Με επιτυχία το Europedayevent που διοργάνωσε το EuropeDirect της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στη Πάτρα

 Το Europe Direct της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργάνωσε, με αφορμή την Ημέρας της Ευρώπης,  εκδήλωση-γιορτή ανοικτή προς το κοινό, την  Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο χώρο του Bianco Social Pleasure.


Την εκδήλωση συντόνισαν η επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Ελλάδος,Μαρία Βουτσινά, και η επικεφαλής του Αχαϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Σάντυ Βαμβακά.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επαφή μεταξύ ατόμων διαφορετικών ηλικιών και εμπειριών,  ώστε μέσω ανταλλαγής απόψεων να τονιστεί η σημασία της ημέρας της Ευρώπης. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας Π.Δ.Ε. & μέλος δικτύου BELC, Τάκης Παπαδόπουλος καθώς και η Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας & μέλος δικτύου BELC, Νάντια Ασκούνη

 

 Ακολούθως, το στέλεχος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Δ.Ε, Διονύσιος Καρβέλης, προέβη σε σύντομη ιστορική αναδρομή με θέμα:«74 χρόνια από τη Διακήρυξη Σουμάν» .

Επακολούθησε συζήτηση αφιερωμένη στην ευρωπαϊκή δημοκρατία και ακούστηκαν αξιοσημείωτες απόψεις, που προκάλεσαν το ενδιαφέρον του κόσμου. Τέλος μεταξύ των νεαρών συμμετεχόντων κληρώθηκε ένα ταξίδι στην Αυστρία στο πλαίσιο εκπόνησης ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΑ2 Erasmus.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου