ΠΑΤΡΑ : «Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κυριών και η προσφορά του στην πατραϊκή κοινωνία»

 Μία όμορφη ιστορία που ξεκίνησε πριν από 93 χρόνια και περιπλέκει πρόσωπα, δράσεις, κοινωνικές παρεμβάσεις αλληλεγγύης , μαθήματα  με κλωστές, νήματα και χρώματα που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν και κράτησαν ζωντανή οι γυναίκες του Μορφωτικού Συλλόγου Ελληνίδων Κυριών, θα παρουσιαστεί  το απόγευμα ΣΗΜΕΡΑ Τετάρτη 24  Απριλίου και ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της Αγοράς Αργύρη.

Πρόκειται για μία επετειακή εκδήλωση που διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 90 και πλέον χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου. Στόχος είναι να αναδειχθεί η μακροχρόνια παρουσία του στην πόλη μας, η κοινωνική προσφορά και η συμβολή του στην ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας και την προστασία του παιδιού.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί λεύκωμα που εξέδωσε ο Σύλλογος και στις σελίδες του αποτυπώνεται η ιστορία του Συλλόγου και τα πρόσωπα που την έγραψαν.

 

Ομιλητές:

 

· Χρήστος  Μούλιας, δικηγόρος – συγγραφέας:

«Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κυριών και η προσφορά του στην πατραϊκή κοινωνία»

 

· Ευανθία Στιβανάκη, καθηγήτρια  Θεατρικών Σπουδών Παν/μίου Αθηνών:

«Μορφωτικός Σύλλογος Κυριών – Γυναικεία Αλληλεγγύη: Κοιτάζοντας την Ιστορία, Φτάνοντας στο Παρόν, Προτείνοντας για το Μέλλον»

 

 

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που θα συντονίζει η δημοσιογράφος – αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Μαρίνα Ριζογιάννη,  θα βραβευτούν μέλη του Συλλόγου για την πολυετή προσφορά τους. Ακολούθως πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στη λειτουργία του Μορφωτικού Συλλόγου Κυριών θα κάνουν ολιγόλεπτη κατάθεση της προσωπικής τους εμπειρίας.

 

Η όμορφη βραδιά θα ολοκληρωθεί με την προσφορά κοκτέιλ στον χώρο της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου