Ο Χρήστος Κορδάς, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων

 Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων εξελέγη σήμερα ο Χρήστος Κορδάς, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Σώματος, με σκοπό την εκλογή του νέου Προεδρείου και της Δημοτικής Επιτροπής.

Ειδικότερα:

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εξελέγη ομόφωνα ο Χρήστος Κορδάς.

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου,  εξελέγη ομόφωνα ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος.

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου, εξελέγη ομόφωνα, ο Απόστολος Σταθόπουλος. ( φωτο )

 Στον χαιρετισμό του, αμέσως μετά την εκλογή του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Σώματος, Χρήστος Κορδάς, ανέφερε:

«Κατ’ αρχάς, Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη για αγώνες και διεκδικήσεις για τον Δήμο μας. Ιδιαίτερα καλωσορίζουμε τους για πρώτη φορά εκλεγμένους συναδέλφους.

Ευχαριστώ για την πρόταση που μου έγινε από πλευράς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε και με εκλέξατε στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ξεκινάμε μια  νέα, πενταετή Δημοτική περίοδο με ξεχωριστές δυσκολίες μ’ ένα ακόμα πιο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, που διέπει τώρα την λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης. Με μειωμένες ακόμα περισσότερο τις τακτικές χρηματοδοτήσεις για έργα και δράσεις, που δικαιούται και έχει ανάγκη ο Πατραϊκός λαός και η πόλη.

Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολος και θα τον δώσουμε, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, μαζί με τους δημότες και τους φορείς τους.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθούμε να πάρουμε αποφάσεις σε ζητήματα κατευθύνσεων, για μεγάλα και μικρότερα θέματα που αφορούν την Πάτρα. Αποφάσεις που πρέπει να λαμβάνονται, φυσικά με σύγκρουση των διαφόρων πολιτικών μας, αλλά χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις, με τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Συμβουλίου μας.Πιστεύω ότι θα έχουμε μια δημιουργική Δημοτική περίοδο».


Στην σημερινή, ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, εκτός από το νέο Προεδρείο,  εξελέγησαν και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής.

Ειδικότερα:

Από την «Λαϊκή Συσπείρωση», εκλέγονται οι: Παναγιώτης Μελάς, Τάκης Πετρόπουλος, Διονύσης Πλέσσας, Κατερίνα Σίμου και Αναστασία Τογιοπούλου.

 

Από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, εκλέγονται οι: Κωνσταντίνος Σβόλης, Βασίλης Αϊβαλής και Πέτρος Ψωμάς.

 

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής, ορίστηκε από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου