Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Διονύσης Λοτσάρης

Έφυγε  από τη ζωή ο Διονύσιος Κων. Λοτσάρης. Ο εκλιπών ασχολήθηκε με εμπορικές επιχειρήσεις και ανέπτυξε αξιόλογη έμπορο συνδικαλιστική δράση στην Πάτρα και σε όλη την Ελλάδα.

Το 1971 ίδρυσε την εταιρεία Βιομηχανικών Ειδών ΑΦΟΙ Κ. ΛΟΤΣΑΡΗ Ο.Ε. μαζί με τα αδέλφια του Ζαφείριο και Ανδρέα. Μετά από πολλά χρόνια ίδρυσε την εταιρεία ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΑΕ την οποία συνεχίζουν σήμερα τα παιδιά του και τα ανίψια του. Υπήρξε δραστήριος στο συνδικαλιστικό τομέα.

 Ιδρυσε τον Σύλλογο Εμπόρων Αυτοκινήτων και Ανταλλακτικών Νομού Αχαΐας και υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος και πρόεδρος του Εμπορικού εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών. Ίδρυσε Επίσης την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου της ο οποίος ήταν πρόεδρος για πολλά χρόνια και υπήρξε και ιδρυτικό μέλος της Ελληνική Συνομοσπονδίας Εμπορίου και επιχειρηματικότητας ΕΣΕΕ την οποία υπηρέτησε από την θέση του Γενικού Γραμματέα και του Αντιπροέδρου.

Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Λοτσάρη απέκτησαν δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τον Ανδρέα καθώς και δύο εγγόνια τον Διονύσιο και Διονύσιο Νικόλαο.

Η εξόδιος ακολουθεια θα τελεστεί στον Ι.Ν Αγίου Διονυσίου στις 12 το μεσημέρι στις 29/10/23.

 

Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά

τον Διονύσιο Λοτσάρη

Τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας και ιστορικού στελέχους της παράταξηςΔιονυσίου Λοτσάρη εκφράζει η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.

Σε μήνυμά της υπογραμμίζει :


«Με βαθύτατη θλίψη η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά το ιστορικό στέλεχος του κόμματος και πρώην Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου ΠάτραςΔιονύσιο Λοτσάρη. Υπήρξε την μεταπολίτευση από τα ιδρυτικά στελέχη της οργάνωσης στην Αχαΐα και επί δεκαετίες Πρόεδρος της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Αφιέρωσε τη ζωή του στο συνδικαλιστικό κίνημα υπηρετώντας τους εμπόρους τόσο από τη θέση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας όσο και από άλλες θέσεις ευθύνης ενώ πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου.

Σεμνός, με ιδιαίτερο ήθος, αφοσιωμένος, στυλοβάτης στις νίκες και στις ήττες του κόμματος, ανιδιοτελής και εργατικός αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ψυχής του κόμματος στην Αχαΐα. Το αποτύπωμά του είναι ανεξίτηλο. Όπως και η σκέψη του.

Κοιτούσε πάντα το μέλλον με γνώμονα τα μεγάλα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού».

Ο Πρόεδρος Αντώνης Κουνάβης, τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π., οι Τομεάρχες και οι Εθελοντές απευθύνουν στη σύζυγό του Ελένη καθώς και στα παιδιά τουΚωνσταντίνο και Ανδρέα τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια.

 

Α


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου