Χρήστος Λαμπράκης: Επέτειος 90 χρόνων από τη γέννησή του

To Ίδρυμα Λαμπράκη τιμά την επέτειο των 90 ετών από τη γέννηση του Χρήστου Λαμπράκη διοργανώνοντας εκδηλώσεις στη μνήμη του ιδρυτή του στο μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα).

Ο Χρήστος Λαμπράκης γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1934 και έμελλε να διαγράψει μία σπουδαία διαδρομή στον χώρο του Τύπου και του Πολιτισμού στην Ελλάδα.Απ’ όταν ανέλαβε το 1957 το τιμόνι των «Νέων» και του «Βήματος», υπήρξε, ως επικεφαλής του «Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη», σταθερά προσηλωμένος στη δημοσιογραφική δεοντολογία και στα ιδεώδη της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Μόνιμη μέριμνά του ήταν η πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών και η καλλιέργεια τους.

Το 1968 έλαβε τη «Χρυσή Πέννα Ελευθερίας» από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Εκδοτών για τη στάση του κατά της Δικτατορίας.

Κεφάλαιο πολιτισμός

Ο πολιτισμός ήταν η δεύτερη φύση του Χρήστου Λαμπράκη, ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» από το 1953, και προέδρου του από το 1977 έως το θάνατό του.

Δημιουργός του «Μεγάρου Μουσικής Αθηνών» αλλά και του κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού «Ιδρύματος Λαμπράκη», απέδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τον τόπο και την πολυσχιδή ανάπτυξή του.

Το Ίδρυμα Λαμπράκη

Στα 33 χρόνια λειτουργίας του, το Ίδρυμα Λαμπράκη έχει συμβάλει στην αναβάθμιση των μορφωτικών ευκαιριών των Ελλήνων με το μελετητικό και εκπαιδευτικό του έργο, σε τομείς που συνδέονται με την ανάπτυξη της χώρας, όπως οι νέες τεχνολογίες, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, ο εθελοντισμός, η ενεργός πολιτότητα, η κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη ανάπτυξη, η φιλαναγνωσία, η δημιουργική γραφή, η ισότητα και η καλλιέργεια των λεγόμενων ήπιων δεξιοτήτων (soft skills) στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Ο Χρήστος Λαμπράκης και η Πρόσφατη Ιστορία» με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό χώρο, ερευνητών, καταξιωμένων πολιτικών, και δημοσιογράφων.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να κάνουν την προεγγραφή τους ηλεκτρονικά εδώ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου