ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ : Τι καρναβάλι θέλουμε;

Έπειτα από τρία συνεχόμενα χρόνια περιορισμών το Καρναβάλι της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε με τη μεγαλοπρέπεια που έδωσαν οι χιλιάδες των συμμετοχών και επισκεπτών. Οι πενήντα χιλιάδες και πλέον καρναβαλιστές που παρέλασαν και το πλήθος που επισκέφθηκε την πόλη μας, είναι ενδεικτικά της δίψας για τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

 Καταγράφεται στα θετικά η μεγάλη επισκεψιμότητα, χωρίς να υπάρχει ωστόσο η αντίστοιχη προώθηση του θεσμού από τη δημοτική αρχή και ότι όλα κύλησαν σχεδόν ομαλά χωρίς ιδιαίτερα επεισόδια και τραυματισμούς.

 

 

 

 

Η Πάτρα θα πρέπει να κάνει μία αποτίμηση της μεγάλης αυτής γιορτής να επισημανθούν οι αδυναμίες, οι παραλείψεις και τα λάθη της.

Παράλληλα θα πρέπει να δώσει και απάντηση για το τι Καρναβάλι θέλει.

Επισημάναμε με προηγούμενη παρέμβαση, την αστοχία που υπήρξε κατά την τελετή Έναρξης του Καρναβαλιού, παράλληλα η ασυνέχεια και ανεπάρκεια του ήχου που παρατηρήθηκε στις παρελάσεις, τα μεγάλα κενά μεταξύ των πληρωμάτων, ο τερματισμός στην Φαβιέρου που "κόλλησαν" τα άρματα, τους πάγκους των πλανοδίων που εγκαταστάθηκαν(;) στο κεντρικότερο σημείο της πόλης (Ρήγα Φεραίου – Ερμού), ο υποβαθμισμένος στολισμός και στοιχειώδεις εκδηλώσεις στις συνοικίες, η έλλειψη w.c.

Η Πρόεδρος του οργανισμού κ. Κουρή, για άλλη μία φορά καταστρατήγησε τα θεσμοθετημένα όργανα, έτσι οι συνεδριάσεις της ΚΕΔΗΠ, επικύρωναν εκ των υστέρων προειλημμένες αποφάσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα είχαν δοθεί ήδη ως δελτία τύπου, στα μέσα ενημέρωσης.

Ποια κέντρα έκαναν το σχεδιασμό και ποιος ο ρόλος της ΚΕΔΗΠ;

Η αυθαίρετη λειτουργία κύκλων της Δημοτικής αρχής είχε σαν συνέπεια την παραίτηση της υπεύθυνης του Καρναβαλιού των Μικρών και υπεύθυνης προσωπικού της επιχείρησης, όταν παρακάμφθηκε από άτομο εκτός υπηρεσίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της Παρέλασης των Μικρών. Σοβαρότατη καταγγελία που καλούμε τη δημοτική αρχή να αποσαφηνίσει πλήρως.

Η κακή σχέση της Δημοτικής αρχής με τα ιστορικά πληρώματα των καρναβαλιστών μετά την έξωση τους από τον ΑΣΟ, στέρησε την παρέλαση από περισσότερα άρματα και δημιουργικά στοιχεία. 

Για άλλη μία φορά οι απευθείας αναθέσεις είχαν την τιμητική τους, για τις οποίες και θα επανέλθουμε.

Η πόλη θα πρέπει να συζητήσει σοβαρά το μέλλον της μεγάλης Πολιτιστικής βιομηχανίας που λέγεται Καρναβάλι.

Επιθυμούμε ένα Καρναβάλι τριών ημερών από άτομα με ένα μπουκάλι μπύρα ή μαυροδάφνη στο χέρι; Ήδη έχουν ανακοινωθεί 600 περιπτώσεις κυρίως νέων, που χρειάστηκαν ιατρική συνδρομή, οπότε το φαινόμενο ήταν αρκετά μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς πόσοι δεν έφτασαν να καταγραφούν ως κρούσμα μέθης. Ας αναλογιστούμε ότι οι εκδηλώσεις στον "Μύλο των Ξωτικών" στα Τρίκαλα (με δώδεκα έτη λειτουργίας) αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες κυρίως οικογενειών, με αποτέλεσμα να εκτινάσσει σε ανάπτυξη όλη την περιοχή, χωρίς τα αρνητικά φαινόμενα που έχουμε στην Πάτρα.

Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται απρόθυμη να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα εκμεταλλευόταν με θετικό τρόπο τις νέες συνθήκες που θα κινητοποιούσαν το σύνολο των δημιουργικών δυνάμεων του Καρναβαλιού με στόχο τη διαμόρφωση και τη σταδιακή υλοποίηση ενός συνεκτικού, οραματικού σχεδίου για την ανάπτυξη του θεσμού σε όφελος της πόλης.

Εναπόκειται στις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης να πάρουν την τύχη στα χέρια τους προκειμένου να δημιουργήσουν το Καρναβάλι του 2024.

Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους του Δήμου, στην Καθαριότητα, στον Ηλεκτροφωτισμό, την Αυτεπιστασία για τη μέγιστη συμβολή τους στην καλύτερη δυνατή εικόνα της πόλης μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να συμβάλλουν στη μέγιστη αυτή γιορτή της πόλης.

Τέλος συγχαρητήρια στους χιλιάδες καρναβαλιστές που δημιούργησαν κλίμα κεφιού, διασκέδασης, χιούμορ, ανατροπής και ελπίδας.. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου