Εργαστήριο Υποκριτικής (masterclass) με τον Γιάννη Σκουρλέτη - bijouxdekant

στο θέατρο «όροφως» στην Πάτρα

Ο Γιάννης Σκουρλέτης,τον Μάρτιο του 2023, θα πραγματοποιήσει εργαστήριο υποκριτικής,το οποίο θα είναι εστιασμένο σε κείμενα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας.

Σε ποιον μιλάει ο ερμηνευτής στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο;

Πώς η απεύθυνση ενεργοποιεί την ερμηνευτική διαδικασία και αναζωογονεί τον νέο σκηνικό «ρεαλισμό»;

Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν πάνω σε κείμενα του Άκη Δήμου, όπως «Τα λουλούδια στην κυρία», «Μου θυμίζεις φιλιά», «Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου» κ.α.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς και κάθε είδους performers, σπουδαστές δραματικών σχολών και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου. Στόχος του εργαστηρίου είναι να καταλήξει σε μια παράσταση.

 

Πρόγραμμα Εργαστηρίου - Μάρτιος 2023

 

1η εβδομάδα: Τετάρτη 01/03& Πέμπτη 02/03

2η εβδομάδα: Τρίτη 07/03, Τετάρτη 08/03 & Πέμπτη 09/03

3η εβδομάδα: Τρίτη 14/03, Τετάρτη 15/03 & Πέμπτη 16/03

 

ώρες εργαστηρίου:17:30 - 21:00

 


Δηλώσεις Συμμετοχής:

 

2611810983&6939835990

theatro.orofws@yahoo.com

 

θέατρο «όροφως»

Όθωνος Αμαλίας 112, Πάτρα

 

 

--

 

Ο Γιάννης Σκουρλέτης γεννήθηκε, ζει και εργάζεται ως σκηνοθέτης θεάτρου και εικαστικός στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο και ζωγραφική.Το 2010 ίδρυσε την καλλιτεχνική ομάδα bijoux de kant και την ίδια χρονιά τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν».Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο του Νέου Κόσμου και άλλες αθηναϊκές σκηνές.

 

Παρότι το θέατρο αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη δημιουργία της ομάδας, η bijoux de kant επιδιώκει να ξεπεράσει τους περιορισμούς που ορίζει η έννοια της θεατρικής ομάδας και να διαμορφώσει μια ερευνητική πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή διαφορετικά πεδία, εντός και εκτός της σφαίρας της δημιουργικής έκφρασης.Το θέατρο και η περφόρμανς, η σύγχρονη μουσική και τα νέα τεχνολογικά μέσα, η ιστορία της λογοτεχνίας και η θεωρία της τέχνης, το εικαστικό ιδίωμα και οι υποκριτικές τεχνικές είναι μερικά από τα στοιχεία τα οποία η bijoux de kant επιχειρεί να συνδέσει έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα οικουμενικό και διαχρονικό αποτύπωμα, που απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινωνικό σώμα και ξεπερνά τα όρια της κυρίαρχης κουλτούρας, ενισχύοντας τη θέση της καλλιτεχνικής πράξης ως κριτικής στάσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου