Ευρωεκλογές στα «θολά νερά» της παραπολιτικής

Του Γιώργου Καρβουνιάρη

Αφορμή του σημειώματος αυτού αποτέλεσε η νέα σφοδρή επίθεση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το «ψάρεμα» του κ. Κασσελάκη στους ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της Αριστεράς. Και αυτό μόλις μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του που εκθείαζαν τον Πρωθυπουργό της χώρας ως «δουλευταρά».

Το κακό είναι ότι όσο περνά ο χρόνος όλο και λιγότερο μας κάνουν εντύπωση οι παλινωδίες, οι κωλοτούμπες και οι… άλλα αντί άλλων, δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού εξόντωσε την εσωκομματική αντιπολίτευση επιχειρεί να «εξολοθρεύσει» και την κεντροαριστερή αντιπολίτευση προς τέρψιν του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Χωρίς ποτέ να έχει διαψεύσει τη φημολογία που οι στενότεροι συνεργάτες του διακίνησαν ότι ήταν υποψήφιος Υπουργός του κ. Μητσοτάκη, φροντίζει με τις καθημερινές παρεμβάσεις του να «ξελασπώνει» τον Πρόεδρο της Ν.Δ. με δύο κυρίως τρόπους: Είτε υπερπροβάλοντας την παραπολιτική που εστιάζει στον ίδιο και την προσωπική του ζωή όπου «κάνουν πανηγύρι»  τα πρωϊνάδικα και το tik tok, είτε προβάλλοντας πολιτικές θέσεις που αλλάζει αμέσως και τις επαναφέρει λίγο αργότερα για να τις… αλλάξει και πάλι.

Αυτή η αλλοπρόσαλλη τακτική αποτελεί μέγιστη υπηρεσία στον κ. Μητσοτάκη που αν δεν υπήρχε ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να τον εφεύρει!

Πέραν όλων των υπολοίπων ο Στέφανος Κασσελάκης που εμφανίστηκε ως αλεξιπτωτιστής στην πολιτική ζωή της χώρας, μιλά για «καθαρά χέρια» αν και παραμένει ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ενώ επιδεικνύει μια εξαιρετικά χλιδάτη ζωή, δεν έχει καταθέσει -μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές- δήλωση «Πόθεν Έσχες».

Όσες δε φορές ετέθη από δημοσιογράφους, τέτοιο ερώτημα αντέδρασε ειρωνικά, ρωτώντας τους αν είναι… λογιστές.

Εν κατακλείδι, θελητά ή αθέλητα, η πολιτική του παρουσία, «εξαχνώνει» κάθε προσπάθεια εκφοράς σοβαρού πολιτικού λόγου που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, μετατρέποντας την πολιτική σε… παραπολιτική με κερδισμένο τον κ. Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου