ΠΑΤΡΑ / ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ - ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

      

  ΕΝΑ ΤΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

         Υπό την αιγίδα της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΠΗΝ) και την συνεργασία της Εταιρίας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος, προετοιμάζεται και θα κυκλοφορήσει προσεχώς ένα συλλεκτικό ΛΕΥΚΩΜΑ-ΒΙΒΛΙΟ για την Πάτρα που αγαπάμε και θα αποτελεί ένα νοσταλγικό ταξίδι «Από το Χθες στο Σήμερα».

         Ένα βιβλίο πολύτιμο με πάνω από 200 σελίδες και άγνωστες-αναμνηστικές φωτογραφίες που θα συγκινήσουν τον κάθε αναγνώστη.

 

         Με βάση ένα πολύτιμο αρχειακό υλικό που έχει συγκεντρώσει εδώ και δεκαετίες σαν βασικός συντάκτης στην κραταιά εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ» του Χρήστου Ριζόπουλου αλλά και σαν συνεργάτης αργότερα άλλων πατρινών εφημερίδων, ξετυλίγει με υπέροχα κείμενα εικόνες και αναμνήσεις έτσι… σαν κινηματογραφική ταινία που γεφυρώνει την ζωή της πόλης για πολλές δεκαετίες.

         Η διαπίστωση ότι σήμερα ζούμε σαν ξένοι στην ίδια πόλη ήταν το κίνητρο να θυμηθούμε τις παλιές γειτονιές, τα φεγγαρόλουστα βράδια (χωρίς οι πολυκατοικίες να εμποδίζουν το φεγγάρι…) τα παιγνίδια των παιδιών στους χωματόδρομους, την ίδρυση και τις εκπομπές του Ραδιοφωνικού Σταθμού Πατρών στα μεσαία κύματα, τα κατάφωτα χειμερινά σινεμά, τα θερινά με το αγιόκλημα και τα γιασεμιά, τα θερινά θέατρα «ΛΥΡΙΚΟΝ» στα Ψηλαλώνια και «ΟΡΦΕΥΣ» στου Μαρούδα, τα κοσμικά ζαχαροπλαστεία και το… νυφοπάζαρο στην λαμπερή οδό Αγίου Νικολάου, τις… νεράιδες στην Αγία Τριάδα και τα… φαντάσματα στην οδό Μπουκαούρη, τα παλαιά Γυμνάσια και την Εμπορική Σχολή με τις χιλιάδες αναμνήσεις, και τα αξέχαστα έθιμα που κάποια έχουν χαθεί.   

         Σίγουρα θα υπάρχουν ειδικά κεφάλαια αφιερωμένα στην βιομηχανία, το λιμάνι, τις Τέχνες και τα Γράμματα και βεβαίως στον Πατραϊκό Τύπο, τις παλιές αξέχαστες εφημερίδες, τους Δημοσιογράφους (που τότε επιτελούσαν λειτούργημα), την Ένωση Συντακτών, το Μουσείο Τύπου κ.ά. … Και άλλες τόσες χιλιάδες αναμνήσεις…

        

Υ.Γ.: Το βιβλίο θα διατεθεί σε όλους τους Δημοσιογράφους μέλη της Ένωσης Συντακτών στην Πάτρα, σε μέλη της Εταιρίας Λογοτεχνών, σε Δημόσιες Υπηρεσίες (Περιφέρεια, Δήμος, Επιμελητήριο, Εμπορικό Σύλλογο), Οργανισμούς, Βιομηχανίες, ενώ θα υπάρχει και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Τύπου και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία.

Για σχετικές πληροφορίες στον Δημοσιογράφο κ. Νίκο Στεφανόπουλο, τηλέφωνο 6946-520448.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου