ΠΑΤΡΑ : ΟΧΙ αντιδρόμηση των οδών Κανακάρη & Κορίνθου

Μετά την δημοσιοποίηση σχεδίων αντιδρομήσεων , η συντονιστική επιτροπή, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που εκπροσωπούνδηλώνουν ότι δεν είναι αντίθετοι με την βιώσιμη αστική ανάπτυξη τής πόλης μας, ούτε με τίς πεζοδρομήσεις εφ όσον βελτιώνουν την ποιότητα ζωής. Είμαστεκάθετα αντίθετοι μόνο με τίς περίφημες αντιδρομήσειςγιατίέχουμε την βεβαιότητα ότι γίνονται χωρίς ολιστικό σχεδιασμό, αποσπασματικά και χωρίς να υπάρχουν εχέγγυα για την βελτίωση τής κυκλοφορίας και την εγκαθίδρυση τής ασφάλειας πεζών και οχημάτων.

 Δεδομένο είναι πλέον, αν και κανείς δεν τολμάει να το πει δημόσια, ότι η περίφημη μελέτη Δοξιάδη στην οποία υποτίθεται ότι στηρίζεται όλος ο σχεδιασμός, έχει : A) Έχει παρέλθει η ισχύς της γιατίέχουν περάσει περίπου 25 χρόνια. Β) Έχουν υπάρξει αλλαγές που δεν προβλέπονταν σε αυτή. Διάνοιξη Κανελλοπούλου, μικρή και μεγάλη περιμετρική, πολλαπλασιασμός οχημάτων Γ) Έχειπαραβιαστείγιατί η Ρήγα Φεραίου προβλεπόταν λεωφορειόδρομος. Η Κανακάρη έπρεπε να έχειίδιοπλάτος σε όλο το μήκος και να είναι ευθεία. Δεν προέβλεπε ποδηλατόδρομο στην Όθωνος Αμαλίας.Μίλαγε για υπόγειο παρκινγκ στα Ψηλά Αλώνια 420 θέσεων. Το ΓΠΣ του 2011 άλλαξε προκειμένου το ΚΤΕΛ να γίνει στους Μύλους και όχι στο Νέο Λιμάνι όπως σαφώς προβλεπότανκαι Δ) Στόχος ήταν η διευκόλυνση της εξόδου των οχημάτων από την πόλη.

Προτάσσουν την δικαιολογία «έχει ψηφιστεί» από Δημοτικό Συμβούλιο και εμείς ρωτάμε, εάν η υπερψήφιση έγινε , με λάθος η ελλιπείς πληροφορίες, εάν δεν λήφθηκευπ’οψιν ότι η διάνοιξη της Κανακάρη δεν έγινε σύμφωνα με τον σχεδιασμό τής περίφημης μελέτης, αν δεν έχουνληφθείυπ’οψιν θέματα ασφαλείας και ουσιαστικής αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού, γιατί πρέπει να αντιδρομήσουμε;Η μελέτη Δοξιάδη έχει στοιχεία από μετρήσεις των ετών 1993-94

Παρέλαβε η Δημοτική αρχή μελέτη για το θέμα των αντιδρομήσεων και από ότι καταλάβαμε το μόνοθέμα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει είναι από που θα πάνε τα λεωφορεία, επειδή η διάνοιξη τής Κανακάρη ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, όπως προβλεπόταν, προτείνουν τα λεωφορεία και τα μικρά και τα μεγάλα συρόμενα να κάνουν το «φιδάκι» στο κέντρο της πόλης. Παρατηρούμε σπουδή μόνο για τα προς Βορρά λεωφορεία.Για όλες τίς υπόλοιπες γραμμές τίποτα; Αυτές δενεπηρεάζονται; Όλα τα υπόλοιπαΘέματα «ιδανικά και λυμένα».Τοθέμα του παρκινγκ  διαπιστώνουμε από την επικαιρότητα ότι όχι μόνο υπάρχει αλλά συνεχώς διογκώνεται με πρόσφατα παραδείγματα, τους κατοίκους τής άνω πόλης και των προσφυγικών. Βλέπουμε αναπλάσεις που καλώς γίνονται, αλλά ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ. Θέσεις παρκινγκ  χάνονται και οι κάτοικοι των περιοχών να διαμαρτύρονται.

Πουθενά δεν διαβάσαμεούτε ακούσαμε μελέτη, η πρόβλεψη για τα θέματα ασφαλείας που θα προκύψουν από το γεγονός ότι η Κανακάρη είναι στενή και ακατάλληλη για έξοδος της πόλεως ενώ εξυπηρετεί τα μέγιστασαν βοηθητικός δρόμος εισόδου.

ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ

·       Πώς θα περιοριστεί το όριο ταχύτητας στο στενό τμήμα του δρόμου. Ήδη ο κίνδυνος για τους περιοίκους είναι πάρα πολύ μεγάλος και αναπτύσσονταιμεγάλεςταχύτητες.

·       Είναι τα πεζοδρόμια είτε στο νέο τμήμα που διανοίχθηκεείτε στα προ υπάρχοντα ,σύμφωνα με τον νομό και ασφαλή; Υπάρχουν καινούργια πεζοδρόμια πλάτους 80 εκατοστών.

·       Είναι οι κολώνες φωτισμού που φυτεύτηκαν στην μέσηστενώνπεζοδρομίωννόμιμες και δεν αποκλείουν την διέλευσηπεζών, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένων;

·       Ποιο είναι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης (σχέδιο Ξενοκράτης)  εκκένωσης της πόλης όταν οι προς βορρά έξοδοι Αγίου Ανδρέου και Κανακάρη παρουσιάζουν αμφότερες το φαινόμενο του λαιμού της μπουκάλας.

·       Τι προβλέπεται σε περίπτωσηβλάβης των υποδομών στο στενότμήμα τής οδού και πως θα ρυθμίζεται τότε η κυκλοφορία;

·       Πώς θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση μεγάλων οχημάτων και ειδικάέκτακτηςανάγκης όταν δεν υπάρχουν λύσεις για το παρκάρισμα και ο δρόμος γίνεται μια στενήλουρίδα που δεν περνάει πυροσβεστικό ηαπορριμματοφόρο

·       Τι πρόβλεψη υπάρχει για την διασταύρωση Μικρής Περιμετρικής και Κανακάρη και το πλήθος των μαθητών που κινούνται εκεί , μαθητές 4 σχολείων με κίνηση όλη την ημέρα.

·       ‘Έχει ενημερωθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας; Και ποια είναι η θέση της για τα θέματα ασφαλείας;

Για όλα τα ανωτέρω υπαρκτά θέματα ασφαλείας στα όποιαέχειαναφερθεί καισχετικήέκθεση του ΤΕΕ/ΔυτικήςΕλλάδος η επιτροπή σκοπεύει να ζητήσει εγγράφως από τη Δημοτική αρχή απαντήσεις. Και επειδή στην χώρα μας αποδεδειγμένα τα θέματα ασφαλείας πάντα περνάνε σε δεύτερημοίρα και απλά αρκούμαστε στο να ζητάμε εκ των υστέρων ευθύνες χωρίς κανένα ποτέ αποτέλεσμα (πρόσφατο παράδειγμα το έγκλημα των Τεμπών) σκοπεύουμε να ζητήσουμε την αρωγή τής Δικαιοσύνης σε περίπτωση που οι αιτιάσεις μας και τα δίκαια αιτήματα μας δεν εισακουστούν.

Ναι στις πεζοδρομήσεις και στην απομάκρυνση των αυτοκίνητων από την πόλη.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΟΜΗΣΕΩΝ.

 

Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων και Επαγγελματιών

Για την ΜΗ αντιδρόμηση των οδών Κανακάρη & Κορίνθου

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου