεια μιας περιόδου αχαλίνωτης παρακμής και ακολασίας στις απαρχές του Χόλυγουντ.  Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, αίθουσα 8 / 21:10

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου