ΠΑΤΡΑ

 Μετά το Πρόγραμμα του κίτρινου κάδου (ανακύκλωση έντυπου χαρτιού) ο Δήμος Πατρέων συνεχίζει το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή με τους νέους ημιυπόγειους «έξυπνους» κάδους ανακύκλωσης, αναβαθμίζοντας αισθητικά και λειτουργικά την πόλη μας.

 

Η «Διαλογή στην Πηγή» είναι ο διαχωρισμός διακριτών κατηγοριών απορριμμάτων στο σημείο της παραγωγής τους (στο σπίτι μας, στη δουλειά μας, στα καταστήματα, στα εμπορικά κέντρα κ.λπ.), με σκοπό τη ξεχωριστή συλλογή και ανακύκλωσή τους. Απαιτεί δηλαδή την εμπλοκή του καθενός μας στη διαλογή των υλικών σε όποιο σημείο αυτά παράγονται, με στόχο να έχουμε αποδοτική ανακύκλωσή τους.

Το πρόγραμμα των ημιυπόγειων έξυπνων κάδων αρχίζει από την περιοχή του Ανοικτού
Κέντρου Εμπορίου
με στόχο να επεκταθεί σε όλη την πόλη.

 

23 Ημιυπόγειοι «Έξυπνοι Κάδοι Ανακύκλωσης»:

·      Μεγάλης χωρητικότητας (κάθε ένας αντιστοιχεί σε 4 κάδους ανακύκλωσης)

·      Με ξεχωριστές θέσεις για:  χαρτί - χαρτόνι, πλαστικό, μέταλλο

με αισθητήρες που «ενημερώνουν» την υπηρεσία καθαριότητας για το πότε χρειάζονται άδειασμα.

·      Το άδειασμα των κάδων γίνεται με γερανοφόρο απορριμματοφόρο. Ευκολότερη διαχείριση της αποκομιδής και μείωση του θορύβου.

·      Λιγότερα δρομολόγια απορριμματοφόρων και επομένως ελάφρυνση του κυκλοφοριακού, οικονομία καυσίμων και μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων.

·      Επιτυγχάνεται καλύτερη ποιότητα ανακύκλωσης με την ανάκτηση καθαρών ανακυκλώσιμων υλικών.

·      Περιορίζεται  ο όγκος των απορριμμάτων, χρειάζεται λιγότερη γη για υγειονομική ταφή και μειώνεται το τέλος ταφής των απορριμμάτων.

·      Εξοικονομούνται πολύτιμες πρώτες ύλες και ενέργεια.

·      Μειώνεται η ρύπανση που δημιουργείται κατά τη διαδικασία επεξεργασίας και παραγωγής νέων προϊόντων.

·      Περιορίζεται το μεγάλο κόστος διαλογής. 

 

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των ημιυπόγειων κάδων ανακύκλωσης καθώς και τη χωροθέτησή τους, οι δημότες μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου:

https://www.e-patras.gr/el/exypnoi-ypogeioi-kadoi-anakyklosis

 

 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

 

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή και των «έξυπνων» ημιυπόγειων κάδων ανακύκλωσης, που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων θα διανείμει  φυλλάδια και τσάντες ανακύκλωσης σε καταστήματα και κατοικίες της περιοχής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου