Η μελέτη για την «Περιπλάνηση» της Κάρας του Αγ. Ανδρέα παρουσιάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών

Το βιβλίο της Χριστιάνας ΜπογδανοπούλουΒουτσινά«Περιπλάνησις Ιερού Θησαυρού» παρουσιάζεται από τις εκδόσεις «Το Δόντι»στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών (Αράτου 10 &Ρ. Φεραίου) την Τετάρτη15Μαρτίου 2023, στις 8.00 μ.μ.

Μαζί με τη συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσουν:

– Φώτης Δημητρόπουλος, φιλόλογος, συγγραφέας
– Κώστας Παπαγιαννόπουλος, αρχαιολόγος, θεολόγος
– Αναστασία Τογιοπούλου, δικηγόρος, αντιδήμαρχος Πατρέων

Στις σελίδες του βιβλίου αναδεικνύεται η μακραίωνη ιστορία της Πάτρας, εστιάζοντας στα σύγχρονα ιστορικά γεγονότα με αφορμή την επανακομιδήτων λειψάνων του

Πολιούχου Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα. Ιδιαίτερηέμφαση δίνεται στην πορεία των λειψάνων από τον4ο αιώνα μ.Χ. έως και την οριστική επανακομιδήστην Πάτρα, το 1964.

Σημαντικοί φορείς και πρόσωπα εργάσθηκαν μεθοδικά, έως ότου ολοκληρωθεί ο στόχος της επαναφοράς των λειψάνων του Αποστόλου στην πόλη τηςδιδασκαλίας και του μαρτυρίου του, με κατέχοντατον κύριο ρόλο στις διαπραγματεύσεις τον ΗλίαΜπογδανόπουλο.

 

 

 

 

 Η Χριστιάνα Μπογδανοπούλου Βουτσινά γεννήθηκε στηνΠάτρα. Σπούδασε κλασικήμουσική, λαμβάνοντας πτυχία ανωτέρων θεωρητικών,ακορντεόν και τσέμπαλου, καθώς και δίπλωμαστο πιάνο και στη βυζαντινήμουσική.

Εργάσθηκε ως καθηγήτριας μουσικήςστη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, ωςκαθηγήτρια πιάνου, ακορντεόν και θεωρητικών. Στις επαγγελματικές της δραστηριότητες περιλαμβάνεταιπλήθος συναυλιών σε έργακλασικής μουσικής και Ελλήνων συνθετών, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ηχογραφήσειςκαι δισκογραφήσεις σε έργαΕλλήνων συνθετών, αλλά καιδιδασκαλία σε σεμινάρια.Παράλληλα σπούδασε στο ΕΑΠλαμβάνοντας πτυχίο στον «Ελληνικό Πολιτισμό» και μεταπτυχιακό δίπλωμαειδίκευσης στον τομέα «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου