ΠΑΤΡΑ : Παρουσιάζεται αύριο το βιβλίο του Μιχάλη Μπαϊρακτάρη «Το φιλί της διαφθοράς»

Η παρουσίαση του βιβλίου Το φιλί της διαφθοράς του Μιχάλη Μπαϊρακτάρη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bookstars και διοργανώνει το Πολύεδρο, θα πραγματοποιηθεί στη Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών (Ρήγα Φεραίου 5), την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 7:30 το απόγευμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Μίνως Ευσταθιάδης, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Κωνσταντίνος Μάγνης και η Βασιλική -Αλεξάνδρα Σκρεμμύδα, Δρ Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.
Tην εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λίνα Μπάστα.
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

«Ήταν τίμιος λογιστής σε εκδοτικό οίκο. Φιλοδοξούσε όμως να γίνει βουλευτής. Ήθελε να συνομιλεί με υψηλά πρόσωπα. Η φιλοδοξία του ατέρμονη, επίμονη αλλά άτοπη. Δε γνώριζε πολλά για τους γόνους της πολιτικής, την… πατροπαράδοτη παράδοση. Τον έσπρωξαν στη διαφθορά και στην παρανομία. Πίστευε, αφελώς, ότι είχε «πλάτες» για να καταλήξει τελικά στη φυλακή. Ο Αντωνάκης από την Αμφιλοχία ήταν ένας από τους λίγους του κυκλώματος που καταδικάστηκε. Τα μεγάλα «ψάρια» βγήκαν στον αφρό. Ένας ακαδημαϊκός και συγγραφέας, ένας βουλευτής και υπουργός με προστασία κορυφής, συνέχισαν τη δουλειά τους. Η δασκάλα Λουκία, η πρόσκαιρη ερωμένη του Αντωνάκη στην Αίγινα, αποφασίζει να ξεσκεπάσει το κύκλωμα. Βοηθός της, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ και πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας Δημοσθένης Καρράς, που αποτάχθηκε ατιμωτικά από το Σώμα. Οι πρωταγωνιστές, βγαλμένοι μέσα από ένα ασπρόμαυρο ευρωπαϊκό φιλμ νουάρ, θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα αιφνίδιο και συνταρακτικό τέλος. Τα παιχνίδια της σκιάς και του φωτός, αποτελούν τα υπόγεια εντευκτήρια μιας άλλης πραγματικότητας.»

Ο Μιχάλης Μπαϊρακτάρης είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος.
Διαβάζει βιβλία και παλιές εφημερίδες. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα.

Ο Μίνως Ευσταθιάδης σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στο Ανόβερο. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Έξοδος (Ανατολικός, 2001), Χωρίς γλώσσα (Καστανιώτης, 2004) και Το δεύτερο μέρος της νύχτας (Ωκεανίδα, 2014).Τα μυθιστόρημά του Ο Δύτης, το Κβάντι και Η σχεδία του χάους κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίκαρος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου