ΠΑΤΡΑ : Καλαματιανός επιχειρηματίας στο ιστορικό κτίριο της πρώην Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας

 Μετά από αρκετούς μήνες εκτεταμένων εργασιών ανακαίνισης και συντήρησης, που είχαν ξεκινήσει το περασμένο καλοκαίρι, στο εμβληματικό και  ιστορικό κτίριο της οδού Ρήγα Φεραίου 66 ( Μιχαλακοπούλου ),  όπου στεγαζόταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, αφαιρέθηκαν τα καλύμματα και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τον νέο του ενοικιαστή.

 Πρόκειται για επιχειρηματία από την Καλαμάτα που θα διαθέτει σε όλους τους ορόφους ποιοτικά ενδύματα για άνδρες , γυναίκες και παιδιά από γνωστές φίρμες. Ο ίδιος διατηρεί παρόμοιο κατάστημα και στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Στο ισόγειο του κτιρίου διαμορφώνεται και θα λειτουργεί καφέ, ενώ το κατάστημα αναμένεται να αμοίξει  για το κοινό περί τα μέσα του τρέχοντος μηνός  Μαρτίου.

Αρχικά είχε γίνει προσέγγιση, μεταξύ άλλων, για ενοικίαση, με παρόμοια μεγάλη Πατρινή επιχείρηση  της οδού Ερμού, αλλά το σχέδιο αυτό τελικά δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Όπως είναι γνωστό, το κτίριο ανήκει σήμερα στους αδελφούς  Χαράλαμπο  και  Ανδρέα Ανδρικόπουλο, της οικογένειας των επιχειρηματιών  σούπερ μάρκετ, οι οποίοι το αγόρασαν το 2018 όταν εκποιήθηκε, μετά την αναστολή της άδειας λειτουργίας της Τράπεζας το 2012. Στην ηλεκτρονική διαδικασία  ήσαν οι μοναδικοί πλειοδότες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον  και για να το αποκτήσουν διέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες  περί το 1,5 εκατ  ευρώ.

Το κτίριο που είναι  δίπλα από το Επιμελητήριο Αχαϊας , έχει κριθεί διατηρητέο, με ισόγειο, ημιώροφο, δύο ορόφους και δώμα που καλύπτουν επιφάνεια 800 περίπου τετραγωνικών μέτρων , βρίσκόταν εξ αρχής,  γενικά σε καλή κατάσταση, ενώ διαθέτει και ασανσέρ.

Το κτίριο έχει πρόσθετη ιστορική αξία για Πάτρα καθώς  υπήρξε πρώτη ιδιοκτησία και κατοικία του  επιφανούς πολιτικού, διατελέσαντος και πρωθυπουργού, Ανδρέα Μιχαλακόπουλου (*), ο ανδριάντας του οποίου βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση  στην  Πλατεία Βασιλίσσης Ολγας (Εθνικής Αντίστασης )

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞ. ΒΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου