Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 η επίσκεψη στην Άμφισσα του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη - Σε εκδήλωση συμβολικής φύτευσης για την αναγέννηση του ιστορικού Ελαιώνα

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη,θα γίνει η εκδήλωση συμβολικής φύτευσης υπεραιωνόβιας ελιάς, η οποία και θα σημάνει την έναρξη του σπουδαίου έργου ανασυγκρότησης-αναγέννησης του Ελαιώνα της Άμφισσας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Δελφών και την ομάδα του έργου «Ξαναφυτεύουμε τους Καμένους Δελφικούς Ελαιώνες του Γιάννου Γραμματίδη κσι των Διεθνών Σχέσεων Πολιτισμού, στις 9:00 π.μ, σε χώρο του Πάρκου Ελιάς, στην είσοδο της πόλης της Άμφισσας. 

 Η εκδήλωση εστιάζει στην πολύ σημαντική διαδικασία φύτευσης 30.000 δενδρυλλίων ελιάς, τα οποία ως δωρεά θα αποδοθούν στους 450 πληγέντες αγρότες της περιοχής, στο νέο Διαχειριστικό Φορέα του Ελαιώνα, καθώς και στις παρεμβάσεις που δρομολογούνται, μέσω έργων ή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οι οποίες θα οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα, την ημέρα αναγέννησης του ιστορικού Ελαιώνα. 

Ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, παράλληλα με τη φύτευση υπεραιωνόβιας ελιάς στον χώρο της εκδήλωσης, θα αποκαλύψει αναμνηστική στήλη του έργου. 

Ο Δήμος Δελφών καλεί στην εκδήλωση τους άμεσα εμπλεκόμενους του έργου, τους αγρότες της περιοχής, του τοπικούς παράγοντες που συνετέλεσαν σε αυτό, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.


Ξαναφυτεύουμε τους Καμένους Δελφικούς Ελαιώνες "
    Γιάννος Γραμματίδης
"  Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου