Νίκος Νικολόπουλος- ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ:

Να σχεδιάσουμε στην Πάτρα το Καρναβάλι της Ελλάδας για την επόμενη δεκαετία, μετά το τηλεοπτικό φιάσκο της παρέλασης από την ΕΡΤ.

Το Καρναβάλι του 2024 για την Πάτρα μπήκε στην Ιστορία, το Καρναβάλι του 2025 τώρα ξεκινά.

 

Στον απόηχο των διαμαρτυριών που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες, από φορείς και πρόσωπα για το Καρναβάλι που μας πέρασε, ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» οφείλουμε, Σήμερα, να καταθέσουμε τον έντονο προβληματισμό μας.

Ένας προβληματισμό που πηγάζει από την διαχρονική Απαξίωση του Καρναβαλιού της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.

 

Και οι ευθύνες είναι πολλές.

 

Και η μεγάλη ευθύνη βαραίνει την Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας.

 

Η πρόσφατη απόφαση της ΕΡΤ να αναμεταδώσει το Καρναβάλι της Πάτρας, παράλληλα με άλλα Καρναβάλια, αυτό αποδεικνύει.

 

Ως «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» το 2019 σε θεματική εκδήλωση είχε παρουσιάσει το όραμά μας για το Καρναβάλι.

 

Είχαμε τονίσει την ανάγκη το Καρναβάλι την Πάτρας να είναι λαμπερό και εξωστρεφές, σε μία λαμπερή και εξωστρεφή πόλη.

 

Μακριά από «Καρναλοκαβγάδες». 

 

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος επέλεξε το δρόμο της απαξίωσης.

 

Οφείλουμε λοιπόν σήμερα και μετά το φιάσκο της αναμετάδοσης από την ΕΡΤ, να προχωρήσουμε σε μια Επανεκκίνηση του Καρναβαλιού, ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά.  

 

Οφείλει η Δημοτική Αρχή να εξετάσει και να υιοθετήσει τις προτάσεις που καταθέσαμε το 2019, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν:

 

1. Δημιουργία μιας βιωματικής και έξυπνης Καρναβαλούπολης, μιας μικρής Disneyland, ενός πάρκου χαράς και δημιουργίας που θα αποτελεί, 12μηνο τουριστικό προορισμό για οικογένειες και σχολεία.

 

2. Την δικτύωση με τα καρναβάλια του κόσμου, από το Ρίο της Βραζιλίας μέχρι την Κίνα και από την Ισλανδία μέχρι τη Νότιο Αφρική.  

 

3. Τη δημιουργία ενός «Εργοστασίου Καρναβαλικής Τέχνης», άρτια εξοπλισμένου, εντός του οποίου θα μπορούν όλα τα πληρώματα να δημιουργούν κατασκευές και άρματα, αλλά και όπου θα μπορούν επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες να σχεδιάζουν και να προωθούν, σε συνεργασία με τον δήμο, αναμνηστικά του καρναβαλιού, τα οποία θα πωλούνται από τα καταστήματα της πόλης και από το διαδίκτυο, προσφέροντας οικονομικά οφέλη σε όλους.

 

4. Την μετεξέλιξη του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου σε μία επιχείρηση που θα προωθεί κατασκευές σε δήμους, εκθεσιακούς φορείς, κλπ, κατασκευάζοντας όλο τον χρόνο, από διακοσμητικά στοιχεία (φάτνες, συνθέσεις πλατείας, κλπ) μέχρι θεματικούς παιδότοπους και σκηνικά για συναυλίες ή θεατρικές παραστάσεις.

 

5. Την διεξαγωγή ενός νέου θεσμού, του «Καλοκαιρινού Καρναβαλιού» κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.    

 

6. Την αναζήτηση και προσέλκυση χορηγών από την ιδιωτική πρωτοβουλία, για τη δημιουργία αρμάτων και πολιτιστικών δράσεων.

 

7. Την αναζήτηση συνεργασίας με μεγάλα Παγκόσμιας εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια, για την μετάδοση του Καρναβαλιού της Πάτρας.    

 

Οι παραπάνω προτάσεις της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» θα μπορούσαν να τεθούν, στο άμεσο διάλογο που οφείλουμε άμεσα να προχωρήσουμε, ώστε να μην μετατρέψουμε το Καρναβάλι της Ελλάδας, σε μια τυπική αποκριάτικη και μόνο εκδήλωση των Φανών.  

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

"Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες" 

πρώην Υφυπουργός Εργασίας - πρ. Βουλευτής Αχαΐας 

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου