Πατραϊκό Ημερολόγιο

 *Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η ταυτότητα της ημέρας / εορτολόγιο

Αγίας Φωτεινής, Τυροφάγου, Αγίας Ανατολής της Μάρτυρος, Οσίου Πορφυρίου, Αγίου Σεβαστιανού δουκός, Αγίου Φωτεινού του Μάρτυρος

Ανατολή ήλιου: 07:01 - Δύση ήλιου: 18:14

Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Σεβαστιανός, Σεβαστίνος, Σεβαστός, Σέβος, Σέβης  Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ

Φώτιος, Φώτης, Φωτεινός, Φώτις, Φωτεινή, Φανή, Φένια, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ

-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ :

14:00 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2023

21:00 ΚΑΥΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ

21:30 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ με συναυλία από τους 1550 με τίτλο « Πάτρα ζω στον έρωτά σου 2023» και τους ABOVE SUSPICION, στον Μώλο της Αγίου Νικολάου. όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Μόλο της Αγίου Νικολάου όπου χιλιάδες Πατρινοί καρναβαλιστές και επισκέπτες θα συγκεντρωθούν για να αποχαιρετίσουν τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 15.00 Επίδαυρος – ΑΠΣ Πάτραι  πρωταθλήμα  Γ’ Εθνικής κατηγορίας (4ος όμιλος)

-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ -ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Options Veso Mare (Πρώην Odeon Ακτή Δυμαίων 17 Τηλ. 2106786653) : 

TAR Σκηνοθεσία: Τοντ Φιλντ Ηθοποιοί: Κέιτ Μπλάνσετ, Νίνα Χος, Νοεμί Μερλαντ Διάρκεια: 158 λεπτά Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑ Από το σεναριογράφο, παραγωγό και σκηνοθέτη Τοντ Φιλντ, έρχεται το TAR, με τη βραβευμένη με Όσκαρ, Κέιτ Μπλάνσετ στον ρόλο της Λύδια Ταρ, μιας πρωτοποριακής μαέστρου που διευθύνει μια μεγάλη γερμανική ορχήστρα. Η Ταρ βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της, καθώς προετοιμάζει τόσο την παρουσίαση ενός βιβλίου όσο και την πολυαναμενόμενη ζωντανή εκτέλεση της Πέμπτης Συμφωνίας του Μάλερ. Η ζωή της θα αρχίσει να παίρνει μια απρόσμενα δραματική τροπή. Πρόκειται για μια σπουδή πάνω στη μεταβαλλόμενη φύση της εξουσίας, στον αντίκτυπό της στην κοινωνία και στην ανθεκτικότητα της απέναντι στο σύγχρονο κόσμο. Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, αίθουσα 3 / 21:30, Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, αίθουσα 2 / 21:30, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, αίθουσα 3 / 21:30 Τετάρτη 1 Μαρτίου, αίθουσα 3 / 21:30

AVATAR: Σκηνοθεσία: James Cameron Διάρκεια: 190 λεπτά ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ Μια δεκαετία σχεδόν μετά από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, η νέα ταινία “Avatar: The Way of Water” ξεκινά να μας αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Sully (του Jake, της Neytiri και των παιδιών τους),τα προβλήματά τους, τους αγώνες που κάνουν να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που βιώνουν. Ο Jake Sully (Sam Worthington) και η Neytiri (Zoe Saldaña) κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την οικογένειά τους ενωμένη. Όταν αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, ταξιδεύουν μέχρι τα πέρατα του πλανήτη Πανδώρα για να βρουν καταφύγιο στα μέρη της φυλής των Metkayina, που ζει αρμονικά με τον ωκεανό. Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, αίθουσα 1 / 18:30, Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, αίθουσα 1 / 18:30

 

-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ : Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας ανακοινώθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στην Πάτρα.

·     Α) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ κατά τις ώρες 07:00-22:00, στα κατωτέρω τμήματα οδών:

α) Στην οδό Κορίνθου, από την οδό Βορ. Ηπείρου έως την οδό Φαβιέρου β) Στην πλατεία Γεωργίου άνω μέρος-κάτω μέρος γ) Στην οδό Φαβιέρου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Μουρούζη δ) Στην οδό Μουρούζη, από την οδό Φαβιέρου έως την οδό Νόρμαν ε) Στην οδό Νόρμαν, από την οδό Μουρούζη μέχρι είσοδο λιμανιού ΄Οθ. Αμαλίας στ) Στην οδό Γ. Ολυμπίου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους ζ) Στην οδό Σμύρνης, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους η) Στην οδό Κυρ. Αρχ/που, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους θ) Στην οδό Σκαγιοπουλείου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους ι) Στην οδό Δημ Υψηλάντου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους ια) Στην οδό Καποδιστρίου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους ιβ) Στην οδό Ιερ. Αρχ/που, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους ιγ) Στην οδό Σωσιπάτρου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους ιδ) Στην οδό Κορυτσάς, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους ιε) Στην οδό Μαξίμου, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Θεμιστοκλέους ιστ) Στην οδό Παπαφλέσσα, από την οδό Ακτή Δυμαίων έως την οδό Ναυαρίνου ιζ) Στην οδό ΙΙΙ Ναυάρχων, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Κανακάρη ιη) Στην οδό Καλαμογδάρτη, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Κανακάρη ιθ) Στην οδό Κοραή, από την οδό Κορίνθου έως την οδό Κανακάρη Ιη) Στην οδό Όθωνος Αμαλίας, από την οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Ερμούμια) Στην οδό Όθωνος Αμαλίας, από την οδό Φράττη έως την οδό Τριών Ναυάρχων

·     Β) ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ:

α) Στα ανωτέρω τμήματα των οδών κατά τις ώρες 11:00-22:00, εξαιρουμένου του τμήματος της οδούΚορίνθου, από Παπαφλέσσα έως Γούναρη, όπου η διακοπή της κυκλοφορίας θα ισχύει από 09:00 έως 22:00ώρα.

β) Στις οδούς Αγ. Ανδρέου και ΄Οθ. Αμαλίας, από την οδό Καρόλου έως την οδό Γούναρη, από 20.00 ώραέως πέρατος εκδηλώσεων (καύση καρνάβαλου).

γ) Στη οδό Μαιζώνος, από την οδό Καρόλου έως την οδό Γούναρη, κατά τις ώρες 11:00-22:00.

·     Γ) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ καθ’ όλο το 24ωρο, στα κατωτέρω τμήματα των οδών:

α) Στην οδό Όθωνος Αμαλίας, από την οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Ερμού

β) Στην οδό Όθωνος Αμαλίας, από την οδό Φράττη έως την οδό Τριών Ναυάρχων

γ) Στην οδό Όθωνος Αμαλίας, από την οδό Αγίου Νικολάου περιμετρικά της τριγωνικής νησίδας για 100μ. (γιατην στάθμευση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης).

Από το Τμήμα Τροχαίας Πατρών θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα τροχαίας και θα τοποθετηθεί η απαιτούμενη σήμανση σεσυνεργασία με το Δήμο Πατρέων.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου