Ιαπωνικός κολοσσός πληροφορικής βάζει τα Ιωάννινα στο επενδυτικό του πλάνο! Επεται και η Πάτρα

«Μαγνήτη» για τους κολοσσούς πληροφορικής αποτελούν τα Ιωάννινα. Κι αυτό που κάνει την πόλη ελκυστική για επενδύσεις είναι αφενός η ποιότητα ζωής κυρίως όμως είναι το Πανεπιστήμιο. Τα τμήματα πληροφορικής τόσο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όσο και της Δυτικής Μακεδονίας με το δυναμικό τους δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μία αγορά εργασίες με υψηλά προσόντα.

Μέχρι στιγμής τα Ιωάννινα έχουν προσελκύσει κυρίως Γερμανικές εταιρείες. Ως ένας ισχυρός περιφερειακός πόλος τεχνολογίας και καινοτομίας προσελκύει  το ενδιαφέρον κι άλλων ξένων κολοσσών.

 Την περαιτέρω δυναμική επέκταση με νέες επενδύσεις ανακοίνωσε ο ιαπωνικός κολοσσός NTT DATA, που αποτελεί μία από τις 10 κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής στον κόσμο, στην χώρα μας.

Όπως ανέφερε ο κ. Ευάγγελος Κωνσταντίνης, διευθύνων σύμβουλος της NTT DATA Ελλάδος, με αφορμή τα νέα γραφεία της εταιρίας στην Ελλάδα, στόχος για το ελληνικό παράρτημα είναι να επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης 15% το 2023 μέσα από την εξυπηρέτηση διεθνών οργανισμών και να γίνει εργοδότης που παρέχει ευκαιρίες καριέρας, δημιουργεί προστιθέμενη αξία και ενισχύει τις τοπικές οικονομίες στην Ελλάδα με στόχο τους 400 υπαλλήλους μέχρι το 2026.

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι πρόθεση είναι η επέκταση στην ελληνική περιφέρεια βάζοντας ως προτεραιότητα τα Ιωάννινα, την Πάτρα και την Κρήτη.

Οι επενδύσεις της ΝΤΤ στην χώρα εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 25 εκατ.ευρώ μέχρι το 2026. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντίνης η Ελλάδα «έχει μπει επίσης στο χάρτη των Data Center», τομέας όπου δραστηριοποιείται δυναμικά ο Όμιλος.

Η NTT DATA -μέρος του Ομίλου NTT- είναι μια καινοτόμα πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών και συμβουλευτικών τεχνολογιών πληροφοριών με έδρα το Τόκιο της Ιαπωνίας. Ο Όμιλος NTT είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή τεχνολογικών και επιχειρηματικών λύσεων με έσοδα 108 δισ. δολαρίων και περισσότερους από 330.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 80 χώρες και περιοχές, παρέχοντας υπηρεσίες σε περισσότερες από 190. Επενδύει περισσότερα από 3,6 δισ. δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου