Φωκίων Ζαΐμης: Ζητάμε τα πολιτικά αεροδρόμια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να καταστούν πύλες εισόδου και εξόδου για μικρά αεροπλάνα χωρών της Ε.Ε.

 Τα πολιτικά αεροδρόμια Αγρινίου, Μεσολογγίου και  Επιταλίου, είναι ένα ενεργό δίκτυο με πολλαπλά οφέλη και πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, προσφάτως, απέστειλε αναλυτικό υπόμνημα στην Επιτροπή Αεροπορικού Τουρισμού, σε όλους τους αρμόδιους φορείς, στο Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών μέσω του οποίου τονίζεται η προσπάθεια ανάδειξης των ανωτέρω τοπικών αεροδρομίων σε πόλους προόδου και ζητείται να καταστούν πύλες εισόδου και εξόδου για μικρά αεροπλάνα χωρών της Ε.Ε. 

Ο ΑντιπεριφερειάρχηςΕπιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης δήλωσε: 

  “Διεκδικούμε την ανάδειξη των μικρών αεροδρομίων, τόσο για την εξυπηρέτηση των ξένων επισκεπτών, οι οποίοι θα μπορούν να προσγειώνονται απευθείας στον τόπο που επιθυμούν, όσο και για να επιτευχθεί και ο στόχος της γενικότερης ανάπτυξης των εν λόγω περιοχών μέσα από την αναβάθμισητης  γενικής αεροπορίας στους τομείς του τουρισμού - αθλητισμού”. Επίσης, ο κ. Ζαΐμης πρόσθεσε: “Βασικό μας μέλημα είναι να εξετάσουμε πως μπορούμε να εντείνουμε τις εξωστρεφείς δράσεις προσεγγίζοντας τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και διασφαλίζοντας την ασφάλεια. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτοντας όλους του βασικούς παράγοντες θετικής εξέλιξης και παγκόσμιο πολιτιστικό αποτύπωμα με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία και την αρχαία Ήλιδα αλλά και με πλειάδα αρχαιολογικών χώρων στην Αιτωλοακαρνανία, δικαιούται να μετατρέψει τα τοπικά της αεροδρόμιά σε σημεία Εισόδου - Εξόδου από και προς κοινότητες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Αντίστοιχα μικρά αεροδρόμια υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια  σε άλλες χώρες του εξωτερικού”. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου