ΠΑΤΡΑ : Τρεις ημέρες ραδιόφωνο από το κέντρο της πόλης.


«ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ 1987-2024»

ΗΜΕΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ στην Πάτρα

13-14-15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Πλατεία Γεωργίου

Με μία νέα και πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Ημέρες Ραδιοφώνου» πραγματοποιείται φέτος στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο του επετειακού θεσμού «Ελεύθερη Ραδιοφωνία 1987-2024» που τιμάκάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου(13/2). Τρείς ημέρες ζωντανών ραδιοφωνικών εκπομπών, με συμμετέχοντες έκπληξη, σε ένα υπαίθριο ανοικτό ραδιοφωνικό studioστο κέντρο της Πάτρας! 

 

 

Οι «Ημέρες Ραδιοφώνου»γιορτάζουν την ελεύθερη ραδιοφωνία και είναι αφιερωμένες στην ζωντανή ιστορία του ραδιοφώνου της περιοχής μας, φιλοξενώνταςφέτος στο «ανοικτό ραδιοφωνικό στούντιο» ανθρώπους του ραδιοφώνου, παλαιότερους και νεότερους,για να πραγματοποιήσουν μουσικές και δημοσιογραφικές εκπομπές, ενώ ταυτόχρονα «προσκαλούν και προκαλούν»πατρινούςθεσμικούς επώνυμους να αναλάβουν για πρώτη φορά τη δική τους εκπομπή!Περιμετρικά της δράσης θα παρουσιαστεί υπαίθρια έκθεση με θέμα την ιστορία του ραδιοφώνου από την εφεύρεσή του έως και σήμερα.

 

Η δράση συντονίζεται από τον Max fm και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Up fm του Πανεπιστημίου Πατρών και το WebRadio του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, που αναλαμβάνουν μία συγκεκριμένη ζώνη μετάδοσης κατά την οποία οι τρείς σταθμοί θα εκπέμπουν κοινό πρόγραμμα!

 

Μουσικοί παραγωγοί, δημοσιογράφοι και πολλοί άλλοι άνθρωποι του ραδιοφώνου αναλαμβάνουν  για τρείς ημέρες τα μικρόφωνα του «OpenRadioStudio» που θα στηθεί στην πλατεία Γεωργίου, ενώ ταυτόχρονα στις εκπομπές τους θα φιλοξενηθούν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, του αθλητισμού, του πολιτισμούκαι άλλοι πολλοί  που θα μοιραστούν μαζί μας τις ραδιοφωνικές τους εμπειρίες.

 

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και οι φιλοξενούμενοι τους θα «μετακομίσουν» για τις τρεις ημέρες στο υπαίθριοstudio-stage. προκειμένου οι εκπομπές τους να πραγματοποιηθούνσε δημόσιο χώρο, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει ζωντανά τη διεξαγωγή μιας ραδιοφωνικής εκπομπής, και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και να συμμετέχει. 

 

Πρόκειται για την τέταρτη  ετήσια  διοργάνωση της δράσης «ΕλεύθερηΡαδιοφωνία» στην Πάτρα, η όποια έχει πλέον εξελιχθεί σε έναν θεσμό στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Συνδιοργανωτές στην φετινή πρωτοβουλία της ΚΥΜΑΝΣΗ ΑΜΚΕ, είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πάτρας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα των εκπομπών θα ανακοινώνεται καθημερινά στα socialmedia των σταθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου