ΠΑΤΡΑ : «Τσούγκρισαν» τα ποτήρια στο όνομα του πολιτικού πολιτισμού

 

Σε μια προεκλογική συγκυρία που βρίσκει τα τρία μεγάλα κόμματα της χώρας να ανταλλάσουν διασταυρούμενα πυρά εφ’ όλης της ύλης και το κλίμα καθημερινά να οξύνεται, αυτό που έγινε στην Πάτρα αποτελεί πανελλήνια πρωτοτυπία με πρόσθετη αξία.

Η πρωτοβουλία ανήκε στον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Κουνάβη ο οποίος με αφορμή  το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου επικοινώνησε με τους ομόλογούς του και συγκεκριμένα  με τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Σιδηρόπουλο και τον Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχαΐας  Νίκο Μοίραλη που ανταποκρίθηκαν ευχαρίστως στην πρόσκληση και έτσι η, πρωτοφανής  στα τοπικά πολιτικά  και ιστιρικά χρονικά, και όχι μόνο,  συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε  σήμερα   Παρασκευή το μεσημέρι σε γνωστό μεζεδοπωλείο -  της Πλατείας Γεωργίου, με την παρουσία δημοσιογράφων και  με σκοπό η προεκλογική περίοδος να είναι χωρίς τοξικότητα, φανατισμό και ακραίες αντιπαραθέσεις.




 

Το κλίμα ήταν όχι μόνο εγκάρδιο αλλά και ιδιαίτερα χαλαρό μέχρι …παρεξηγήσεως.

Η συνάντηση έγινε φυσικά σε γνώση των ηγεσιών των τριών κομμάτων αλλά χωρίς να απαιτείται και άδεια που άλλωστε ούτε κάν χρειάστηκε να ζητηθή.

 

Ολοι θυμήθηκαν περασμένες «καλές» εμπόλεμες  εποχές εντάσεων , στο όχι και πολύ μακρινό  παρελθόν και άλλα επεισοδιακά παραλειπόμενα.

Οι τρείς πρωταγωνιστές της συνάντησης  αντάλλαξαν απόψεις αποδεχόμενοι τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές τους, αλλά προτάσσοντας  την ανάγκη πολιτικού πολιτισμού, με τρόπο που αν δεν τους γνώριζες, δεν θα πίστευες ότι ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα.

Άλλες εποχές, άλλες συμπεριφορές.

Πρόσκληση έγινε και προς το ΚΚΕ αλλά δεν έδειξε ενδιαφέρον.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞ. ΒΡΗΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου