Π.Ε. Λευκάδας: Έκτακτα μέτρα αύριο Τρίτη 8 Αυγούστου 2023 λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς – Περιορισμός κυκλοφορίας σε ευαίσθητες περιοχές

Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη, 8 Αυγούστου 2023 θα ισχύσουν περιορισμοί στη μετακίνηση, διέλευση και παραμονή σε δάση, πάρκα, περιοχές NATURA και άλση, καθώς και σε συγκεκριμένους δασικούς δρόμους της Λευκάδας, καθώς σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ ψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4 / πορτοκαλί συναγερμός)

Ο περιορισμός διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, θα ισχύει όλη την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023 και αφορά:

·       Περιοχές NATURA καθώς και δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν. 998/1979 (ΦΕΚ 289/τ.Α’/1979) σε ολόκληρη τη Λευκάδα.

·       Στους δασικούς δρόμους του νησιού της Λευκάδας:

         Από την Κοινότητα Τσουκαλάδων έως τον ασφαλτόδρομο Σφακιώτες – Πευκούλια (Λαγκάδα).

         Από τον επαρχιακό δρόμο Σφακιωτών - Εξάνθειας στη θέση «Εργοστάσιο Καλιμάνη» έως το εκκλησάκι της Αγίας Άννας.

         Από την θέση «Μαρίτσα» Κοινότητα Καρυάς έως τον επαρχιακό δρόμο Κολυβάτων – Νικιάνας.

         Από μετά την Κόκκινη Εκκλησία έως την κορυφή των Σκάρων.

         Στο πευκοδάσος Κοινότητας Αγίου Πέτρου, βόρεια του οικισμού και ανατολικά του επαρχιακού δρόμου.

Ο περιορισμός διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων δεν αφορά:

·       πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις παραπάνω περιοχές, αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και

·       πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου, με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου από τα κατά περίπτωση αρμόδια Όργανα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Για κάθε παράβαση του ανωτέρω περιορισμού, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις νομοθεσίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου