Κηρύχτηκε τριήμερο εθνικό πένθος για το ναυάγιο στην Πύλο

Από τις 21:00  το βράδυ της Τεταρτης 14/6 το πένθος για τα θύματα

Η μεγάλη τραγωδία του ναυαγίου στην Πύλο, με τους 79 μέχρι στιγμής νεκρούς, οδήγησε τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά να κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.

Το πένθος έχει κηρυχτεί από Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 ως την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 «για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία».

 Το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι κύριες εθνικότητες των μεταναστών είναι από Συρία, Πακιστάν και Αίγυπτος. Το πλοίο δεν ήθελε καμία βοήθεια καθώς οι μετανάστες επιθυμούσαν να πάνε στην Ιταλία και όχι στην Ελλάδα.

«Το εξωτερικό τμήμα του πλοίου ήταν γεμάτο με κόσμο, το ίδιο εικάζουμε και για το εσωτερικό. Μιλάμε για αρκετούς ανθρώπους, χωρίς να μπορούμε να δώσουμε όμως ακριβή αριθμό. (…) Αυτό που αντίκρυσαν οι συνάδελφοί μου όταν πήγαν στο σημείο, αποδεικνύει ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο, αφού οι άνθρωποι ήταν στιβαγμένοι στο κατάστρωμα. Δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός με ασφάλεια, αλλά σίγουρα το νούμερο είναι πολύ μεγάλο» ανέφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του Λιμενικόθυ, Νίκος Αλεξίου.

Νωρίτερα σοκ προκάλεσαν οι νέες φωτογραφίες από το πλοίο λίγο πριν το ναυάγιο. Σε αυτές φαίνεται το γεμάτο αλιευτικό σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες, λίγο πριν βυθιστεί, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις για δεκάδες αγνοούμενους.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου