Πατραϊκό Ημερολόγιο

 *Επιμέλεια Ανδρέας Αλεξ. Βρής, dytikosaxonas@gmail.com

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

Η ταυτότητα της ημέρας / εορτολόγιο

Οσίου Χριστοδούλου θαυματουργού εν Πάτμω, Αγίου Ιουλιανού, Σύναξη της Παναγίας Ρόδον Αμάραντον

Ανατολή ήλιου: 06:35 - Δύση ήλιου: 18:32

Χριστόδουλος, Χριστοδούλη,  Ιουλιανός, Γιουλιανός, Γιολανός

-ΑΠΕΡΓΙΑ 24ωρη έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

-ΣΥΝΕΔΡΙΟ : 10.00 Εναρξη . Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου  Πάτρας  11ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης το τριήμερο 16-18 Μαρτίου  διοργανώνει η ιστορική εφημερίδα «Πελοπόννησος».

-ΠΟΛΥΕΔΡΟ 18.00 «Με βελόνα και κλωστή»   πλέκουμε, κεντάμε, ράβουμε, μπαλώνουμε και δημιουργούμε, συζητώντας με  την πιο εμπνευσμένη  και δημιουργική παρέα. !!!

-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: Βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία 20.30 εκδήλωση με θέμα “Οι ιστορικές καρτ ποστάλ διηγούνται την ιστορία μας”, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Καμαρινού, Διδάκτορος Πανεπιστημίου Πατρών, αρχαιολόγου-φιλολόγου, συγγραφέως “Καρέ Ιστορίας. Αγώνες των Ελλήνων 1821-1923”. Ομιλητές οι Κωνσταντίνος Μάγνης, δημοσιογράφος, συγγραφέας, Διευθυντής σύνταξης εφημερίδας “Πελοπόννησος” και Κώστας Λογαράς, συγγραφέας. Θα γίνει προβολή βίντεο ιστορικών φωτογραφιών και έκθεση ιστορικών καρτ ποστάλ.


-ΘΕΑΤΡΟ 21.15
Λιθογραφείον η παράσταση Αγαμέμνων του Γιάννη Ρίτσου επιστρέφει Διοργάνωση Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Είσοδος ελεύθερη μόνο για την παράσταση της Πέμπτης 16 Μαρτίου. Μ. Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 ώρα 21.00,Κυριακή 19 Μαρτίου  ώρα 19.00 τηλ. Κρατήσεων – πληροφορίες : 2610.328.394

-ΈΚΘΕΣΗ  Ζωγραφικής – Γλυπτικής –Αγιογραφίας-Ψηφιδωτόύ, Μέγαρο της Αγοράς Αργύρη ανοικτή μέχρι της 31/3/2023.

-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ : Έως και την Πέμπτη 30 Μαρτίου πρωινές αλλά και απογευματινές ώρες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την εντυπωσιακή έκθεση «Futura» καρναβαλικής έμπνευσης 3D γλυπτών και video mapping installation με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτριο Βάρδα και συνδιοργανωτή τον Ευθύμιο Αργυράτο που φιλοξενείται στην αίθουσα των εκθέσεων στα Παλαιά Σφαγεία.

Συγκεκριμένα η έκθεση θα είναι ανοικτή έως και την Πέμπτη 30 Μαρτίου τις ώρες 9.00-14.00 και 17.00-21.00 εκτός του Σαββατοκύριακου 25 και 26 Μαρτίου.


-ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
:Το Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), διοργανώνει επετειακή έκθεση με αφορμή την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821, διαμόρφωσε τον εκθεσιακό χώρο του με σχετικό ιστορικό υλικό. Θα εκτίθενται αυθεντικά κειμήλια και έντυπα που ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ.Η συγκεκριμένη δράση του Δ.Σ. του Μουσείου Τύπου απευθύνεται τόσο σε μαθητές σχολείων, οι οποίοι επισκεπτόμενοι την έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ορισμένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του πολιτιστικού φορέα της ΕΣΗΕΠΗΝ, όσο και σε μεμονωμένους επισκέπτες. Το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ, που βρίσκεται επί της Μαιζώνος 200 λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, από τις 9:00 έως 13:00.Για οργανωμένες επισκέψεις άνω των πέντε ατόμων είναι προτιμότερη η εκ των προτέρων επικοινωνία με τη γραμματεία του Μουσείου στο τηλ 2610 310 488 ή στο e-mail mouseiotipou@esiepin.gr.

-«ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ πηγαίνουν Πανεπιστήμιο» Και φέτος η δράση «Ημέρες γνωριμίας των Σχολείων της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πατρών» με τίτλο: «Τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο». Πρωταρχικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε την ευκαιρία στις μαθήτριες και στους μαθητές που ενδιαφέρονται, να γνωρίσουν από κοντά το Πανεπιστήμιό μας κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους για γνώση και ευαισθητοποιώντας τους στον χώρο της έρευνας. Ταυτόχρονα, στόχος αυτής της ενέργειας είναι η επαφή και η γνωστοποίηση του έργου και των δραστηριοτήτων του Ιδρύματός μας στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν, προσκαλούμε και φέτος μαθήτριες και μαθητές να επισκεφθούν τις ακαδημαϊκές μονάδες και τις δομές του Πανεπιστημίου Πατρών έως τις 31 Μαρτίου 2023 για ένα ταξίδι στην ακαδημαϊκή γνώση και έρευνα.  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την επικαιροποιημένη αντίστοιχη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών https://www.upatras.gr/stay-tuned/ta-scholeia-pigainoun-panepistimio/ αλλά και να επικοινωνούν με το Τμήμα Προπτυχιακών Σπουδών της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας (email: dee@upatras.gr, τηλ. 2610 96 90 45-46, 2610 99 66 17).

-ΠΟΛΥΕΔΡΟ: Δύο εκθέσεις ζωγραφικής  όπου  παρουσιάζουν έργα τους η Σοφία Δημητροπούλου και ο Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος. Ο επισκέπτης θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη δουλεία δυο καταξιωμένων εικαστικών, να θαυμάσει τα έργα, να αποκωδικοποιήσει τις διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιεί ο καθένας αλλά και να συνομιλήσει με τους δημιουργούς. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Μαρτίου.

-ΕΚΘΕΣΗ: "Φιλοτελισμός και Ελληνική Λογοτεχνία" 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ-Στέγη Γραμμάτων, «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ»  Κορίνθου 241, φιλοξενείται έκθεση φιλοτελικών αναμνηστικών τεκμηρίων, της «ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ».    Το θέμα της έκθεσης είναι: «Φιλοτελισμός και Ελληνική Λογοτεχνία» και Η έκθεση παρουσιάζει, εκτός από τα συλλεκτικά αντικείμενα προς τιμήν των συγγραφέων και εκδόσεις των Ελληνικών Ταχυδρομείων, που αφορούν την γραφή, σε διάφορες περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας.

-Ιταλικό Τσίρκο Orfei Experience 17 Μαρτίου έως 9 Απριλίου  Ακτή Δυμαίων, Πάτρα Το φαντασμαγορικό ιταλικό Τσίρκο Orfei Experience από τις 17 Μαρτίου 2023, στην Πάτρα για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους . Το Τσίρκο στην Πάτρα, θα βρίσκεται Ακτή Δυμαίων, δίπλα στο Κολυμβητήριο Ν.Ο.Π. έως και την έως 9 Απριλίου 2023 με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που τα έχει όλα, ακροβάτες, κλόουν, ζογκλέρ, magic show και και ένα μοναδικό στην Ευρώπη motor show με ανοιγόμενη σφαίρα! Το μεγάλο Ιταλικό Circo Orfei Experience, μετά τη μεγάλη και επιτυχημένη περιοδεία του στην Ευρώπη, ξεκινά τις παραστάσεις του στην Ελλάδα από την Πάτρα, με ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα – χωρίς να χρησιμοποιεί ζώα – που θα μαγέψει τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας!Από 17 Μαρτίου έως 9 Απριλίου κάθε μέρα εκτός Τρίτης– Δευτέρα έως Σάββατο: 2 παραστάσεις στις 18:00 και στις 20:30– Κυριακές: 3 παραστάσεις στις 11:30, στις 18:00 και στις 20:30

-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 23.00  έως τή 01.00 μεταμεσονύκτια καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή στο κανάλι του PRONEWS «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;» με τον Νίκο Νικολόπουλο. και επιπλέον έκτακτες συμμετοχές με τηλεφωνικές παρεμβάσεις

-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ -ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Options Veso Mare (Πρώην Odeon Ακτή Δυμαίων 17 Τηλ. 2106786653) : 

ΚΡΙΝΤ 3 Σκηνοθεσία: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν Ηθοποιοί: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Τέσα Τόμσον, Τζόναθαν Μέιτζορς Διάρκεια: 163 λεπτά Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑ
Καταλληλότητα: άνω των 12 ετών Αφού κυριάρχησε στον κόσμο της πυγμαχίας, ο Άντονις Κριντ ακμάζει τόσο στην καριέρα όσο και στην οικογενειακή του ζωή. Όταν ένας παιδικός φίλος και πρώην θαύμα της πυγμαχίας, ο Ντέμιαν (Τζόναθαν Μέιτζορς),επανεμφανίζεται μετά από μακρόχρονη ποινή στη φυλακή, είναι πρόθυμος να αποδείξει ότι αξίζει την σκηνή στο ρινγκ. Η αντιπαράθεση μεταξύ πρώην φίλων είναι κάτι περισσότερο από μια απλή διαμάχη. Για να διευθετήσει το σκορ, ο Άντονις πρέπει να βάλει το μέλλον του στη γραμμή για να πολεμήσει τον Ντέμιαν-έναν μαχητή που δεν έχει τίποτα να χάσει.

Τρίτη 14 Μαρτίου, αίθουσα 4 / 19:00, αίθουσα 3 / 20:00, αίθουσα 2 / 21:00, αίθουσα 5 / 22:00, αίθουσα 6 / 23:00
Τετάρτη 15 Μαρτίου, αίθουσα 4 / 19:00, αίθουσα 3 / 20:00, αίθουσα 2 / 21:00, αίθουσα 5 / 22:00, αίθουσα 6 / 23:00

COCAINE BEAR Σκηνοθεσία: Ελίζαμπεθ Μπάνκς Ηθοποιοί: Οι βραβευμένοι με ΕΜΜΥ Μαργκό Μαρτιντείλ & Ρεϊ Λιότα, Κέρι Ράσελ, Ο’Σι Τζάκσον Junior Διάρκεια: 95 λεπτά Είδος ταινίας: ΘΡΙΛΕΡ Εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία της πτώσης ενός αεροπλάνου που μετέφερε ναρκωτικά το 1985, την χαμένη κοκαΐνη και την μαύρη αρκούδα που την έφαγε, αυτή η άγρια μαύρη κωμωδία βρίσκει μια ιδιόρρυθμη ομάδα αστυνομικών, εγκληματιών, τουριστών και εφήβων μαζεμένους σε ένα δάσος στην Τζόρτζια, όπου ένα θηρίο 500 κιλών κατάπιε μια τεράστια ποσότητα κοκαΐνης και βγήκε στο κυνήγι για περισσότερη κοκαΐνη …και αίμα. Τρίτη 14 Μαρτίου, αίθουσα 7 / 23:30 Τετάρτη 15 Μαρτίου, αίθουσα 7 / 23:30

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου