ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ : «Μπόχα και δυσωδία – Μέρος Δεύτερο»!

Μιας και δεν έχουν «νέα κουλούρια», οι γνωστοί πολιτικοί, κοινωνικοί κύκλοι και οι διάφοροι «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης, επανέφεραν προς συκοφάντηση της Δημοτικής Αρχής, ζητήματα που έχουν απαντηθεί εδώ και καιρό.

Παρόλα αυτά, μιας και επιχειρείται να δοθεί και ποινική (!) διάσταση στην υπόθεση, θυμίζουμε άλλη μια φορά τα εξής:

 

 Πέραν των παρεμβάσεων που έχουν ήδη υλοποιηθεί στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων της πόλης μας (έργο που δεν συγκρίνεται με καμία πόλη πανελλαδικά), στις 3/5 αποσφραγίστηκαν οι προσφορές που κατατέθηκαν στο διαγωνισμό για την εκπόνηση μελετών για την πυροπροστασία 173 σχολικών κτιρίων, προϋπολογισμού 363.320€ και σήμερα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το 1ο πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού, ώστε να προσκληθεί εντός των επόμενων ημερών ο προσωρινός ανάδοχος για την υποβολή των δικαιολογητικών κατακύρωσης.

Τα παραπάνω, αποδεικνύουν άλλη μία φορά, ότι η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε άμεσα, για την προστασία των παιδιών μας, στην πρόσφατη αλλαγή του Νόμου για την πυρασφάλεια – που ισχύει για όλα τα δημόσια κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και τα οποία, μαζί με τα Νοσοκομεία, ανέρχονται σε 30.000.

Όσοι διαδίδουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έχουν πραγματοποιηθεί ενέργειες για τη συμμόρφωση της πυρασφάλειας των σχολείων της πόλης μας με το νέο κανονισμό (γιατί όλα τα σχολεία διαθέτουν πυρασφάλεια με τον κανονισμό που ίσχυε έως τώρα), κρύβουν επίτηδες την αλήθεια και επιχειρούν να σηκώσουν έναν «μπουχό» συκοφαντίας. Επιπλέον, κάνουν πως δεν ξέρουν, ότι όλοι οι Δήμοι της χώρας, λόγω covid και έλλειψης προσωπικού, ξεκίνησαν τις σχετικές διαδικασίες μόλις τον Απρίλιο του 2022. Επιπρόσθετα, το λιγοστό τεχνικό προσωπικό του Δήμου μας «τρέχει» τα περισσότερα έργα απ’ όλους τους Δήμους της χώρας, συγκριτικά και με το μέγεθός του.

Στο σημείο αυτό, να σημειώσουμε ότι και η Πυροσβεστική Υπηρεσία γνωρίζει πολύ καλά, τόσο τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, όσο και το περιβάλλον μέσα στο οποίο αυτές εξελίσσονται.

Με βάση τα παραπάνω, ο πατραϊκός λαός θα κρίνει τη συνεχιζόμενη τακτική των καταγγελιών σε σχέση με την πυρασφάλεια, που είναι αυτή που «εξουθενώνει» τις Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, για να έχουν τροφή οι γνωστοί πολιτικοί – κοινωνικοί – δημοσιογραφικοί κύκλοι, για να χτυπήσουν τη Δημοτική Αρχή πολιτικά και να καταφέρουν και οικονομικό πλήγμα στο Δήμο (δηλαδή στον ίδιο τον πατραϊκό λαό).

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι πατρινοί, είναι αφενός ότι η Δημοτική Αρχή κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να διασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών μας και αφετέρου, ότι μετά την εκπόνηση των μελετών, ανοίγει νέος κύκλος διεκδίκησης, καθώς θα πρέπει να εγκριθεί χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση, για να πραγματοποιηθούν τα έργα πυρασφάλειας, η οποία μόνο για την Πάτρα, υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Αναμένουμε να δούμε αν η «ευαισθησία» ορισμένων, θα μεταφραστεί σε στήριξη των διεκδικήσεων του Δήμου απέναντι στην Κυβέρνηση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου