Σκανδάμης: Εξοργιστικός κυβερνητικός εμπαιγμός για την ΕΒΟ

 Με ανακοίνωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, καταγγέλλει την κυβέρνηση για την απόρριψη του σχεδίου των ΕΑΣ να αποκτήσει η ΕΒΟ νέο κτίριο στο Αίγιο και να ενισχυθεί η παραγωγή της.

Όλη η ανακοίνωση :

«Δεν έχει τέλος ο κυβερνητικός εμπαιγμός στους εργαζομένους της ΕΒΟ Αιγίου και ταυτόχρονα, σε όλη την Αιγιάλεια, αλλά και την ίδια τη χώρα μας.

 Η αναμενόμενη έγκριση του σχεδίου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ)για κατασκευή νέου, υπερσύγχρονου κτιρίου στο Αίγιο όπου θα στεγαζόταν το εργοστάσιο παραγωγής οπλικών συστημάτων στην Αχαΐα, σε αντικατάσταση δηλαδή του επικίνδυνου υπάρχοντος κτιρίου που στεγάζει ταΕΑΣ (ΕΒΟ), απορρίφθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για τραγικά εξοργιστική απόφαση που δεν λαμβάνει υπόψη τις εθνικές μας αμυντικές ανάγκες, αφού η εθνική παραγωγή οπλικών συστημάτων και υλικού, δεν αποτέλεσε ποτέ προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ.

Την ίδια μάλιστα στιγμή που η Τουρκία έχει πετύχει να καλύπτει πάνω από το 60% των αμυντικών (και επιθετικών) αναγκών, με δικά της μέσα σε δικά της εργοστάσια.

Αν η απόφαση απόρριψης του σχεδίου των ΕΑΣ από το Υπουργείο Οικονομικών δεν αποτελεί εθνική μειοδοσία, οπωσδήποτε αποτελεί ιταμή προσβολή στο εθνικό φρόνημα και ταυτόχρονα έμμεση απόφαση κατάργησης τωνΕΑΣ (ΕΒΟ) του Αιγίου.

Εξάλλου την ίδια στάση επιδεικνύει και το Υπουργείο Άμυνας που δεν έχει ακόμη αναθέσει την παραγωγή 1.000 τεμαχίων του πολυβόλου Minimi 5,56 mm, και 500 ΤΑΚ, δηλαδή μετατροπήςβαρέων πολυβόλων Μ2ΗΒ των 12,7 mm με διάταξη Ταχείας Αλλαγής Κάννης (ΤΑΚ). 

Σε ό,τι αφορά ειδικά στην Αιγιάλεια, η απόφαση απόρριψης του πιο πάνω σχεδίου για το νέο κτίριο της ΕΒΟ έρχεται να προστεθεί σε ένα σωρό κυβερνητικές ενέργειες ή παραλείψεις, που καταβαράθρωσαν την περιοχή, όπως το κλείσιμο του ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας, η απαξίωση του σταφιδικού προϊόντος, η υποβάθμιση του Νοσοκομείου κ.λπ.

Οι αμήχανοι και αδύναμοι βουλευτές της ΝΔ, που δεν μπόρεσαν παρά τις διακηρυχθείσες προθέσεις τους, να συμβάλλουν στην αποδοχή του σχεδίου των ΕΑΣ και στην ανάθεση της παραγωγής των ανωτέρω όπλων στα ΕΑΣ (ΕΒΟ) δεν πρέπει να κρυφθούν.

Το ίδιο ισχύει και την Περιφέρεια, που αδυνατεί να επηρεάσει στο παραμικρό της προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις.

Ταυτόχρονα, ο πολιτικός κόσμος της Αχαΐας πρέπει να διεκδικήσει ενεργά την διάσωση της ΕΒΟ, όπως διαρκώς πράττει το ΠΑΣΟΚ».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου