Π.Ε. Λευκάδας: Εκδήλωση για την πιστοποίηση της Ασπρολιάς Λευκάδας την Τετάρτη 31 Μαΐου

Εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 2ης φάσης της μελέτης για την πιστοποίηση της ποικιλίας «Ασπρολιά Λευκάδας» με διεθνή ετικέτα ποιότητας «Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ)» ή «Προστατευμένη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ)», διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας το πρωί της Τετάρτης, 31 Μαΐου 2023, και ώρα 10:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λευκάδας.

«Η Ασπρολιά Λευκάδας, το μοναδικό αυτό προϊόν της Λευκαδίτικης Γης, πρέπει ν' αναδειχθεί ως προϊόν ΠΟΠ και να τύχει των ευεργετημάτων μιας τέτοιας σφραγίδας. Άλλωστε, αυτό επιδιώκουμε με την μελέτη που εκπονούμε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους σε αυτή την 2η συνάντηση, όπου θα παρουσιαστούν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Στεκόμαστε δίπλα στον αγροτικό τομέα και χαιρόμαστε ειλικρινά που έχει αγκαλιαστεί τόσο πολύ η πρωτοβουλία μας» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενας.

 

Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο του πρωτογενή τομέα, της μεταποίησης, του αγροδιατροφικού τομέα, του τουρισμού, της εμπορίας προϊόντων, καθώς και για το κοινό.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της μελέτης είχαν παρουσιαστεί σε τεχνική συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, και τώρα το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στα αποτελέσματα των αναλύσεων, που διεξήχθησαν από το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου Ελαιολάδου Καλαμάτας του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ Δήμητρα το Εδαφολογικό Εργαστήριο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας / Πανεπιστήμιο Πατρών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου